Celtic ligin bitimine 8 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Brendan Rodgers yönetiminde formda bir sezonu geride bırakan Glasgow ekibi, namağlup liderliğini sürdürdüğü İskoçya Ligi'nin 30. haftasında Hearts'i 5-0 geçti ve bitime 8 hafta kala şampiyonluk turu attı.

Yayınlanma: 02.04.2017 - 16:33
Abone Ol google-news

 


Başken Edinburgh'e şampiyonluk parolasıyla gelen Yeşil Beyazlılar, Scott Sinclair'ın 24 ve 27. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. İkinci yarıda da hız kesmenyen Rodgers'ın öğrencileri, 55'te Armstrong ve 62'de Roberts ile durumu 4-0'a getirdi.

Maç bitmeden şampiyonluk kutlamalarında başlayan konuk ekip 84. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda hat-trick yapan Sinclair ile farkı beşe çıkardı şampiyonluğunu farklı bir galibiyetle taçlandırdı. Bu sezon 14 deplasmanda maçında 40 puan toplamayı başaran Celtic, bu galibiyetle beraber 86 puana yükseldi ve bitime 8 hafta kala en yakın takipçisi Aberdeen ile 25 puanlık farkını koruyarak şampiyonluğu garantiledi.

RANGERS İLE FARK 6 ŞAMPİYONLUĞA İNDİ
Kulüp tarihindeki 48. lig şampiyonluğunu elde eden Celtic, lig tarihinde en çok şampiyon olan ezeli rakibi Rangers ile aradaki şampiyonluk farkını da 6'ya indirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler