Mancini ve Aysal arasında transfer krizi

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini ile başkan Ünal Aysal'ın arasının Gomis yüzünden açıldığı iddia edildi.

Yayınlanma: 23.05.2014 - 10:28
Abone Ol google-news

Galatasaray'da transfer dönemi sancılı başladı...

Mancini’nin veto etmesine rağmen başkan Ünal Aysal’ın, Lyon’la sözleşmesi sona eren Gomis’in transfer edilmesini istemesi taraflar arasında kriz yarattı. Habertürk'ün iddiası şu şekilde:

Başkan Ünal Aysal’ın, yapılacak transferler için yeniden Bülent Tulun’u görevlendirmesi, alınacak oyuncular için kendisine danışılmayan teknik direktör Roberto Mancini’nin tepkisine neden oldu.

Bülent Tulun’un, transferi için görüşüp el sıkıştığı Lyon’lu forvet Bafetimbi Gomis’in alınmasını istemeyen İtalyan hoca, Senegal asıllı Fransız golcüyü veto etti.

Buna karşın Gomis’in transferini bitirmeye kararlı olan başkan Ünal Aysal, Mancini’nin bu restini görmezden geldi. Sezon sonunda elde edilen Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalınmasının ardından teknik direktör meselesi tam yatışmışken, Gomis’in transfer görüşmeleri yeni bir krizin fitilini ateşledi.

DROGBA TAVSİYE ETTİ

Robert Mancini’nin yönetime verdiği listede Gomis isminin kesinlikle bulunmadığı ifade edilirken, İtalyan hocanın kendisine sorulmadan başlatılan bu transfer girişiminin sonuçlandırılması durumunda ne yapacağı merak konusu oldu.

Gomis’i, serbest kalması nedeniyle kaçırmak istemeyen başkan Ünal Aysal’ın ise Didier Drogba’nın da tavsiye ettiği bu oyuncu için yıllık 4 milyon Euro’yu gözden çıkardığı belirtildi.

49 maçta 22 gol attı Lyon ile sözleşmesi sona eren Gomis, Twitter’dan bir Beşiktaşlı taraftarın Vodafone Arena’yla ilgili mesajına “Güzel stadyum” cevabıyla Siyah-Beyazlılar’ı heyecanlandırmıştı.

Beşiktaş yönetiminin listesinde yer alan Gomis, İngiltere ve Almanya kulüplerinin de markajında bulunuyor. 28 yaşında, 1.84 boyundaki golcü futbolcu, geçen sezon çıktığı toplam 49 maçta 22 gol attı, 4 asist yaptı. (Habetürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler