Florya'da bir ilk! Dursun Özbek'e tesislerde özel oda

Son haftalarda sık sık Metin Oktay Tesisleri’ne giderek futbolcular ve teknik heyetle görüşüp antrenmanları takip eden, gelecek sezonun planlaması adına toplantılar gerçekleştiren başkan Dursun Özbek için Florya’da özel bir oda hazırlandı.

Yayınlanma: 09.05.2017 - 23:38
Abone Ol google-news

Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası başkan Dursun Özbek’in soyunma odasına inmesi ve futbolcularla teknik direktör Tudor’un arasındaki sıkıntılar nedeniyle Galatasaray’da yaşanan olağanüstü günler sürüyor. Sarı-Kırmızılı yönetim dün yaptığı toplantıda futboldaki yeni organizasyon şemasını uygulamaya koyma kararı aldı. Son haftalarda sık sık Metin Oktay Tesisleri’ne giderek futbolcular ve teknik heyetle görüşüp antrenmanları takip eden, gelecek sezonun planlaması adına toplantılar gerçekleştiren başkan Dursun Özbek için Florya’da özel bir oda hazırlandı. Özbek, yönetim kurulu toplantısında bundan sonra Florya’da takıma ve teknik heyete daha fazla zaman ayıracağını belirtirken, bazı toplantıları da tesislerde yapacaklarını söyledi. 

Cenk Ergün tam yetkili

Yönetim, geçen hafta TFF’den “Sportif Direktör” sertifikası alan Cenk Ergün’ü Sportif AŞ Futbol Direktörlüğü görevine atadı. Ergün, başkan Dursun Özbek’e bağlı olarak Florya’da Futbol A Takımı ile Futbol Akademisi bünyesinde tüm ekiplerin sevk ve idaresinden sorumlu olacak. Cenk Ergün ayrıca yurtiçi ve yurtdışı kulüplerarası ilişkilerle transfer programlaması konularında da yetkili olarak görev yapacak. Ergün’ün yardımcılığını Futbol Takımı İdari Menajeri Uğur Yıldız üstlenecek. Florya’da futbolla ilgili medya ilişkileri ve organizasyonunu Futbol Takımı Medya Koordinatörü Hasan Tankaya yapacak. Futbol Takımı Medya Sorumlusu olarak ise Eray Sözen görev alacak.

Yönetim ceza verdi takımın haberi yok!

Galatasaray yönetimi dün yaptığı toplantıda Kasımpaşa maçı ve sonrasında yaşananları masaya yatırıp futbolculara uygulanacak yaptırımları görüştü. Yöneticiler, maç sonrası soyunma odasında yaşananlar ve disiplinsiz tavırları nedeniyle Kasımpaşa karşılaşmasındaki tüm futbolculara para cezası kesilmesi için ortak görüş bildirdi. Yönetim kurulu, kulüp hukukçularından da prosedür hakkında bilgi alarak tüm takıma sezon başı belirlenen ve futbolculara bildirilen kulüp disiplin yönetmeliğine göre para cezası kesilmesini kararlaştırdı. Her futbolcunun para cezası, aldığı yıllık ücrete göre hesaplanacak. Cezadaki diğer ayrıntının galibiyet primi ve bazı futbolcuların maç başı ücret sisteminde olduğu gibi bir uygulamaya gidilmesi olduğu öğrenildi. Buna göre; futbolcuların kazandığı yıllık ücretlerin baz alınarak yapılan hesaplamada ilk 11’de oynayanlara rakamın tamamının, sonradan girenlere yüzde 50’sinin, yedek kalanlara ise yüzde 25’inin ceza olarak kesileceği belirtildi.  

Karar oyunculara açıklanmadı!

Başkan Özbek, dün 18.00’de biten yönetim toplantısının ardından TT Arena’dan Florya’ya geçip takımın antrenmanını takip etti. Teknik direktör Tudor ile görüşen Özbek’in kesilen cezalarla ilgili futbolculara herhangi bir açıklama yapmadığı öğrenildi. Ligde kalan 4 maçta, Kasımpaşa karşılaşmasındaki gibi bir tablonun tekrar ortaya çıkması halinde cezaların hemen devreye gireceği bildirildi.

‘Erken seçime git’ teklifi

Galatasaray kulislerinde Mayıs 2018’deki genel kurul öncesinde olağanüstü kongre kararı alınıp erken seçime gidilmesi ihtimali konuşulmaya devam ediyor. Camia içinden bazı isimlerin önceki gün başkan Dursun Özbek’le bir görüşme gerçekleştirdiği, hem kendisinin hem de yönetiminin son 2 yılda oldukça yıprandığını aktardığı belirtildi. Duayen olarak nitelendirilen bazı isimlerin, başkan Özbek’e erken seçim kararı alması yönünde telkinde bulunduğu bildirilirken “Böylece yönetimini yenileyip güven tazeleme fırsatını yakalamış olursun. Bir sonraki dönemde görev alma ihtimali yüksek olan isimleri seç. Böylece onlar da kulüpteki işleyişe, mali, idari, sportif tabloya hâkim olma şansını yakalayıp, gelecekteki projelerini oluştursunlar” ifadelerini kullandığı kaydedildi.(Cumhuriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler