Alper: 'Kaybedilen maçlardan sonra dışarı çıkmak hoş değil'

Fenerbahçe'nin başarılı orta saha oyuncusu Alper Potuk, Aziz Yıldırım'ın tutuklanma sürecinden, Sarı-Lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimaline, kazanılan şampiyonluktan, Beşiktaş ve Galatasaray'ın 2.'lik şansına kadar birçok konuda TRTSPOR'a açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 10.05.2014 - 16:07
Abone Ol google-news

*Fenerbahçe’ye geldiğin ilk sezon kendi kariyerindeki ilk şampiyonluğu yaşadın neler hissediyorsun?

Benim profesyonel yaşantım boyunca kazandığım ilk şampiyonluk. Gerçekten çok mutluyum. Bununda ilk şampiyonluğum olmasından ötürü de kendime ileride anı olabilecek, çocuklarıma anlatabileceğim, saha içerisinde yaptığım bir şey vardı. O da güzel bir anı oldu, saçlarımın kesilmesi. Biz bu şampiyonluğu çok istiyorduk gerçekten. Sezon başında takım olarak takım arkadaşlarımızın bu seneki şampiyonluğun ne kadar önemli olduğundan, başkanımızın, hocamızın sürekli toplantılar halinde konuşuyorduk kendi aramızda.

*Sezona Konya mağlubiyeti ile başladınız. Herkesi şaşırttı bu mağlubiyet aslında. Zaman zamanda sezon içinde Fenerbahçe’nin oynadığı futbolda çok eleştirildi. Öz eleştiri yapman gerekirse kendi adına ve takım arkadaşların adına. Neler söylemek istersin?

Sezon başı çok sıkıntılı dönemler geçirdik. Şampiyonlar Ligi’nden elenmemiz. Sonrasında men olmamız. Döndüğümüzde Konya’ya 2-0 öndeyken çok kötü bir yenilgi almamız, bize hiç yakışmayacak şekilde. Ama o maçta herkesin kendini toparlanmasında, çeki düzen vermesinde çok büyük bir ders oldu. İlerleyen haftalarda da işi sıkı tuttuk. Hiç bir maçı kazandık diye bakmadık. Zaten çoğu maçı da son dakikalarda kazandık. 90 dakika boyunca hiç mücadelemizi esirgemedik. Son dakikaya kadar kovaladık. Mutlu sona da ulaştık.

*Devre arasına girdiğiniz zaman en yakın rakibiniz Galatasaray ile büyük bir puan farkı vardı. Sonra puan farkı 4’e kadar düştü. Makas kapandıkça şampiyonluk ümidini yitirdiğin hiç oldu mu?

Biz bunu takım arkadaşlarımızla da çok konuştuk. Dışarıdan medyadan olsun, rakip taraftarlar olsun. Şampiyonluk gitti, üzerimizde baskı yapılmaya çalışıldı. Ama biz kendimizden çok emindik. Kulüp içinde takım arkadaşlarımızın arasında hocamızda, başkanımızda o dönem bizim yanımızda oldu, kötü günlerimizde. Her gün tesislerde bizim yanımıza geldi. Bize çok destek verdi. O günlerde de biz inancımızı kaybetmedik. Hep şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Bu yüzden kötü süreçler geçirdik ama çabuk çabuk hemen hepsini atlattık. Mutlu son ulaştık.



'İNŞALLAH ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDERİZ'

*Geldiğin ilk sezon şampiyon oldun. Bu takım parçasısın. Şampiyonlar ligine gitme hayali seni heyecanlandırıyor mu?

Şu an bildiğiniz gibi süreç devam ediyor. Katılabiliriz de katılmayabiliriz de. Biz hangi kulvarda olursa olsun Fenerbahçe’ye elimizden geldiği şekilde en iyi yerlere taşımak için mücadelemizi vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah bu olumlu bir süreç olur. Şampiyonlar ligine katılırız. Orada da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederiz.

 *Bu sezon Fenerbahçe çok mücadele etti ama rakipleriniz Galatasaray ve Beşiktaş’ın da puan kaybetmesi size avantaj sağladı mı?

Tabii ki Galatasaray ve Beşiktaş’ın her deplasmanda puan kaybetmesi bizim sürekli kazanıyor olmamız işimize geldi. Daha kolay ulaştık şampiyonluğa. Ama dediğim gibi biz sezon başından beri, Konya mağlubiyetinden sonrada Şampiyonlar liginden elendiğimizden sonrada hiçbir zaman kendimize güvenimizi kaybetmedik. Puan farkı 4’e indiğinde de, baskılar geldiğinde de. Hiçbir zaman güvenimizi kaybetmedik. Biz sonuna kadar savaştık. Neredeyse herkes etini dişine taktı. Çok mutlu anlarımız oldu sezon içinde. Sakatlıklar oldu. Herkes onun üstesinden geldi. Oynamayan oyuncular girdi, oynayanlar kadar belki daha iyi mücadele gösterdi. Bu takım 3-5 kişinin değil, takım kadrosunda olan 24 kişinin başarısı. Herkesi tebrik etmek gerekiyor.

'İNŞALLAH BAŞKANIMIZ BİZİM YANIMIZDA KALIR'

*Taraftarın destek olduğu ve oldukça ses getiren bir kampanya var. Adalete Fener Yak. İmzalarda her geçen gün artıyor. Sende bunu sosyal medya aracılığı ile paylaşıyorsun, duyurmaya çalışıyorsun. Bu kampanya hedefine, amacına ulaşacak mı? Fenerbahçe, adil yargılanacak mı?

Bu konularda fazla yorum yapmak istemiyorum ama bizim başkanımız, ne kadar biz bütün takım arkadaşlarım, ben dışarıdaydım ama bütün takım arkadaşlarımın nasıl insanlar olduğunu, nasıl mücadeleler verdiği takım içinde, maçlarda. Gerçekten biliyordum. Zaten önceden de tanıdıklarım vardı. Takımın içine girdiğinde daha çok tanınma şansın oluyor. Her gün berabersiniz. O yüzden ben, bu şike olayları zaten Fenerbahçe o sene çok büyük başarı elde etti. Çok zor maçlar kazandılar gerekten 19’da 18 yaptılar. Çok büyük başarı kazandılar. Bence bu futbolcuların emeği. Şike futbolcu yapmaz. Benim kendi düşüncem. Diğer takımlarda da oynadım. Bir futbolcu şike yapmaz. Hayatta yapmaz. Ne verirseniz verin ona hiçbir futbolcu maç kaybetmek için elinden geleni yapmaz. O yüzden inşallah bu adil yargılanmada, olumlu gelişmeler olur, başkanımız dışarıda bizim yanımızda devam eder. Onunla beraber nice şampiyonluklar yaşarız.

*Seneye Şampiyonlar ligine gidememe fikri seni üzüyor mu? Bu sene şampiyon olup da gidememe düşüncesi?

Şu an çok mutluyuz. İleriyi düşünmek, önümüzdeki sezon. Biz şu anda keyfini çıkarıyoruz. Şampiyon olduk. 3 hafta önceden. 3 haftada antrenmanlar olsun, yemeklere gidiyoruz, katılıyoruz. Çok eğlenceli geçiyor. Ben şampiyonlar ligine de kendi adıma söyleyeyim olumlu şeyler olacağını bekliyorum. İnşallah olumlu şeyler olur. Bizde şampiyonlar liginde mücadelemizi veririz.



'YILDIRIM HEP BİZE MORAL VERDİ'

* Bir yıldır yakın temas halindesin başkanla, neler söylemek istersin Aziz Yıldırım ile ilgili?

 Ben gelmeden önce Fenerbahçe’ye çok büyük bir spor adamı olduğunu düşünüyordum. Türk futbolunda mesafeler kat ettiğini,  Fenerbahçe’yi çok büyük yerlere getirdiğini, şu an Türkiye’nin en iyi takımı Fenerbahçe. Bence bunun en önemli altında yatanı Aziz Yıldırımdır. Yaptıklarıyla. Zor dönemlerimizde geldi hep. Bizim yanımızda kaldı o 4 puana indiğinde farklar baskılar geldiğinde.  Her gün bizle beraberdi. Kahvaltıya geliyordu, yemek yiyorduk. Hep bize moral verdi. Yanımızda oldu. Basketbol maçına gidiyoruz, bakıyoruz başkanımız en önde izliyor. Basketçilere destek oluyor. Sonra voleybol maçlarını televizyondan izliyoruz, başkanımız orada. Hangi tür branşlar olursa olsun başkanımız elinden geldiği kadar gitmeye çalışıyor. Bizde duruma üzülüyoruz. İnşallah en yakın zamanda olumlu olur. Olumlu gelişmeler olur. Bizim yanımızda estek olmaya devam eder.  

 *Fenerbahçe’de uzun yıllar kalırsanız hayaliniz nedir?

Tabii ki Fenerbahçe’de kalmak her futbolcu ister uzun yıllar. Böyle büyük bir camiada futbol oynamayı, futbol oynayan herkes ister. Biz inşallah bunu başarırız. Bizim hedeflerimizde, inşallah şampiyonluklar yaşamaya devam ederiz. Çok güzel bir duygu. Sonrasında da Fenerbahçe’nin kaptanlığını yapmak isteriz.

*Süper Kupa Finali’nde Galatasaray ile karşılaşacaksınız. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda hiç hoş olmayan olaylar yaşanmıştı Kupa finalinde. Bu maç iki takım için birbirine adım yolunda önemli bir karşılaşma olabilir mi? Aradaki kırgınlıklar, gerilimler bu Süper Kupa finalinde ortadan kalkar mı? İki takım maçları dünya derbileri arasında gösteriliyor. Sen ne düşünüyorsun?

Şu an için tam bilemiyorum o zamanların neler göstereceğini. Biz elimizden geldiği kadar saha içinde saha dışında ortamı germemeye çalışıp, güzel bir mücadele vermeye çalışıyoruz. Hak eden kazanır.  Bu konuda gerekten bu sezon çok şanssızdım. İki maçta da oynayamadım. İlk maçta Bursa’da çok kritik bir pozisyonda sarı kart görerek, çok ucuz bir pozisyonda . Çok üzülmüştüm o maçtan sonra. Sonrasında yine tekrar Bursa maçı. Son antrenmanda şut atarken, çok şut attım. Şut atarken sakatlığım oldu. 2 hafta 3 hafta takımdan ayrı kaldım. Yine Galatasaray maçına denk geldi. O yüzden bu sezon çok şanssızdım. Sadece kupa finalinde sezon başında oynayabildim Galatasaray karşı. İnşallah seneye böyle şeyler olmaz. Bende dünya derbisinde boy gösteririm.

'TEDİRGİNLİĞİM OLSAYDI FENERBAHÇE'YE GELMEZDİM'

 *Fenerbahçe’ye geldiğinizde o forma şansını bulamama korkusu sizde bir tedirginlik yarattı mı?

Geldiğimde burada çok büyük çok iyi karakterli olan futbolcular var. Forma mücadelesinin çok kolay olmayacağını herkesin bildiği gibi bende biliyordum. Ama ben forma mücadelesinden korksaydım ya da tedirginliğim olsaydı ben Fenerbahçe’ye gelmezdim. Oraya gitmeyeyim, oynayamam. Forma vermezler. Öyle olsaydı, çekinseydim Fenerbahçe’ye gelmezdim. Diğer kulüplerde oynardım. Ben her zaman seneye de forma savaşı olacak, ondan sonraki seneye de forma savaşı olacak. Ben orada her zaman kendi adıma konuşuyorum. Ben her zaman hazırım forma savaşına.

 *Kendinize örnek aldığınız bir isim var mı?

Takım kaptanımız çok büyük kaptan. Buradan Emre ağabeye parantez açmak istiyorum. Takım içinde olsun bütün sorunlarımızı hallediyor. Bende onu örnek alıyorum. Futbolculuğu olsun, kaptanlığı olsun. İnşallah bende ileride onun gibi iyi bir kaptan olurum.

*Alper Potuk kariyerine Türkiye’de mi yok Avrupa’da mı devam etmek istiyor?

Fenerbahçe’ye 5 yıllık imza attım geldiğimde. Şu an 4 yıllık mukavelem kaldı. İnşallah Fenerbahçe’de çok iyi başarılar yakalayıp, yurt dışına da gitmek isterim. Arda Turan örneği var. Gerçekten çok büyük başarılara imza attı. Buradan sizin aracılığınızla tebrik etmek gerekir. Bizi gururlandırıyor. İnşallah kupayı da kazanırlar. Milli bayrağımızla, milli formayla artık turunu atarken izleriz. Her yerde Türk bayraklarını görürüz. Tek temennimiz o şimdilik. İleride bizde yaşamak isteriz o duyguları.

 *Sezonu 2. Olarak Galatasaray mı Beşiktaş mı bitirir?

Şampiyon Fenerbahçe ikinci kim olur bu bizi ilgilendirmiyor. Bizim tek düşüncemiz, isteğimiz şampiyon olmak. Şampiyonluktu. Biz bunu başardık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, ikinci kim olur üçüncü kim olur bizi pek ilgilendirmez ne olacağı. Biz Fenerbahçe’yi en üst sıraya yazdıysak ne mutlu bize.



*Ersun Yanal nasıl bir teknik direktör?

Geldiğinden beri tek konuştuğu şampiyonluktu. Röportajlarında olsun, toplantılarında olsun. Biz Konya’ya yenildiğimiz gün maç sonrasında, BU takım şampiyon olacak dedi. Kimse başını öne eğmesin. İlk geldiği günden beri şampiyonluk dedi. Bizlere inandı. Şampiyonlukta çok büyük etkisi var hocamızın.

*2011 yılında da iki klüp anlaşmıştı. Transferiniz Fenerbahçe’ye gerçekleşecekti. Neden olmadı? Ya da neden gecikmeli oldu bu transfer?

Transferde bir iletişim eksikliği oldu. Başkanımız cezaevinde kalıyordu. O yüzden fazla iletişime geçemedik. İletişimsizlik oldu O yüzden bende Eskişehirspor’da devam ettim oynamaya.

 *Alper Potuk’un tribünlerle arası nasıl? Fenerbahçe taraftarı için ne söylemek ister?

Eskişehirspor’da iken de beni çok seviyorlardı. Bende onları çok seviyordum. Alt yapıdan çıkmıştım. Onlara ben sürekli teşekkür ediyorum. Buradan tekrar teşekkür ediyorum. Eskişehirspor taraftarları ve camiasına. Fenerbahçe’ye geldiğimde, çok büyük destek gördüm. Fenerbahçe taraftarları inanılmaz sahip çıktı. Çok büyük desteklediler beni. Bende elimden geldiği kadar onlara cevap vermeye alıştım sahada. Şu an çok güzel bir ilişkimiz var. Onlar beni çok seviyor bende onları çok seviyorum. İnşallah bu iş bozulmadan devam eder. Futbolun güzelliği de taraftarlar. Onlar iyi olduğu zaman her şey çok güzel oluyor.

*En güzel giyinen takım arkadaşınız kim?

Emre Belezoğlu, Salih Uçan

*En agresif?

 Buruno Alves

*-En komik?

Çok bir komik şeyimiz yok takımda ama Raul Meireles söylenebilir.

*Sizin bir lakabınız var mı takım içinde, arkadaşlarınızın özel bir isimle sesleniyor mu?

Hayır, şu an yok.

*Sizin öyle takıldığınız özellikle kızdırmak için ya da kullandığınız bir lakap var mı?

Emenike’ye bazen canavar diyoruz. Mehmet Topuz kangal. Çok kangal köpeği olduğu için kangal diyoruz. Bıyık bıraktığında bir ara Malkoçoğlu, Tarkan diye ifade ettik. Topal’a örümcek adam diyoruz bazen. Biraz ayakları da büyük ona takılıyoruz. Selçuk abimiz var genlerin abisi bizim sağ olsun her zaman yanımızda. Başka lakap olarak bir şey kullanmıyoruz.

*Alper Potuk maç kaybedince, mutsuz olunca ne yapar?

Mutsuz olunca evden dışarı çıkmıyorum., maç kaybedince. Kendimi eve kapatıyorum. Maç kazanana kadar. Zaten dışarılarda gözükmek maç sonraları hiç hoş değil. Ben öyle düşünüyorum. Takım kaybettiği zaman çıkıp eğlenmek ya da gezmek dolaşmak. Kaybettiğim zaman genelde evdeyim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler