Beşiktaş avantajlı dönüyor! Tur İstanbul'a kaldı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Olympiakos ile Beşiktaş arasında Karaiskakis Stadı'nda oynanan maç 1-1 eşitlik ile sona erdi. Tur şansı Vodafone Arena'da 16 Mart'ta oynanacak ikinci maça kaldı.

Yayınlanma: 09.03.2017 - 18:59
Abone Ol google-news


STAT: Georgios Karaiskakis
HAKEMLER: Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra
OLYMPİAKOS: Leali, Figueiras, Retsos, Botia (Dk. 64 Da Costa), Cissokho, Cambiasso (Dk. 70 Andre Martins), Romao, Elyounoussi, Fortounis (Dk. 73 Marin), Manthatis, Ansarifard
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Quaresma, Talisca( Dk. 90+2Gökhan İnler), Babel, Aboubakar (Dk. 82 Cenk Tosun)
GOLLER: Dk. 36 Cambiasso (Olympiakos) - Dk. 53 Aboubakar (Beşiktaş)
SARI KART: Dk. 15 Tolgay Arslan, Dk. 66 Marcelo (Beşiktaş)



MAÇTAN DAKİKALAR

19'uncu dakikada Tosic ile Marcelo'nun anlaşamamasından yararlanan Elyounoussi'nin sağ çaprazdan vurduğu top, kaleci Fabri'de kaldı.
36'ncı dakikada Tosic'in uzaklaştırdığı topla buluşan Ansarifard'ın ortasına Marcelo müdahale edemeyince meşin yuvarlak ile buluşan Cambiasso, topu ağlarla buluşturdu: 1-0.
41'inci dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruş sonrası Talisca'nın şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
49'uncu dakikada Quaresma'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruş sonrası meşin yuvarlak az üstten kornere gitti.
53'üncü dakikada Olympiakos kalecisi Leali'nin uzaklaştırmak istediği topla buluşan Aboubakar, meşin yuvarlağı ceza yayına kadar sürdü ve ağlarla buluşturdu: 1-1
58'inci dakikada Olympiakos ceza alanında topla buluşan Aboubakar, şansını tekrar denedi ancak kaleciyi geçen meşin yuvarlağı Retsos engelledi.

TOLGAY CEZALI DURUMDA


Karaiskakis Stadı'ndaki mücadelenin 15'inci dakikasında rakibine yaptığı hareket sonrası sarı kart gören Tolgay Arslan cezalı duruma düştü. Siyah-beyazlı futbolcu Vodafone Arena'da oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINA YABANCI MADDE


Olympiakos ile Beşiktaş arasında Karaiskakis Stadı'nda oynanan maça kulüp davetlisi olarak gelen siyah-beyazlı taraftarlara karşılaşmanın beraberlik golü sonrası sevinç anlarında Yunan taraftarlardan yabancı madde atıldı. Bir süre iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.




ABOUBAKAR GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Aboubakar, Avrupa'da gollerine devam ediyor. Yıldız futbolcu, Olympiakos karşısında kaydettiği golle, bu sezon Avrupa'daki 5. golünü attı. Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Vincent Aboubakar, Avrupa Arenası'nda gollerini atmaya devam ediyor. Olympiakos karşısında ilk yarıda topla sadece 5 kez buluşabilen ve hayal kırıklığı yaratan Kamerun'lu futbolcu, ikinci yarıda ise kendisinden beklenen patlamayı gerçekleştirdi. 53. dakikada kaleci Leali'nin hatasında topu kapan ve rakibini çalımlayıp topu köşeden ağlara göndermeyi başaran yıldız oyuncu, bu sezon Avrupa'daki 5. golüne imza attı. Aboubakar, Beşiktaş'ın Napoli'yi deplasmanda 3-2 yendiği maçta 2 gol bulan Aboubakar, Benfica ile 3-3 sonuçlanan mücadelede de 1 gol bulmuştu. Şampiyonlar Ligi'nde 3 gol atan Kamerun'lu oyuncu, bir önceki turda Hapoel Beer Sheva ile Vodafone Arena'da oynanan ve Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı karşılaşmada takımının ilk golünü atmıştı. Aboubakar, Olympiakos karşısında bulduğu golle de bu sezon Avrupa'da attığı gol sayısını 5'e çıkarmış oldu. Olympiakos karşısında Beşiktaş'a beraberliği getiren Aboubakar, dakikalar 82'yi gösterdiğinde yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Şenol Güneş, Olympiakos karşısına son iki maçta sahaya sürdüğü kadrodan 3 oyuncuyu değiştirerek çıktı. Süper Lig maçlarında cezalı olan Tosic, Beer Sheeva maçlarında sol bek olarak oynamıştı. Tosic'in yerine iki maçta sahaya çıkan Mitrovic ve Atınç teknik direktör Şenol Güneş tarafından yedek kulübesine çekildi ve Sırp stoper 5 maçlık aradan sonra Olympiakos maçıyla Marcelo'nun partnerliğine geri döndü.

Defans hattını Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic ve Adriano'dan oluşturan Güneş'in kadroda yaptığı ikinci değişiklik ise Oğuzhan'ın yerine Tolgay Arslan'ı sahaya sürmek oldu. Atiba'nın yanında bu kez Tolgay'a şans veren tecrübeli hoca hücum hattını Quaresma, Talisca ve Babel'den oluşturdu.
Takımın en golcü oyuncusu Cenk Tosun'u da bu maçta yedek kulübesine çeken Şenol Güneş karşılaşmaya santrafor olarak Aboubakar ile başladı.

Tolga Zengin , Andreas Beck, Matej Mitrovic,Gökhan İnler, Oğuzhan Özyakup,Atınç Nukan ve Cenk Tosun Olympiakos karşısına Beşiktaş'ın yedekleri olarak çıktı.

CANER ERKİN KADRODA YOK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sakatlığı sona eren Caner Erkin'e Olympiakos maçında görev vermedi. Mücadelenin 18 kişilik listesinde yer almayan Caner Erkin, siyah-beyazlı ekiple birlikte Yunanistan kafilesinde yer almıştı. Caner'in yanısıra Ömer, Utku ve Necip Uysal da 18 kişilik adroya alınmadı ve karşılaşmayı UEFA listesinde olmadığı halde Atina'ya takımla beraber gelen Ersan Gülüm ile beraber tribünden takip etti.

100'E YAKIN ŞANSLI TARAFTAR KARAİSKAKİS STADI'NDA

UEFA'nın Beşiktaş ve Olympiakos arasında oynanacak iki maça da deplasman yasağı getirmesinden dolayı Siyah Beyazlı taraftarlar Atina'ya gelemedi. Ancak Uefa'nın izin verdiği VIP taraftarlar Beşiktaş kulübü tarafından özel davetli olarak Karaiskakis Stadı'na gelerek karşılaşmayı yerinde izleme imkanına sahip oldu.Kulüp tarafından yapılan seyahat organizasyonu ile Atina'ya gelen 100'e yakın taraftarın kongre üyelerinden seçildiği öğrenildi.

BEŞİKTAŞ VE OLYMPİAKOS ARASINDA DOSTLUK RÜZGARLARI

Beşiktaş ve Olympiakos arasında son yıllarda gelişen dostluk Atina'da da devam etti.
Sezon başlarında birbirleri ile hazırlık maçları yapan ve bu maçlarda birirlerine gösterdikleri misafieperverlikler ile dostluklarını pekiştiren iki takımın başkanı dün gece düzenlenen dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Geceye başkan Fikret Orman ve Olympiakos başkanı Evangelos Marinakis'in yanısıra iki takımın yöneticileri ve Türkiye'den Beşiktaş'ın davetlisi olarak gelen kongre üyeleri de katıldı.

OLYMPİAKOS'TA TANIDIKLAR YEDEKTE

Beşiktaş'ın rakibi Olympiakos sahaya Leali,Botia,Romao,Fortounis,Ansariafard,Elyounoussi,Cambiasso,Cissokho,Retsos,Manthatis ve Figueiras onbiri ile çıkarken daha önce Süper Ligde Trabzonspor forması giyen Oscar Cardozo ve Marko Marin ile Sivasspor'da oynamış olan Da Costa yedekler arasında oturdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler