Gaziantepsporlu futbolcu Rajtoral intihar etti

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor'un Çek Cumhuriyeti Milli takımında da forma giyen defans oyuncusu 31 yaşındaki Frantisek Rajtoral, yalnız yaşadığı evin tavanına bağladığı iple yaşamına son verdi. Rajtoral'ın ölümü, spor camiasında büyük üzüntü yaratırken, evde inceleme yapan jandarmanın Rajtoral'ın borçları nedeniyle not bıraktığı iddia edildi.

Yayınlanma: 23.04.2017 - 21:44
Abone Ol google-news
<video:726713>

Olay, akşam saatlerinde Beştepe Mahallesi'nde meydana geldi. Gaziantepspor'un Viktoria Plzen'den takımından 750 bin liraya transfer ettiği Çek defans oyuncusu Frantisek Rajtoral, gündüz saatlerinde Celal Doğan Tesisleri'ndeki antrenmana gitmeyince arkadaşları, telefonla aradı ancak ulaşamadı. Bunun üzerine oyuncuların ihbarıyla Rajtoral'ın lüks sitelerdeki kiralık evine çilingir yardımıyla giren jandarma ekipleri, Çek oyuncuyu tavana asılı halde buldu. Oyuncunun ölüm haberiyle Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve takım oyuncuları, Rajtoral'ın evine akın etti. Bazı oyuncuların gözyaşı döktüğü evde inceleme yapan jandarmanın Rajtoral'ın borçları nedeniyle not bıraktığı iddia edildi. Ekiplerin incelemesinin ardından Rajtoral'ın cesedi, cenaze aracına konularak otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, acı haberle üzüldüklerini belirterek, Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun. Kendisi iyi bir oyumcumuzdu dedi.

Takımın kaptanı Abdullah Elyasa Süme ise, acı haberle yıkıldıklarını ifade ederek, Çok üzgünüz. Gerçekten şaşırdık, Başımız sağ olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Söylenecek bir şey yok. Anormal bi durum yoktu. Çok acı bir durum diye konuştu.

Gaziantepspor, Çek milli oyuncu Rajtoral'ı, 29 Ağustos 2016'da Viktoria Plzen'den 750 bin Euro'ya transfer etmişti. Rajtoral, Gaziantepspor'da 23 maçta forma giydi.

FENERBAHÇE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü derbi sonrasında ajanslara düşen üzücü haber sonrasında resmi siteden açıklama yaparak, şöyle bir başsağlığı mesajı yayınladı;

“Gaziantepspor Kulübü oyuncularından Çek Milli Takımı futbolcusu Frantisek Rajtoral'ın, evinde intihar ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Hayatını kaybeden Frantisek Rajtoral'ın ailesine ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, tüm Gaziantepspor Kulübü camiasına başsağlığı diliyoruz.”

FRANTISEK RAJTORAL KİMDİR?

12 Mart 1986 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Pribram şehrinde doğan Frantisek Rajtoral, futboluna 2003 yılıdan doğduğu şehrin takımında başladı.

2005 yılında Banik Ostrava’ya transfer olan Rajtoral, 4 sezon sonra Viktoria Plzen’e imza attı. 2013-2014 sezonunun devre arasında Bundesliga ekibi Hannover’e kiralanan Çek futbolcu, yarım sezon sonrasında yeniden Plzen’e geri döndü.

31 yaşındaki sağ bek oyuncusu sezon başında ise Gaziantepspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Rajtoral bu sezon Süper Lig’de 12, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 8 karşılaşmada forma giydi.

Ayrıca Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nda 13 kez görev alan Rajtoral, alt yaş kategorilerinde de toplam 30 kez forma giydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler