Orman Dany için taraftardan özür diledi

Beşiktaş'ın Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde yapıldı. Siyah-Beyazlı kulübün olağanüstü tüzük tadil genel kurul toplantısı'nda açılışın ardından Kongre Divan Başkanlık seçimi yapıldı ve Ali Rıza Dizdar başkan seçildi. Başkanlık seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yayınlanma: 24.05.2014 - 12:15
Abone Ol google-news

Toplantıda konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, geçen sene bir tüzük tadil toplantısı yapıldığını hatırlatarak, 'Daha sonra Dernekler Masası'ndan 2-3 madde hakkında değişiklik yapılması gerektiği uyarısı yapılmıştı. Tüzük Tadil Kongresi yapma zorunluluğu ortaya çıkınca geçenki kongrede metne yanlış geçen maddeler vardı, onları da düzeltelim demiştik. Biz böyle düşünürken daha tüzüğü görmemişken hakkımızda yalan yanlış bilgilerle dedikodu çıkarıldı. İnsanlar kendilerine göre negatif maddeleri bizim çıkarmak istediğimizi iddia etmeye başladı. Bu nedenlerle Dernekler Masası'nın istediği maddeler haricinde bütün önerilerimizi geri çekiyoruz. Böyle bir tartışma çıkmasından rahatsızlık duyuyoruz. Yine bir tüzük kurulu kurarız. Bu kurul uzun süre çalışır, tartışır' dedi.

ÜÇ MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

Beşiktaş İntegral Arena'da gerçekleştirilen kongrede tüzükteki 35, 42 ve 48. maddeler, yönetim kurulunun talebi doğrultusunda değiştirildi.

"Yönetim Kurulu 1 başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu asıl ve yedek üyesi olabilmek için genel kurula katılabilme şartlarına haiz olmak gerekir. Ancak, 10 asıl ve 5 yedek üyenin en fazla 3 tanesi için kulüp üyeliği yeterli olup, üyelikte 1 tam yılını doldurmuş olma şartı aranmaz" şeklindeki 35. madde, "Yönetim Kurulu 1 başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyesi olabilmek için genel kurula katılabilme şartlarına haiz olmak gerekir" şeklinde oy birliğiyle değiştirildi.

Denetleme Kurulu ile ilgili 42. madde ise 1 kişinin karşı oyu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

"İtiraz, cezanın uygulanmasını durdurmaz. Kesinleşmemiş olsa da kesin ihraç cezası almış olanların kulüple her türlü ilişkisi kesilir. Görevleri varsa, istifa etmiş sayılırlar" şeklindeki 48. madde de "Kesinleşmemiş olsa da kesin ihraç cezası almış olanlar üyelik haklarını kullanmazlar, görevleri varsa istifa etmiş sayılırlar" şeklinde oy birliği ile değiştirildi.

Bu arada tüzükte Medeni Kanun'un amir hükmü gereği "Denetleme Kurulu" yerine "Denetim Kurulu" yazılmasına oy birliği ile karar verildi.

"Genel Kurul üyeliğinde 15 yılını doldurmuş, disiplin cezası almamış bulunan ve Divan Başkanlık Kurulu'na bir önceki yılın aralık ayı sonuna kadar yazılı olarak başvurmuş olanlardan, Divan Kurulu'nca gizli oylarla seçilmiş 40 aday arasında 20'si Divan Kurulu'na seçilmiş olur" şeklindeki önerge ise üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.

Genel kurul üyeleri ayrıca, bir sonraki tüzük tadil kongresinin kasım ayında yapılmasına karar verdi.

Öte yandan bir kongre üyesinin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın kulübe 1 ayda üye yapılmasını eleştirmesi ve 400 Beşiktaşlı'nın üyeliğinin reddedildiğini söylemesi, genel kurul üyelerinden alkış aldı.

YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

Beşiktaş İntegral Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü tüzük tadil genel kurulunda kapanış konuşmasını yapan Orman, kendi dönemlerinde ikinci tüzük tadil toplantısını yaptıklarını belirterek, "Bundan önce Yıldırım Demirören döneminde kaç defa tüzük tadil toplantısı istendi merak ediyorum. Biz gelince mi tüzük oldu? Ondan önce eksikler yok muydu? İki sene içinde iki tane yaptık. Benim baktığım yer Beşiktaş menfaatleridir. Beşiktaş Kulübü'nün menfaatine olduğunu düşündüğümüz her şeyde elimizi taşın altına sokarız" diye konuştu.

Başkan Orman, tüzük tadil talebinde bulunanların bu konuda çalışması için bir ekip kuracaklarını ve isteyenin bu ekipte çalışabileceğini vurgulayarak, "En iyi tüzük değiştirmediğimiz tüzüktü. O tüzük başkan ve yönetim kuruluna her konuda yetki verirken, biz borçlanma ve süremiz dahil olmak üzere sınır getirdik" dedi.

- Delege konusu

Bir üyenin Beşiktaş Belediyesi yeni başkanın bir ay içinde kulübe üye yapılıp, 400 siyah-beyazlı taraftarın üye yapılmaması yönündeki eleştirilerine yanıt veren Fikret Orman, "400 taraftar üye yapılmıyor dendi. Listeni al gel bizzat ilgileneceğim. İki senede yapmış olduğumuz üye sayısı beş bindir. Fenerbahçeli, Galatasaraylı üye çok konuşulan konu. Ancak yeni üyenin hangi takımdan olduğunu bulmak izafi konudur. Tüzüğümüz buna müsait değil" ifadelerini kullandı.

- Kartal Yuvaları'ndaki yolsuzluk

Kartal Yuvası mağazalarında yaşanan yolsuzlukla ilgili de Orman, şunları söyledi:

"Bunu bulan, ortaya çıkaran biziz. Üstünü örten değil, savcılığa suç duyurusunda bulunan biziz. Savcılık delilleri toplayıp dava açıyor. Hukuksal olarak bunun haricinde yaptırım durumumuz yok. Hapse atacak gücüm yok. 'Bunu işe alan arkadaşlar istifa etti mi?' diye soruluyor. Benim şirketlerimde de yolsuzluklar oluyor. İşe aldığınız kişi, bir suistimal yaptı diye patronun şirketi sattığı, kapattığı nerede görülmüş. Üstü örtülüyormuş gibi konuşulması beni çok üzmektedir. Beşiktaş'ta üstünü örteceğimiz bir kuruş yoktur."

Fulya Projesiyle ilgili konulara açıklık getiren Orman, "Buranın da takipçisi ilk günden itibaren biz olduk. Şikayeti geri çektiğimizi söyleyen müfteridir. İç İşleri Bakanlığı'na dilekçe verip müfettişlerden inceleme isteyen biziz. Hiçbir davayı geri çekmedik. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Dedikoduyla çoluk çocuğu örgütleyenleri de kınıyorum. Senelerdir bekleyen konuların benden ve yönetim kurulundan beklenmesi bana ağır geliyor" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nün Süper Lig'de aldığı bir maç seyircisiz oynama cezası konusunda Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklama ile ilgili eleştiriye yanıt veren Orman, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe ile ilgili açıklama sadece iyi niyet açıklamasıydı. Antrenörlerin, oyuncuların cezası ertelendi, 'taraftarların da ertelensin' dedik. İyi niyet dalgasıydı. Fenerbahçe Kulübü'nün taraftarı bağırmış (Süleyman Seba aleyhine). Her bağıran taraftara Beşiktaş Kulübü yanıt vermez. Ona o kulübün yöneticileri yanıt vermeli. Her ayıp kendini bağlar. Beşiktaş asaletin takımıdır, biz de o asaletle yönetiyoruz. O ayıp kendilerini bağlamaktadır. Süleyman ağabey konusunda unutmayalım ki Beşiktaş'ta en çok üzen bizim taraftar grubumuz olmuştur."

Bu arada olağanüstü tüzük tadil genel kurul toplantısına 927 üye katıldı.

FİKRET ORMAN DANY YÜZÜNDEN TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Beşiktaş Derneği Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman “Dany transferi konusunda hata yaptık özür diliyorum” dedi.

Fikret Orman “Hiçbir kongrede olmadığı kadar Beşiktaş yönetimiyle alakalı tenkitler yapıldı. Konuşmacı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gelen herkes hür iradesiyle fikrini söyledi.

Bizim hem borç ödeyip hem yarışmacı takımlar yaratmamız hem de geleceğe tesis yatırımı yapmamız lazım. Gelir artırıcı işler yapmalıyız. Tasarruf yaparak borç ödememiz mümkün değil. Kılı kırk yararak yatırım yapıyoruz. Yaptığımız işlerde bir kuruş haram bulunsun hemen istifa ederim. Ailemizden işimizden ayırdık Beşiktaş’a verdik. Beşiktaş’ın iyi olması için çalıştık. Rakiplerimiz devlet destekli sponsorluklar aldı. Şimdi o sponsorlar çekiliyor, bakalım şimdi nasıl anlaşmalar yapacaklar. Şampiyon olmak zorundayız, bunun için yatırım yapmak zorundayız. Her şeyi aynı anda yapamyız. Bu bir süreç işidir.

Taraftarlar aramda bir gerginlik var bu ara. Taraftarlarımız nereye isterse oraya gelmeye hazırım. Stat yapıyoruz ne için taraftarlarımız için. Taraftar var olma sebebimiz. Bugüne kadar yaptığımız tüm anlaşmalar hukuka uygundur. Yıldırım Demirören ile ilgili bir rapor hazırlattık ve hukukçularımıza incelettik. Raporlardan anladığımız kadarıyla Demirören’e kızma sebebi daha çok ticari davalar olmuştur. Üyelerimiz kendisine ticaret yapma yetkisi vermiş. O da anlaşmalar yapmış sonra yine yetki almış Demirören ile oturduk konuştuk. Görüşmelerde son aşamaya gelmek üzereyiz. Beşiktaş, Demirören’i bırakmadı Demirören, Beşiktaş’ı bıraktı. Passolig olayını biz çıkarmadık. Kanun devrede olmazsa uygulamayız. Her ne olursa olsun Beşiktaş’a zarar verenleri stada almayacağız. Taraftarlarımızın parasını savunmak zorundayız. Pedro Franco’yu bir İtalyan kulübü daha istiyor ve 2 milyon veriyordu. Bu nedenle biz 2.4 milyona çıktık. Pedro Franco’yu Fikret Demirer ve ekibi buldu. Dany Nounkeu, daha önceden takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Dany transferi konusunda hata yaptık özür diliyorum” dedi.

SİYAH BEYAZLI YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Beşiktaş İntegral Arena'da düzenlenen toplantıda, 1 Ocak-31 Aralık 2013 dönemi, 6 aylık bölümler halinde genel kurul üyelerinin onayına sunuldu.

Yapılan oylamanın ardından Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulu, idari ve Mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.Genel kurulda siyah-beyazlı kulübün 2014 yılı bütçesi de kabul edildi.
Toplantıda en önemli tartışma konularından biri, kulübe üyelik ile ilgili ücret hakkında oldu. Bazı üyelerin üyelik ücretinin bin 200 liradan 3 bin liraya çıkarılması yönündeki talebi oy çokluğuyla reddedildi.Üyeler, yönetim kuruluna üniversite kurulması yönünde yetki verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Kulüp başkanı Fikret Orman, toplantının ardından yaptığı kapanış konuşmasında, kurula katılan bin 320 üyeye teşekkür ederek, "Ben ve arkadaşlarıma güvendiğiniz için çok teşekkür ederiz. Biz bir aileyiz, arada kırgınlıklar da olur. Önümüze bakma zamanıdır. Üniversite fikri bana ait bir fikir. Bu işe katkı sağlayacak, bilgi birikimi olan insanlar, genel sekreterimize müracaat edip bizimle çalışabilirler. Kabataş ile Beşiktaş kurumunun ortak menfaati doğrultusunda bir şey yapacağız" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler