Avrupa'da tek renk Siyah-Beyaz

Beşiktaş, deplasmanda oynanan ilk maçta 3 - 1 mağlup ettiği İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'yı sahasında da 2 - 1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna yükseldi. Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un elenmesinden sonra siyah beyazlı ekip kupada kalan tek temsilcimiz oldu.

Yayınlanma: 23.02.2017 - 14:56
Abone Ol google-news



Temsilcimizin gollerini 17, dakikada Aboubakar ve 87. dakikada Cenk Tosun kaydederken, İsrail ekibinin tek golü 64. dakikada Nwakaeme'den geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş kupada son 16'ya kalırken, Hapoel Beer Sheva turnuvaya veda etti.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 4. HAKEME TEPKİ

Stat: Vodafone Arena
HAKEMLER: Beşiktaş, deplasmanda oynanan ilk maçta 3 - 1 mağlup ettiği İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'yı sahasında da 2 - 1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna yükseldi.Matej Jug, Matej Zunic, Manuel Vidali (Slovenya)
BEŞİKTAŞ: Fabri, Tosic, Marcelo, Atınç, Beck, Quaresma (Dk 61 Tolgay), Necip (Dk 72 Oğuzhan), Gökhan İnler, Talisca, Babel, Aboubakar (Dk 79 Cenk Tosun)
HAPOEL BEER SHEVA: Goresh, Turjmen, Tzedek, Ghadir (Dk 64 Melikson), Nwekaeme, Hoban, Ben Sahar (Dk 70 Barda), Broun (Dk 57 Buzaglo), Ohayon, Soares, Ogu
SARI KART: Dk 89 Marcelo (Beşiktaş), Dk 89 Barda (Hapoel Beer Sheva)
GOLLER: Dk 17 Aboubakar, Dk 87 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk 64 Nwakaeme (Hapoel Beer Sheva)



AVRUPA GOLCÜSÜ ABOUBAKAR

Hapoel Beer Sheva karşısında takımını öne geçiren Vincent Aboubakar, bu sezon Avrupa arenasındaki 4. golüne imza attı.  Beşiktaş’ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, Hapoel Beer Sheva karşısında kaydettiği golle bu sezon Avrupa kupalarındaki 4. golüne imza attı. Siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi grup mücadelelerinde Beşiktaş’ın deplasmanda 3-2 kazandığı maçta Napoli ağlarını 2 kez havalandırırken, Vodafone Arena’da 3-3 sona eren Benfica mücadelesinde de 1 gol atmayı başarmıştı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de rakip fileleri 4 kez havalandırmayı başaran Aboubakar, Avrupa arenasında da 4. golünü kaydetti. 

VODAFONE ARENA'DA  İLK AVRUPA MAÇI GALİBİYETİ

Hapoel Beer Sheva’yı 2-1’le geçen Beşiktaş, Vodafone Arena’da ilk Avrupa maçı galibiyetini aldı.
İsrail deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönen ve rövanş maçını sahasında 2-1 kazanan Beşiktaş, Vodafone Arena’daki ilk Avrupa maçı galibiyetini elde etti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden siyah-beyazlılar, gruplarda oynadığı 3 iç saha maçından da beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, gruplarda oynadığı iç saha maçlarında Dinamo Kiev’le 1-1, Napoli’yle 0-0 ve Benfica’yla da 3-3 berabere kalmıştı. 

CENK TOSUN: SON 16'YA KALMAK İÇİN ÇOK EMEK VERDİK

Takımının bir golüne imza atan Beşiktaşlı Cenk Tosun, maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Güzel bir gol ama kalecinin şanssızlığı da var, bacak arasından girmiş. Ama sert vurmuştum. Son 16'ya kalmamız için çok emek verdik. Daha çok emek vermemiz gerekiyor. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Kendi işime ve çalışmama bakarım. İdmanlarda çalışıyorum. Kendimi iyi hissediyorum, bunun ekmeğini maçlarda yiyorum. İnşallah devamı gelir. Buraya kadar getirdik. Sonunu da getirmek istiyoruz. İki kulvar da önemli ama hocanın dediği gibi öncelik lig. Şampiyon olup üçüncü yıldızı takmak istiyoruz. UEFA'da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kim çıkarsa çıksın son 8'e kalmak istiyoruz" diye konuştu.

FABRİCİO RAMİREZ: "TURU GEÇTİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUM"

Siyah-beyazlı takımın file bekçisi Fabricio Ramirez ise, "Çok mutluyum. İki maçta da üstündük. Turu geçtiğimiz için mutluyum. Arkadaşlarım iyi çalıştı. Zorluk derecesi olan maçlar oynuyoruz. Her rakip zor. Barcelona ve Real Madrid de pozisyon veriyor. Bir maç az, bir maç çok pozisyon verirsiniz. Bu normal. Bu şehrin ve kulübün tadını çıkarmak için her gün çalışacağız" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler