En zor günler

Beşiktaş'ta şampiyonluğa giden yolda Caner-Talisca sakatlığı, lig yarışı, devler ligi işleri güçleştirdi.

Yayınlanma: 01.06.2017 - 21:17
Abone Ol google-news

13. hafta F.Bahçe-Beşiktaş derbisi vardı. Güneş hâlâ Atiba-Oğuzhan ikilisi yerine alternatifler üretmeye çalışıyordu. Oysa bir önceki sezonun Atiba- Oğuzhan ikilisini yaratan ve bunun yararını gören de bizzat kendisiydi. Kadronun şişkinliğine rağmen belli bölgelerin alternatifsiz olması, gelen oyuncuların oyuncu karakterleri belli ki hocayı zorluyordu. Gökhan Gönül Saracoğlu’ndaki maçın neredeyse önüne geçti. F.Bahçeliler müthiş bir tepki gösterdiler eski oyuncularına. Çok faullü dolayısıyla çok kesintili geçen maçın heyecanı vardı ama futbol bir derbi için istenilen düzeyde değildi. Golsüz maçın sonucunda puanlar paylaşıldı. 14. haftada Beşiktaş, Bursa karşısında 2-1 kazanırken; Başakşehir, G.Birliği ile 0-0 berabere kalınca bir kez daha Başakşehir ve Beşiktaş’ın puanları eşitlendi.

Vodafone’da şok

Ve Bursa maçının ardından hiç unutamayacağımız terör saldırısı yaşadık. Stadın hemen dışında iki büyük patlamayla 44 canı kaybettik. İnanılmaz travmaydı bizim için. Olaydan 5 gün sonra Beşiktaş, Kasımpaşa’ya edilgen bir oyunla 2-1 yenildi ve 1-0 Trabzonspor galibi Başakşehir puan farkını üçe çıkardı. 16. haftada Başakşehir, Adana ile 1-1 kalınca; Beşiktaş da G.Antep’i 1-0 geçince bu kez Kartal puan farkını bire indirdi.

Çok çalışmak gerekli

Süper Lig 16. haftanın sonunda tatile girdi. Ve yine o çok sevdiğimiz (!) ara transfer dönemi başladı. Beşiktaş sol açığa Babel’i, savunmaya Mitrovic’i aldı. Son dakikada da Demba Ba’yı.. Eto’o ile neredeyse anlaşılmıştı ki Antalyaspor Başkanı hiç de etik olmayan bir yöntemle kulübün yeni tesislerinin açılışında davetli Fikret Orman ve yöneticilerin önünde mikrofondan Eto’o’yu Beşiktaş’a vermeyeceklerini açıkladı. 17. hafta Başakşehir, Kayseri’den 5-0’la; Beşiktaş, Osmanlıspor’dan 2-0’la 3’er puan alınca teorik olarak ilk yarının lideri 1 puan farkla Başakşehir oldu. Güneş artık Atiba-Oğuzhan ikilisine dönmüş ve hatta Tolgay’la orta alanı zaman zaman üçlemiş ve geçtiğimiz sezondan aşina olduğumuz akışkan futbolundan örnekler sunmuştu. Ama Güneş’in denemeleri tabii ki bitmeyecekti. Çünkü bu sezonun Beşiktaş’ı artılarıyla eksileriyle farklı bir kadroya sahipti. Ve bu kadrodan en iyi futbolu çıkarmak için daha çok çalışmak gerekti.

7. hafta Kayseri’deydi Beşiktaş ve hâlâ sezon başı zaafları sürüyordu: ele geçen fırsatları iyi değerlendirememesi (Gomez’i araması), ileri üçlünün pres yapmaması, beklerinin ileride yakalanması. Cansız rakipler bile canlanabiliyordu. Kayseri de Beşiktaş gol bulamayınca morallendi mesela. Fakat son sözü Beşiktaş’ın bekleri söyledi. Caner kazandırdığı korneri kullandı, Beck’ten top Ömer’e geçti; Ömer’in golü üç puan getirdi. 7. haftanın sonunda Beşiktaş lider Başakşehir’le puanları eşitledi.

Caner’i kaybetti

Kartal farklı galibiyete 8. haftada Antalyaspor karşısında kavuştu. Zaten Şenol Güneş atağa dönük bir kadroyla çıkmıştı sahaya. Ama Rıza Çalımbay’ın öğrencileri hiç de kolay lokma değildi. Beşiktaş çok top kaybıyla oynadığından akışkan bir futbol ortaya koyamıyordu. Sonunda kenarlardan gelen uzun toplardan medet umdular. Beşiktaş pas trafiğiyle değil ceza alanına indirilen toplarla gol aramayı sürdürdü. Sahada gözükmeyen Talisca gollerle ortaya çıktı. 3 puan Kartal’ındı fakat bu maçta sakatlanan Caner sezonu kapatacaktı.

Talisca’nın yokluğu

9. hafta kayıp haftasıydı Beşiktaş için; Ankara’da G.Birliği karşısında 2 puan kaybetti. 4 gün sonra Napoli’yle oynayacağı için Güneş, Atiba’yı İstanbul’da bırakmayı göze almış, son 2 maçta gol kilidini çözen Aboubakar’ı kulübede oturtmuştu. Oğuzhan da yoktu. 1-0 yenik durumdan beraberliği sağlayan gol ise yine Talisca’dan geldi. Ama iki puan kaybının yanı sıra Talisca da sakatlandı. Onun da dönüşü üç ayı bulacaktı. Bu maç her halde en fazla kadroyla oynanan, en fazla futbolcuların yerlerinin değiştirildiği maç olacaktı.

Başakşehir’e diş geçiremedi

9. haftada liderlik 2 puan farkla Başakşehir’deydi. 10. haftada Beşiktaş, Trabzonspor’u ağırladı. Her iki taraf da galibiyet için elinden geleni yaptı ama gülen taraf 2-1’le Beşiktaş’tı. Fakat büyük maç olur da hakem tartışması olmaz mı? Özellikle Quaresma’nın, Yusuf’un ayağına basmasına “Neden kırmızı değil” tartışmaları yapıldı. F.Bahçe sezona puan kayıplarıyla başladı. Sonra yerini yükseltse de 11. hafta sonunda lider Başakşehir’in 8, Beşiktaş’ın 6 puan gerisindeydi. Galatasaray ise bu haftalarda ilk iki takımın birkaç puan gerisinde yarışın içindeydi. 11. haftayı Beşiktaş ve Başakşehir kayıpsız kapattı. 12. hafta Beşiktaş ve Başakşehir karşılaştı. 1-1’lik sonuç lideri değiştirmedi. Beşiktaş yönetimi, 3 gün önce oynanan zorlu Benfica karşılaşması nedeniyle maçın pazar değil pazartesi olmasını talep etmiş ama bu kabul edilmemişti.

YAZI DİZİSİNİN BİRİNCİ BÖLÜMÜ: Gerçek şampiyon


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler