Şampiyonluk tamam sıra Şenol Güneş’te

Üst üste 2., toplamda 15. Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş’ta camia, teknik direktör Şenol Güneş’le devam etmek istiyor. Ancak ünlü çalıştırıcı, gelecek yılla ilgili net açıklama yapmadı. Quaresma, antrenörüne övgüler yağdırırken Siyah-Beyazlılar, kupasını cumartesi günü alacak.

Yayınlanma: 29.05.2017 - 23:20
Abone Ol google-news

Beşiktaş, yine şampiyon. Hani derler ya “söke söke” şampiyon diye... aynen öyle oldu. Emeği geçen herkesi tebrik etmemiz lazım. Hak edilen bir zaferdi. Emek var, alın teri var. Yeri geldi zor günler yaşanmadı değil. Ama Beşiktaşlı futbolcular takım olmayı başararak, bu zorlukların hepsinin üstesinden gelmeyi bildiler. Keşke Avrupada’da kupayı kaldırabilseydik ama olmadı. Şanssız bir şekilde turnuvaya veda ettik. Futbolun içinde bunlar var ve bana sorarsanız futbolun bu kadar sevilmesinin sebebi de bu. Sizi üzen anıları geride bırakarak yeni zaferlere seviniyorsunuz. İşte şimdi Beşiktaş taraftarı için eğlenme zamanı. Bu başarıyı doyasıya kutlasınlar. Takımın başındaki teknik direktör Şenol Güneş tartışmasız başarının en büyük mimarı. İyi ki varsın Şenol hoca. Çok yoruldun biliyoruz ama bu şampiyonluk bir nebze olsun yorgunluğunu hafifletmiştir.

İkinci kez şampiyon yaptı

Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımı Spor Toto Süper Lig’de üst üste ikinci kez şampiyon yaptı. Beşiktaş, tecrübeli teknik adam yönetiminde son iki sezonda en çok galibiyet alan takım olurken, yine son iki sezonda ligin en golcü takımı unvanını, en çok puan toplayan ekip özelliğini elde etti. Siyah-beyazlı takım, birçok alanda da tüm rakiplerinin önünde yer almayı başardı. Beşiktaş, özellikle şampiyonluk mücadelesi verdiği Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı iki sezonda büyük üstünlük sağladı. Geçen sezon Fenerbahçe’yi geride bırakarak olarak şampiyon olan siyah- beyazlılar, bu sezon ise Medipol Başakşehir’in önünde mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, üst üste aldığı kupalarla hem 15. şampiyonluğunu elde etti hem de 3. yıldızı taktı. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş’ı üst üste şampiyon yapan Ljubisa Spajic ve Gordon Milne’den sonra üçüncü teknik adam olurken, ligde de üst üste şampiyonluk kazanan dördüncü teknik adam olarak tarihe geçti.

Kalacak mı gidecek mi?

Beşiktaş ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken kafalardaki soru teknik direktör Şenol Güneş’in kalıp kalmayacağı. Güneş, şampiyonluğun ardından bu konuyla ilgili sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunmuş “Benim görevim devam ediyor, iş bitsin. Yönetim ile oturur konuşuruz, bir karara varırız” demişti. Spor kamuoyu uzun süredir Trabzonspor’un Şenol Güneş’i takımın başına geçirmek için ısrarlı olduğu haberleriyle çalkalanıyor. Bildiğiniz gibi Trabzon Kulübü yeni stadın olduğu spor kompleksine Şenol Güneş ismini verdi. Önümüzdeki yıl şampiyon olmak isteyen bordo-mavili kulüp, şampiyonluğa ulaşmak için Güneş’le ulaşmak istiyor. Kısacası Şenol hoca için zor günler başladı. Bir tarafta doğduğu büyüdüğü başarılara imza attığı eski kulübü, diğer yanda da çok sevildiği üst üste iki kez kupa kazandırdığı Beşiktaş. İki arada bir derede kalmak buna denir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler