Dünya Şampiyonluğu için kulaç atacaklar

Çevre Koleji Genç Kız Yüzme Takımı, ISF Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda şampiyonluk için kulaç atacak.

Yayınlanma: 30.03.2017 - 11:38
Abone Ol google-news


Bursa'da 4-5 Mart tarihleri arasında Okullararası Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 19'uncu kez Türkiye şampiyonu olan Çevre Koleji Genç Kız Yüzme Takımı'nda yeni hedef dünya şampiyonluğu. Macaristan'ın Budapeşte kentinde 20-25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan ve 18 ülkenin katılacağı ISF Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek tek takım olan Çevre Koleji öğrencileri çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yüzme Koordinatörü Abdullah Aydın, 'Türkiye'de yaklaşık olarak 14 takımın katılımı ile il birinciliği, yarı finaller ve final maçı gerçekleştirildi. Çevre Koleji kız takımımız katılan okullar arasında Türkiye şampiyonu oldu. Bundan sonraki aşamada ISF'nin Okullararası Dünya Şampiyonası var. Bu müsabakaya da yaklaşık 18 ülke katılım gösterecek. Katılacak ülkeler arasında 2011 yılında dünya şampiyonluğu elde ettik. 2014-15 yılında dünya ikinciliğimiz var. Bu yıl da hedefimiz dünya şampiyonluğu. Umarım hedeflediğimiz noktaya ulaşırız'' dedi.

''REKOR KIRILAN DERECELER ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU ELDE ETTİK''


Bursa'daki şampiyonada kendilerini zorlayan takımların olduğunu dile getiren Abdullah Aydın, ''2-3 okul başa baş mücadele ettik ancak burada sporcularımızın Avrupa çapında iyi dereceler elde ettiğini görüyoruz. Elde edilen bu dereceler de müsabakalarda bizim işimize çok yaradı. Rekor kırılan dereceler de oldu burada ve bu sonuçlar çerçevesinde Türkiye şampiyonluğu elde ettik'' diye konuştu.

''DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYORUZ''


Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenecek ISF Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandırmak istediklerini belirten Abdullah Aydın, ''Sporcularımız sabah akşam 3-4 kez çift antrenmanlarına devam ediyorlar. Önümüzdeki müsabaka zorlu geçeceğe benziyor. İçerisinde Almanya'nın Fransa'nın Çin'in olduğu yaklaşık 18 ülkenin katılım gerçekleştireceği bir müsabaka. Bu müsabakada şampiyonluğu hedefliyoruz ancak dönem dönem baktığımızda çok güçlü Avrupa şampiyonasında başarı elde etmiş sporcuların yer aldığı takımlar da karşımıza çıkıyor. Budapeşte'de düzenlenecek olan şampiyonada takım olarak dünya şampiyonluğu hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

ÇEVRE KOLEJİ GENÇ KIZ YÜZME TAKIMI KAPTANI ELİGÜL: ''DÜNYA ŞAMPİYONASI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN DAHA İYİ GEÇECEK''

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde de yer aldığını dile getiren Çevre Koleji Genç Kız Yüzme Takımı kaptanı Sezin Eligül, Okullararası Gençler Yüzme Şampiyonası'ndaki başarıları ile ilgili, ''Türkiye şampiyonası bizim için zirve yarış değildi buna rağmen hepimiz gayet iyi derecelerle yüzdük. Altın, gümüş ve bronz madalyayı bir çok dalda biz toplayarak Türkiye birincisi olduk. Bu netice ile dünya şampiyonasına katılma hakkını kazandık. Dünya şampiyonasına daha iyi hazırlanacağımız için Türkiye şampiyonasından daha iyi geçeceğine inanıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde de yer aldığını dile getiren Çevre Koleji Genç Kız Yüzme Takımı kaptanı Sezin Eligül, Okullararası Gençler Yüzme Şampiyonası'ndaki başarıları ile ilgili, ''Türkiye şampiyonası bizim için zirve yarış değildi buna rağmen hepimiz gayet iyi derecelerle yüzdük. Altın, gümüş ve bronz madalyayı bir çok dalda biz toplayarak Türkiye birincisi olduk. Bu netice ile dünya şampiyonasına katılma hakkını kazandık. Dünya şampiyonasına daha iyi hazırlanacağımız için Türkiye şampiyonasından daha iyi geçeceğine inanıyorum.

''DİĞER TAKIMLARA GÖRE DAHA GÜÇLÜYÜZ''


Çevre Koleji'nin diğer takımlara göre daha güçlü olduğunu kaydeden Eligül, ''Takımda bir çok Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa finalistleri var. O yüzden bizim için pek rekabetli geçmedi açık ara önde bitirdik yarışı'' dedi.

''BU SEFER RAKİPLERİMİZİ ZORLAYIP GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM''


20-25 Nisan'da Pudapeşte'de liselerarası dünya şampiyonası düzenleneceğini hatırlatan Sezin Eligül, ''Zorlu olacak gibi duruyor. 2 yıl önceki dünya şampiyonasında Alman lisesi önümüzde gelmişti. Bu sefer onları zorlayıp geçeceğimize inanıyorum. Biz çok güçlüyüz çünkü şu an.'' 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler