Erdoğan: Olimpiyatlarda çok ciddi dolaplar dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuştu.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 10:39
Abone Ol google-news


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, sporun yanısıra referanduma da yer verdi.

"TIPKI FUTBOL GİBİ SİYASET DE TAKIM OYUNUDUR"

"Siyasetin temelde futbol ile birçok ortak yönü olduğuna inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Spor gibi siyasetin de özü rekabettir, yarıştır. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikinci aşaması da sorumluluk üstlendikten sonra millete hizmet götürmek içindir. Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur. Yani sağlam bir kadro gerektirir. Plansızca oynayan, taktiği ve
stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur" dedi.
Erdoğan, "Sporun içine şiddet ve saldırganlık girince centilmenlik ruhu nasıl kayboluyorsa, siyasetin içine yalan, iftira ve çarpıtma girince aynı sonuç ortaya çıkar. Maalesef ülkemizde bunu çok sık yaşıyoruz. 40 yıllık siyasi hayatım boyunca bir taraftan milletimize hizmet ederken, diğer taraftan da bu yıkıcı siyaset anlayışıyla mücadele yürüttüm. Siyasetin kalitesi yükseldikçe iktidarı sandık yoluyla değil de şikeyle, hileyle, darbeyle, tehditle, yıkıcı siyasetle elde edebileceğini sananlar bizim milletimiz tarafından tasfiye edilmiştir" diye konuştu.

"İNŞALLAH 16 NİSAN'DA 8. DEFA YENİLECEKLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son anayasa değişikliğinde olduğu gibi hala nasıl futbolun, inşallah onlardan kurtuluyoruz, holiganları varsa, hala holigan siyasetiyle netice almaya çalışanların bulunduğunu da görüyoruz. Fikirlerinin gücüne güvenemeyenler, yalana, iftiraya, hatta şiddete başvurmaktan çekinmediler" dedi. "Milletten korkan, gençlerden çekinen bir anlayışla Türkiye'nin geleceği inşa edilebilir mi?" diyen Erdoğan, "Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan'da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar" şeklinde konuştu.

"BİZZAT YAŞADIM MAALESEF ÇOK CİDDİ DOLAPLAR DÖNÜYOR"

Olimpiyatlara da değinen Erdoğan, "Ülkemize henüz olimpiyatları getirememiş olabiliriz ama burada dönen dolapları da biliyorsunuz. Bizzat yaşadım maalesef çok ciddi dolaplar dönüyor. Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. Bir kere olimpiyat yapmış olanlara, ikinci kez olimpiyatlar verdiler. Oralarda dönen dolaplara da bizzat şahit oldum, gördüm, biliyorum" dedi.
Sporda şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde önemli ölçüde azalttığımız sporda şiddeti de önümüzdeki süreçte alacağımız ilave tedbirlerle çok düşük seviyelere getireceğimize inanıyorum. Bir yasal düzenleme talebi olduğunu biliyorum. Bu yasal düzenlemeyle alakalı da şüphesiz ki federasyonun, Kulüpler Birliği'nin, tüm kulüplerle ortaklaşa, iyi çalışarak hazırlayıp sunacakları böyle bir teklifi inşallah parlamentomuz da süratle çıkaracaktır, buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

"FUTBOL GÖRSEL BİR ZİYARETTİR"


Konuşmasında spordaki yatırımlardan bahseden Erdoğan, Beşiktaş'ın yeni stadını da örnek verdi. Erdoğan, "Açık ara mağlup olan dünya futbolunun marka takımlarının rövanşlarda nasıl kazandığını görüyoruz. Ben bugün bir Şeref Stadını bir de Vodafone Arena'yı düşünüyorum nereden nereye. Bu imkanların hiçbirine sahip olmayan kulüplerimizin olduğunu da biliyorum ama Türkiye nereden nereye geldi görmemiz lazım. Futbol görsel bir ziyarettir. Öyle futbolcular vardır ki biz onları sadece yetenekleriyle değil aynı zamanda dürüstlükleri, efendilikleriyle de hatırlarız. Kaleci Lastik Ömer'in ifadesiyle gözlerin bile yakalaması güç olan şiddetle şut çeken Metin Oktay'ı, Fenerbahçe ile özdeşleşen belki de dünyanın en kabiliyetli futbolcularından Lefter'i böyle hatırlıyoruz" dedi.

FATİH TERİM:

Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen Futbol Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Birçok ulusal ve uluslararası katılımcının yer alacağı zirvede futbol üzerine oturumlar yapılarak Fatih Terim "Gündem de olan sorular bu oturumlarda cevabını bulacak" diye konuştu.

“HERKES İÇİN FAYDALI BİR ZİRVE OLACAK"

Bu sene ikincisi yapılan zirveye sürpriz olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığını söyleyen Fatih Terim, “Onun gelmesiyle buraya katılım da bir hayli artmış durumda. Cumhurbaşkanımızın katılmasıyla zirve daha da anlam kazandı. Yerli ve yabancı birçok misafirimizi ağırlıyoruz burada. Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu’na da çok teşekkür ediyorum. Burada kim ne bilmek istiyorsa, kimin aklında ne varsa öğrenebilir. Gayet herkes için faydalı olabilecek bir zirve bu. Çeşitli futbol adamlarımız olacak ve futbol adına kendi bildiklerini aktaracak. Bundan sonra da zirvemiz geleneksel hale gelip devam edecek. Bu sene uluslar arası alandan gelmiş birçok arkadaşımız var. Ben de onlara moderatörlük yapacaktım ama kampa gideceğim. Tekrar bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.



Kulüp Başkanları ve Erdoğan bir arada. 

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: "CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI..."

2. Futbol Zirvesi’nde açılış konuşmasını yapan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, video hakem uygulamasına dikkat çekerek, “Minimum müdahale, maksimum fayda sağlayacaktır” dedi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Futbol Zirvesi’nde açılış konuşmasını yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, bu yıl 2.’sini düzenledikleri bu zirvenin çok önemli bir organizasyon haline geldiğini belirtti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak konuşmasına başlayan Gümüşdağ, “16 Temmuz günü, yaptığımız hiçbir şeyin zerre kadar değerinin kalmadığı bir güne uyanabilirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliği olmasaydı bugün bunları konuşamıyor olurduk. Bu yüzden kendisine minnettarız. Bu ülkenin nasıl bir uçurumun kenarından döndüğünü asla unutmayacağız. Ülkemize büyük zararlar vermiş olan FETÖ/PDY karşısındaki tavizsiz duruşunuzun daima yanında olacağız sayın Cumhurbaşkanım” ifadelerini kullandı.

“VİDEO HAKEM BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇMELİ"

Yapılan yayın ihalesinin Türk futbolunun önünü açtığını ifade eden Gümüşdağ, “Yapılan yatırımlar ve güçlü ekonomimiz bunun en büyük sebebi. Bu konuda da sayın Cumhurbaşkanımız’a ve TFF Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e teşekkür ediyoruz. Türk futbolunun sadece bugününe değil, geleceğine de yatırım yaptılar. Video hakem konusundaki girişimlerimize ilk günden bu yana destek veren futbol ailesine teşekkür ederiz. Video hakem minimum müdahale maksimum fayda getirecektir. Önümüzdeki yıldan itibaren Almanya Bundesliga’da bu sistem hayata geçecek. Bu sayede futbolun seyir zevki ve hakemlerimizin saygınlıkları artacaktır. Bir an önce hayata geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

“KULÜPLER MALİ PLANLAMAYA ÖZEN GÖSTERMELİ"

Kulüpler Birliği Vakfı olarak kulüplere her konuda gerekli desteği sağlamak için çabaladıklarını söyleyen Gümüşdağ, “Kulüplerimizin mali planlamalarına büyük özen göstermek zorundayız. Finansal fair-play nedeniyle birçok kulübümüzün yaşadığı sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz. Kulüpler de buna özen göstermeli” dedi. Göksel Gümüşdağ, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Umuyorum bu ülke için çizdiğiniz birlik-beraberlik vizyonuna uygun bir kulüpler birliği olmuşuzdur. Bu yoğun programınız arasında bizleri onurlandırmanız bizi mutlu etti. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



YILDIRIM DEMİRÖREN: 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören: "Ekonomimiz düzelmeye başladıkça, ülkemiz güçlenmeye başladıkça futbolumuz da güçlendi"

"Daha güçlü bir Türkiye için 17 Nisan sabahı evet diyen bir Türkiye'de uyanmak dileğiyle..."
İstanbul (DHA) Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ikinci kez düzenlenen Futbol Zirvesi'nde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, ekonomisi ve ülkesi güçlü ülkelerin futbolda söz sahibi olduğunun altını çizerek, "Ekonomimiz düzelmeye başladıkça, ülkemiz güçlenmeye başladıkça futbolumuz da güçlendi" dedi.

"Ekonomisi ve ülkesi güçlü ülkeler futbolda söz sahibi oluyorlar"
Demirören; dünya futboluna bakıldığında başarılı ülkelerin ekonomisinin ve devlet yapısının güçlü olması durumunda bu ülkelerin futbolda söz sahibi olduğunu, Türkiye'nin de ekonomisi düzelmeye başladıkça, ülke güçlenmeye başladıkça futbolumuzun da güçlendiğini ve o yüzden yabancı yatırımcıların bizlere güvenerek süper lige 600 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade etti.
Yıldırım Demirören konuşmasını; "Daha güçlü bir Türkiye için 17 Nisan sabahı evet diyen bir Türkiye ile uyanmak dileğiyle" diyerek tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler