Aykut Kocaman imzayı attı: Benim için zirve Fenerbahçe'dir

Fenerbahçe, Teknik Direktör Aykut Kocaman için imza töreni düzenledi. Sarı-lacivertli takımda yeniden teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman, kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da imza töreninde Aykut Kocaman’a eşlik etti.

Yayınlanma: 30.06.2017 - 15:23
Abone Ol google-news

<video:771213>

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman, kendisini 2 yıl sarı-lacivertli kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı. Kendisi için düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan ve Fenerbahçe'ye tekrar döndüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayan Kocaman, "Fenerbahçe'de futbolcu olup, şu anda antrenörlük yapan birçok insan var, ben de bunlardan bir tanesiyim. Bizim için zirve başka bir yer değil, burası. Burada olduğum için çok gururluyum. Tüm yönetim kuruluna beni seçtikleri için teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük spor kulübü olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, "Futbolda en üst noktaya çıkmak, tek hedefimiz. Futbol takımı olarak en tepeye çıkma hedefini gerçekleştirmek zorundayız. Çalışma arkadaşlarım, futbolcu kardeşlerim ve yöneticilerimizle önce yavaş yavaş, daha sonra hızlanarak bu kulübü futbolda da ileriye doğru götüreceğiz. Ben futbol takımının çok daha yukarılarda olmasını istiyorum. Bıraktığım noktada, oraya doğru gidiyorduk ama bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldık. Önce ülke içinde zirve, daha sonrasında Avrupa'da yukarılara çıkmak hedeflediğimiz şey" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ MERKEZ FORVET"

Transferler hakkında bilgi veren Kocaman, transferde ilk hedeflerinin merkez forvet bölgesine takviye yapmak olduğunu söylerken, diğer transfer gelişmeleri hakkında şunları söyledi;

"Birkaç seferdir vurgulayarak söylemeye çalıştığım şey şu: Şu anki oyuncular, çok değerli oyuncular. En büyük transfer, var olan oyuncu grubunu geliştirmek. Bunu yapabilirsek, en büyük transfer bu olacak. Büyük takımları büyük takım yapan ana sebeplerden birisi, dünya standartlarındaki oyuncuları kadrolarına katmak. Şu ana kadar 3 isimle anlaştık. En az 1-2 oyuncu daha kadromuza katmak istiyoruz. İlgilendiğimiz isimler var. Merkez forvete bir takviye yapmak istiyoruz. Büyük kulüpler için de en zor transferler genelde bu mevkiye olur. Kaleci ile ilgili de çalışmalar sürüyor. Volkan'la yarışacak bir kaleci arayışımız var"

Takımdan kimleri göndereceği hakkındaki sorulara cevap veren Aykut Kocaman, "Oyuncu göndermek çok kolay değil. Kulübe bağlı olan, sözleşmeleri devam eden isimlerle yollarınızı ayırmak kolay olmuyor. Kimlerle devam edeceğimizi yönetim kuruluna ileteceğiz. Ama önce görmek gerekiyor, şu anda bir şey söylemek doğru olmaz. Gözlem yapıp, daha sonra bir pozisyon alacağız ve yönetim kuruluna sunacağız. Birkaç ay içinde birkaç tane çok yönlü oyuncu almamız gerekiyor. Bu kaçınılmaz gerçek" değerlendirmesinde bulundu.

"DİRAR ÇOK YÖNLÜ BİR İSİM"

Yeni transferleri hangi bölgelerde kullanacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan 52 yaşındaki teknik adam, "Mehmet Ekici gibi, Valbuena gibi isimlerin nerede olacağı belli. Pozisyonları yakın oyuncular. Dirar ise önde ve arkada oynayabilen bir isim. Ondan en iyi verimi alabileceğimiz mevkiyi gözlemleyerek bulacağız. Şu ana kadarki transferler arasında farklı mevkilerde kullanabileceğimiz tek isim Dirar. Şu an söylediklerim ham sözler. Bunları yaşadıkça göreceğiz. Lens ve Sow bizim oyuncumuz değil, konuşmak anlamsız"

"ÖNCELİKLİ HEDEF ŞAMPİYONLUK"

Fenerbahçe'nin bu sezon genç oyunculara karşı tavrının ne olacağı hakkında gelen bir soru hakkında değerlendirmelerde bulunan Aykut Kocaman, "İdeal olan yetiştiren kulüp olmaktır. Alttan gelen oyuncuya dur demek mümkün değil. Ama şu anda bizim için önemli olan şampiyonluk. Çok oyuncu var, değerlendiriyoruz ama odağım şampiyonluk üzerine" dedi.

"Fenerbahçe taraftarına her şeyimizle çalışacağımızın sözünü veriyorum. Gayretli ve çok çalışan bir takım oluşturacağız" diyen Kocaman, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu sözü verebilirim. Her şeyimizle, sabahtan akşama kadar Fenerbahçe nasıl bir adım daha öteye gider sorusu üzerine çalışacağız. Fenerbahçe baskının ve beklentinin en yüksek olduğu yerlerden bir tanesi. Bu performans artırıcı bir şeydir. Futbol takımında bir süre sonra şunu net bir şekilde görecekler: Gerçekten gayretli ve çaba gösteren bir takım olacak Fenerbahçe. Zaman zaman aksaklıklar olabilir ama olmazsa olmaz diyebileceğimiz şey çaba ve gayret. Kendi adıma bunu söyleyebilirim. Ondan sonrası gidişatın göstereceği şeyler. Bunlar ya baskıyı artıracak ve bizi yıpratacak, ya da bizi teşvik edecek"

"DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİ"

Kendisinin takımın başında olmadığı sürede Fenerbahçe'de değişen şeylere değinen Kocaman, takımın yapısıyla ilgili bilgiler de verdi. Tecrübeli teknik adam, "Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Öğreniyoruz, gelişiyoruz, bunları hayatımıza katıyoruz. Hayatım boyunca hep öğrenmeye odaklandım, öğrenmek istedim. Bir şey yapamıyorsak, neden yapamıyoruz. bunlar hep kendime sorduğum sorulardır. Ekibimle birlikte hep ne oluyor ve ne yapabiliriz bunları konuşuyoruz. Dört sene ileride değiliz, bir adım gerideyiz. Biz de bu hayatın içinde gelişen olaylara kendimizi adapte ettik. Şunu çok iyi biliyorum. 4 yıl sonra bugünküler de yetersiz olacak. Ama dört yıl sonra da değişen şeylere adapte olmaya çalışacağız. Fenerbahçe'de hiçbir şeyi birbirinden ayırmaya gerek yok. Bizim gibi bu kulüpte uzun yıllar oynayıp, buraya hizmet edenler için zirve burası. Başka bir yer değil. Her şey güllük gülistanlık değil. Sıkıntılar da var. Ama bunları çözmek için buradayız. Bunları taraftara mesaj vermek için söylemiyorum, ben mesaj adamı değilim. İnsanların nezdinde bir yere gittiğimde çok kabul görüyorum. Bu benimle alakalı bir şey. Ancak bu bir yere kadar. Bunun çok daha ötesini bana sağlayan yer Fenerbahçe oldu. Burada olmak, çok büyük onur" açıklamasında bulundu.

"NE OFANSİF, NE DE DEFANSİF BİR TAKIM OLACAĞIZ"

İmza töreninin son bölümünde takıma nasıl bir sistem uygulayacağı hakkında konuşan Aykut Kocaman, "Futbol ne sadece defansif ne de sadece ofansif olarak oynanır. İkisini de yapmanız gerekiyor. Sadece defansif veya ofansif olarak bir yerlere gelemezsiniz. Öncelikli olarak ne kadar yetenekli olursanız olun, fiziksel olarak iyi olmazsanız, bu oyunu oynayamazsınız. Önce bireysel, daha sonra tüm takımın fiziksel kalitesini artırmak zorundayız. Ama bunun içine zihinsel kaliteyi de katmamız gerekiyor. başka şansımız yok. Hem zihinsel, hem fiziksel kalite olmazsa olmaz. Dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla, bazı oyuncular nerede olduğunu farkında değil. Biz öyle yaşadıkça, oyuncular da farkına varacaklardır. Oyundaki doğruları biraz daha artırmak istiyoruz. Yardımlaşmak en önemli şeylerden biridir. Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi oyuncu gruplkardan bir tanesi. Bireyselleşme olursa, çöküntü başlıyor. Fiziksel anlamda iyi olmak, yardımlaşmak önemli ancak onlar da yeterli değil. Ne kadar koşarsanız koşun doğru pozisyıon alamazsanız, kendinizi boşa yorarsınız" dedi.

"AYKUT HOCANIN FENERBAHÇE ETİKETİNİ KİMSE KALDIRAMAZ"

Aykut Kocaman'ın imza törenine, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı. Aykut Kocaman'a hoşgeldin mesajı vererek konuşmasına başlayan Yıldırım, "Bizim için her şey Fenerbahçe. Ben 'Darağacında olsak bile son son sözümüz Fenerbahçe' sözünü sorguda söyleyen bir adamım. Aykut hocayla çalışmam diyip sözümden geri döndüm. Hayatta her şey değişim üstüne kurulmuştur. İnşallah bizler gitsek de Aykut hoca kalır. Teknik direktör olur, başka pozisyonlar olur, gider gelir. Ama Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin kongre üyesidir ve bu birlik beraberlik sürekli devam edecektir. Onun üzerindeki Fenerbahçe etiketini kimse kaldıramaz. Tereddüt etmeden Aykut Kocaman isminde birleştik ve bu görevi teklif ettik. O da kabul etti. geldi. Allah yolunu açık etsin" açıklamalarında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler