Galatasaray'da cezaya engel kâğıt!

Yönetim, futbolculara faturayı kesti ama ‘borçsuzluk belgesi’ nedeniyle işleme koyamadı.

Yayınlanma: 10.05.2017 - 23:32
Abone Ol google-news

Galatasaray yönetimi, Kasımpaşa maçından sonra yaşananlar nedeniyle futbolculara aldıkları yıllık ücretlere göre hesaplanacak şekilde kestiği para cezalarını uygulamaya koyamıyor. Bu durumun perde arkasında ise her ay futbolculardan alınan ‘borçsuzluk kâğıdı’ yatıyor. Mali açıdan zor bir dönemden geçen Sarı-Kırmızılı yönetim, futbolcuların alacaklarını geriden gelerek ödüyor. Bu durumun zaman zaman takım içinde sıkıntılar yarattığı, hatta başkan Dursun Özbek’in Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından futbolcularla soyunma odasında yaptığı toplantıda da konunun gündeme geldiği öğrenildi. Yönetim gecikmeli yaptığı ödemeler nedeniyle, futbolcuların paralarını tahsil edebilme adına FIFA’ya şikâyet yoluna gitmemesi için belirli periyotlarda borçsuzluk kâğıdını almak zorunda. Galatasaray yönetimi, maaşlarını geç ödeyip, borçsuzluk kâğıdını almak zorunda olması nedeniyle, kestiği para cezalarını şu anda hayata geçiremiyor. Dursun Özbek de yönetimin aldığı karar sonrası Florya’ya gitmesine rağmen cezaları futbolculara açıklayamamıştı.

‘ÖZBEK’ KARDEŞLER BAYRAK DEĞİŞTİRDİ!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in kardeşi ve Sportif AŞ yöneticisi Mehmet Özbek’in Florya’da futbolla ilgili yaptığı görevleri bırakıp geri plana çekildiği öğrenildi. Florya’daki yeni futbol yapılanmasında Dursun Özbek’in tesislerde kendisine ofis yaptırıp futbolun başına geçmesinin ardından 2 yıldır camia içinde tepki toplayan kardeş Mehmet Özbek’in artık transfer ve mali konularda etkin bir rol oynamayacağı kaydedildi. Bu periyotta transfer çalışmalarını Sportif Direktör Cenk Ergün’ün Dursun Özbek’le yöneteceği bildirildi.

1600 imza çağrısı

Galatasaray’da bazı genel kurul üyeleri, sosyal medyada başlattıkları “Değişime imza verin” sloganlı imza kampanyasıyla “Galatasaray yeniden” başlıklı bir bildiri yayımlayıp Sarı-Kırmızılı kulüpte erken seçime gidilmesi için camiaya çağrıda bulundu. Kulübün bazı eski yöneticileri de erken seçim adına imza verdiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Tüzük gereği, kaydı açık üye sayısının 5’te 1’i oranında (1600) imza toplanırsa erken seçime gidilebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon