Tahkim Kurulu Fenerbahçe'nin cezasını onayladı

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin ligin son haftasında Kayserispor ile deplasmanda oynadığı mücadelede yaşanan kötü tezahüratlar sebebiyle PFDK'nin sarı lacivertli kulübe verdiği cezayı onayladı.

Yayınlanma: 29.05.2014 - 15:36
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin iki ve Mersin İdmanyurdu'nun bir maç seyircisiz oynama, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın bir maç men cezalarını onadı.

Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) sarı-lacivertli takıma, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda Kayserispor ile yaptığı maçta, taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içinde 7. kez gerçekleşmesi nedeniyle verdiği iki maç seyircisiz oynama ve 300 bin lira para cezalarının onandığı bildirildi.

Sarı-lacivertli takım 33. haftada Kadıköy'deki Kardemir Karabükspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle aldığı 1 maç cezayla beraber, 2014-2015 sezonunun ilk 3 haftasında seyircisinden yoksun kalacak.

Süper Lig'in yeni ekibi Mersin İdmanyurdu'na, PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor ile yaptığı maçta taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle verilen bir maç seyircisiz oynama ve toplam 102 bin lira para cezasının onandığı, yaptırımın ertelenmesi talebinin de reddedildiği açıklandı.

Kurul, PFDK'nın Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'a verdiği bir maç men ve 13 bin lira para cezasına yapılan itirazı ve yaptırımın ertelenmesi talebini de reddetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler