Valbuena Fenerbahçe’de

Kulüp resmi açıklamayı yaptı, futbolcuyu İstanbul’da taraftar karşıladı

Yayınlanma: 12.06.2017 - 21:02
Abone Ol google-news

Yeni sezona yeni bir kadroyla başlangıç yapmak isteyen Fenerbahçe, Mehmet Ekici’nin ardından bir başka yıldız, Mathieu Valbuena’yı da renklerine katmaya hazırlanıyor. Dün öğlen saatlerinden bu transferi duyuran Fenerbahçe, kulübün resmi internet sitesinden, “Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mathieu Valbuena ve takımı Olympique Lyon ile yaptığı görüşmeler sonucu prensip anlaşmasına varmıştır. Resmi transfer dönemi açıldıktan sonra Mathieu Valbuena’la sözleşme imzalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasında bulundu.

Yıldız ismi tanıyalım

28 Eylül 1984’te Bruges’da doğan Valbuena, futbol kariyerine Bordeaux’ta başladı. 19 yaşında Libourne St. Seurin’in yolunu tutan Valbuena, burada geçirdiği iki sezonun ardından Marsilya’ya transfer oldu ve yıldız olmanın ilk adımlarını bu transferle attı. 8 yıl boyunca Marsilya’nın formasını giyen Valbuena, 2014’te 7 milyon Avro karşılığında Rus ekibi Dinamo Moskova’nın yolunu tuttu. Rusya’daki ikinci yılının başında takımdan ayrılan Valbuena, Fransa’ya dönerek Lyon’a transfer oldu. O sezon sonunda Valbuena’nın eski takımı Dinamo Moskova, küme düştü. Lyon formasıyla etkili bir performans sergileyen Valbuena, iki sezon geçirdiği Fransız ekibinde adından söz ettirdi. Ancak Fransa’ya dönüşü Lyon ile olduğu için Marsilya taraftarının nefretini kazandı. Hücum bölgesinin birçok noktasında forma giyebilen Valbuena, çok yönlü bir atak elemanı olarak ön plana çıkıyor. Genellikle sağ ayağını kullanan Valbuena, sol açıkta forma giydiği zamanlarda içe kat ederek rakip savunmayı oldukça zorluyor. Sağ açıkta da forma giyebilen Valbuena, forvet arkasında da görev yapıyor. 1.67 boyundaki Valbuena’nın kısa boyunun en büyük avantajı çabuk bir oyuncu olması. Kıvraklığıyla rakip savunmaların korkulu rüyası haline gelen Valbuena, seri çalımlar ve hızlı koşularıyla biliniyor. Fransa Milli Takımı’yla 2014 Dünya Kupası’nda görev yapan Valbuena, Euro 2016 kadrosunda ise yer alamadı. Fransız yıldız, geçen sezon Lyon formasıyla 26’sı ilk 11’de olmak üzere toplam 43 maçta forma giydi ve 10 gol, 7 asistlik performans sergiledi. 32 yaşındaki Valbuena, UEFA Avrupa Ligi’nde Lyon ile eşleşen Beşiktaş’a karşı da etkili bir performans sergilemişti.

Twitter’da gaf yaptı

Dün İstanbul’a gelmeden önce Nice Havalimanı’ndan, “Depart pour İstanbul” notunu yazan Fransız oyuncu, Türk bayrağı yerine Tunus bayrağını koydu. Daha sonra bu tweet’ini silen Valbuena, Türk bayraklı paylaşım yaptı. Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve teknik direktör Aykut Kocaman ile tanışan yıldız isim, bugün ülkesine dönecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler