Şampiyon Akhisar'a direnemedi

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 3-1 mağlup oldu

Yayınlanma: 04.05.2014 - 18:00
Abone Ol google-news

2013-2014 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Fenerbahçe 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 3-1 mağlup oldu.

Karşılaşmada ilk yarı Bruno'nun 4 ve Kerim Zengin'in 14. dakikalarda attığı gollerle 2-0 Akhisar Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe 53. dakikada Mehmet Topal'ın attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Ev sahibi ekipten Bruno 69. dakikada bir kez daha Fenerbahçe filelerini havalandırmayı başardı. Mücadele 3-1 Akhisar Belediyespor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe 68 puanda kalırken Akhisar Belediyespor puanını 44'e yükseltti.

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta mücadelelerinde Fenerbahçe evinde Karabükspor'u konuk edecek. Akhisar Belediyespor ise deplasmanda Sivaspor ile karşı karşıya gelecek.

AKHİSARSPOR FENERBAHÇE / FOTO GALERİ

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Karşılaşmanın 3. dakikasında Selçuk Şahin'in ceza alanından attığı şutta kaleci Oğuz Dağlaroğlu topu kontrol etti.

4. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Sol kanattan Erkan Taşkıran'ın yaptığı ortada kale çizgisinde topla buluşan Bruno, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

14. dakikada Akhisar Belediyespor farkı 2'ye çıkardı. Yine sol kanattan Güray Vural'ın ceza alanına gönderdiği topla arka tarafta buluşan Kerim Zengin, meşin yuvarlağı ağlara gönderek takımını 2-0 öne geçirdi.

40. dakikada sol kanattan Güray Vural'ın ortasında ceza alanı içindeki Niasse istediği gibi dokunamayınca top auta gitti.

42. dakikada Sow'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Webo'nun bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Oğuz Dağlaroğlu meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Müsabakanın ilk yarısını Akhisar Belediyespor 2-0 önde tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada ceza alanı dışında sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Mehmet Topuz sert şutunda meşin yuvarlak direkten döndü.

53. dakikada Fenerbahçe farkı 1'e indirdi. Niasse'ye yaptığı baskı sonucu sağ kanatta topu kazanan Mehmet Topuz, pasını ceza alanı dışındaki Mehmet Topal'a aktardı. Bu oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak Akhisar Belediyespor filelerine gitti: 2-1.

69. dakikada Akhisar Belediyespor farkı tekrar 2'ye çıkardı. Sağ kanattan hızla ilerleyen Kerim Zengin'in pasında diğer kanatta sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Bruno'nun sert şutunda meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu: 3-1.

Müsabakayı Akhisar Belediyespor 3-1 kazandı.

- Dış sahada 6. mağlubiyet

Deplasmanda bu sezon 16. maçında 6. mağlubiyetini alan Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'dan önce dış sahada Torku Konyaspor, Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor, Sivasspor ve Galatasaray'a yenilmişti.

Fenerbahçe dış sahada 6 mağlubiyetin yanı sıra 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertli ekip, deplasmanda oynadığı son maçlarda Gaziantepspor'u mağlup ettikten sonra Galatasaray'a 1-0 yenilmiş, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe bu sezon deplasmandaki son maçının ligin son haftasında ligden düşen Kayserispor ile oynayacak.

- Puan farkı azaldı

Puanı 68'de kalan Fenerbahçe'nin ikinci sıradaki Galatasaray'la puan farkı 9'a indi.

Geçen hafta şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Lig'de 32. haftaya en yakın rakibi Galatasaray'ın önünde 12 puan farkla giren Fenerbahçe'nin ezeli rakibiyle puan farkı 9'a indi. Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde 3 puanlı sistemin uygulanmaya başlandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon takım ile lig ikincisi arasındaki en yüksek fark olan 12'yi geçmek için kalan 2 haftayı değerlendirmeye çalışacak.

- Bruno 11. golünü attı

Akhisar Belediyespor'un ilk ve üçüncü gollerini atan ve Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 11. golüne ulaşan Bruno, Türkiye kariyerinde Fenerbahçe'ye ilk kez gol attı.

Ligde 2. golüne ulaşan Kerim Zengin ise profesyonel olduğu Fenerbahçe'ye karşı ikinci golünü kaydetti. Kerim Zengin, 2007-2008 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla yine sarı lacivertli fileleri havalandırmıştı.

- Mehmet Topal'ın 3. golü

Akhisar Belediyespor karşısında takımının tek golünü kaydeden Mehmet Topal, bu sezon 3. golünü attı. Daha önce 1-1 biten deplasmandaki Elazığspor maçında takımının beraberlik golünü kaydeden tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe'nin 5-1 galibiyetiyle biten Kayserispor maçında da fileleri 1 kez havalandırmıştı

- Akhisar Belediyespor 4. maçta güldü

Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de yarın 4. kez karşılaştığı Fenerbahçe'ye karşı ilk galibiyetini aldı. Geçen sezon rakibini Manisa'da 2-1, İstanbul'da da 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler ilk yarıda müsabakayı 4-0 kazanmıştı.

Bu müsabakalarda Fenerbahçe 9 gol atarken, Akhisar Belediyespor ise 4 gol kaydetti.



Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Ali Palabıyık, Adil Sinem, Hakan Yemişken

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Eren, İsmail Konuk, Uğur Demirok, Güray Vural, Kerim Zengin (Dk. 73 Kenan Özer), Bruno, Merter Yüce, Bilal Kısa, Erkan Taşkıran (Dk. 58 Sertan Vardar), Niasse (Dk. 90 Riedle)

Fenerbahçe: Mert Günok, Mehmet Topuz, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Emenike, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin (Dk. 71 Cristian), Alper Potuk (Dk. 46 Mehmet Topal), Moussa Sow (Dk. 46 Gökhan Gönül), Webo

Goller: Dk. 4 ve 69 Bruno, Dk. 14 Kerim Zengin (Akhisar Belediyespor), Dk. 53 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 20 Uğur Demirok, Dk. 32 Kerim Zengin, Dk. 60 Merter Yüce, Dk. 68 Bilal Kısa, Dk. 75 Oğuz Dağlaroğlu, Dk. 76 Bruno (Akhisar Belediyespor), Dk. 23 Selçuk Şahin, Dk. 61 Emre Belözoğlu, Dk. 84 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler