Almanya'nın Brezilya kadrosu belli oldu

Almanya Milli Takımı'nın Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası aday kadrosu belli oldu.

Yayınlanma: 08.05.2014 - 17:41
Abone Ol google-news

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Frankfurt'taki Almanya Futbol Federasyonu binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 kişilik aday kadroyu açıkladı. Löw, burada yaptığı konuşmada, son dönemin Alman Milli Takımı için bazı oyuncuların son haftalarda sakatlanması nedeniyle iyi geçmediğini, ancak yeterince oyuncu alternatiflerinin bulunduğunu ve sorunlara çözüm bulunacağını ifade etti.

Kadronun oluşumunda deneyimli oyuncular ile genç oyunculara yer verdiklerini ifade eden Löw, aday kadronun ortalama yaşının 24,8 olduğunu, buna rağmen takımın tecrübesiz olmadığını söyledi.

Takımın iskeletini, yıllardır birlikte oynayan oyuncuların oluşturduğuna işaret eden Löw, belirli bir oyun düşüncesine sahip olduklarını dile getirdi. Löw, ''Oyuncularımızın çoğu büyük turnuvalarda neyin önemli olduğunu biliyor'' dedi.

Löw, Dünya Kupası'nda tecrübeli ve lider kalitesindeki oyuncuların yanı sıra genç ve dinamik oyunculara da ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Mario Gomez'in formda olmaması nedeniyle kadroda yer almadığını ifade eden Löw, ''Tabii Mario Gomez formda olsaydı, daha fazla oynasaydı ve gol atsaydı takımımızda görmek isterdim'' diye konuştu.

Bir soru üzerine Löw, milli takımdaki oyuncuların formsuz olduğu yönündeki açıklamasının birkaç hafta öncesine ait olduğunu, bunu oyuncuların çok iyi anladığını, o dönemden sonra bazı oyuncularının durumunun iyileştiğini ifade etti.

Löw, hemen hemen tam kadroyla Dünya Kupası hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.

- İlkay Gündoğan yok, Mesut Özil kadroda

Belindeki sakatlığından ötürü uzun süredir forma giyemeyen İlkay Gündoğan 30 kişilik aday kadroda yer almazken, sakatlıkla boğuşan bir diğer oyuncu Real Madridli Sami Khedira ve son dönemdeki form düşüklüğü nedeniyle tepki çeken Mesut Özil'e yer verildi. Löw, Borussia Dortmund'dan Erik Durm, Schalke 04'ten Max Meyer ve Leon Grotezka ile Hoffenheim'dan Kevin Volland ilk kez milli takıma davet etti.

Löw'ün 30 kişilik aday kadrosu, antrenman kampının ardından önce 25'e indirilecek, 23 kişilik nihai kadro ise 2 Haziran'da açıklanacak.

Aday kadroda şu isimler bulunuyor:

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Münih), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Defans: Jerome Boateng (Bayern Münih), Philipp Lahm (Bayern Münih), Erik Durm (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Matthias Ginter (Freiburg), Marcell Jansen (Hamburg), Per Mertesacker (Arsenal), Shkodran Mustafi (Sampdoria).

Orta saha: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Leon Goretzka (Schalke 04), Mario Götze (Bayern Münih), Andre Hahn (Augsburg), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern Münih), Max Meyer (Schalke 04), Thomas Müller (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal) , Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea), Luksa Podolski (Arsenal), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih)

Forvet: Miroslav Klose (Lazio), Kevin Volland (Hoffenheim).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler