Bursaspor'da Bölükbaşı dönemi

Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Recep Bölükbaşı başkanlığa seçildi.

Yayınlanma: 24.05.2014 - 10:50
Abone Ol google-news

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, Recep Bölükbaşı, Mesut Mestan ve Cüneyt Özkan'ın başkanlık için yarıştığı genel kurula oy kullanma hakkı bulunan 3 bin 378 üyeden 2 bin 200'ü katıldı.

Şükrü Akyollu'nun divan başkanı seçildiği genel kurulda mevcut yönetim kurulundan İlyas Kocaefe faaliyet raporunu, İlyas Maden de denetim raporunu okudu. Yapılan oylamada, yönetim ve denetleme kurulu raporları salonda zaman zaman yaşanan tartışmaların ardından oy çokluğuyla ibra edildi.

Tüzük gereği aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için askıya alınan 89 kişinin dernek üyeliği oy çokluğuyla düşerken, yeni seçilecek yönetim kuruluna borçlanma yetkisi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra genel kurulda başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

-Mesut Mestan

İlk söz alan Mesut Mestan, göreve seçildikleri taktirde bu yılı "feda yılı değil, umut yılı" olarak seçtiklerini söyledi.

Kendisinin daha önce başkan adaylığını düşünmediğini ancak camianın taban birliklerinin yoğun baskısı sonucu buna kayıtsız kalamadığını dile getiren Mestan, "Bursaspor'da yapacak işlerimiz bitmedi. Bizim 2009-2010 sezonundaki anlı şanlı şampiyonluğumuz var. Daha bunun üzerine koymamız gereken başarılar var. Bunu hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

Mestan, adaylık sürecinde Aydın Karabulut ile ön protokol imzaladığını da hatırlatarak, "Takımımıza daha büyük yıldızlar kazandıracağız. Gün birlik günüdür. Bursaspor camiasında küslük, kırgınlık olmaz. Bursaspor varsa bizler varız. Onun için birbirimize kenetlenmemiz lazım" dedi.

-Cüneyt Özkan

Adaylardan Cüneyt Özkan da seçilmeleri halinde gerçek Bursasporlu olmayan delegelerin bugün kongrede son kez oy kullanacaklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Bursasporlu olmayan genel kurul üyelerinin tamamını disipline sevk etmek suretiyle bu kulübün içinden çıkaracağız. Eğer seçilirsem çift üyelikler konusunda ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım. Biz bağımsız Bursaspor mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Projelerimizin tamamı gerçekleştirilebilecek projelerdir. Biz, Bursaspor'un başarısı için buradayız. Kimseden izin almadık, kimse bizi işaret etmedi. Kalbinde Bursaspor sevgisi taşıyan gerçek Bursasporlular bizi destekledi. Ucu kime dokunursa dokunsun çift üyeliklere son vereceğiz. Bunu şeref sözü olarak söylüyorum. Biz sadece Bursaspor sevgisini ön plana aldık. Kimsenin emirlerine ihtiyacımız yok. Kendi irademizle oturacağımız bu koltuktan başarısız olursak kalkmasını da biliriz."

-Recep Bölükbaşı

Adaylardan son konuşmayı yapan Recep Bölükbaşı da 15 günlük süreçte yönetim kurulu listesindeki isimlere ayrılmaları konusunda baskılar yapıldığını, buna karşılık kendisinin "dik" duruş sergilediğini vurguladı.

Bursaspor'u başarıya koşturan, şampiyon yapan, 4 yıl Avrupa kupalarına katılmasını sağlayan başkan ve yönetim kurulunu şikayet ederek soruşturmaların açılmasına neden olan bir kişinin Bursaspor Kulübü Başkanı olmasını hazmedemediğini anlatan Bölükbaşı, "Biz rahmetli başkanımızdan terbiye aldık. Ayrıca Bursaspor Kulübü'ne başkan olacak kişinin önce yönetici olması gerekiyor. Şu an camia bölünmüş durumda. Bunların hepsine son vereceğiz. Ben başkanımızın kemikleri sızlamasın diye çıktım aday oldum. Çift üyeliklerle ilgili olarak da bu konuyu daha önce biz gündeme getirmiştik. Yine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan adaylarının konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Üyeler, kurulan 10 sandıkta oylarını kullanabilmek için uzun süre bekledi.

Yapılan oylama sonucu kullanılan 2 bin 53 oyunun bin 68'ini alan Recep Bölükbaşı, Bursaspor'un yeni başkanı oldu. Diğer adaylar Mesut Mestan 691, Cüneyt Özkan ise 281 oyda kalırken 13 oy ise geçersiz sayıldı.

Adaylardan Mestan, sonuçlar açıklanmadan salondan ayrılırken, Bölükbaşı'nı ilk tebrik eden diğer aday Cüneyt Özkan oldu.

Bölükbaşı, sayım işleminin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, kendisine ve yönetimine gösterdiği teveccühten dolayı üyelere teşekkür etti.

Göreve başlar başlamaz çok çalışacaklarını ifade eden Bölükbaşı, "Her yaptığımız çalışmayı şeffaf gerçekleştireceğiz. Ben Bursaspor başkanlığını hep hayal ettim. Allah'a şükür olsun ki nasip oldu. Bundan sonra bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimize sabır göstermemiz lazım. Bunları yaparsak daha büyük başarıları yakalamamız içten değil. Hep birlikte olalım. Çok çalıştık. Mesut ve Cüneyt kardeşimiz de çok çalıştı. Bu kongre bir helalleşme kongresi olsun. Birleşelim beraber çalışalım, el ele tutuşalım. Birbirimize sahip çıkalım" diye konuştu.

Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra basın mensuplarına toplu halde poz verdi.

Recep Bölükbaşı'nın yönetim kurulu listesinde, Nihat Sapan, Hasan Gülayan, Nejat Çölek, İlyas Acar, Recep Güzeldağ, Yahya Bahadır, Abdülkadir Özgörüş, Enver Kumova, Sadattin Garip, Ali Turan, Sezer Sezgin, Ali Büyükkurt, Alper Tunga Çevik ve Nihat Akınoğlu yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler