Aziz Yıldırım'dan Galatasaray'a vergi göndermesi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda Galatasaray'a gönderme yaptı.

Yayınlanma: 07.06.2014 - 12:42
Abone Ol google-news

İşte Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın açıklamaları...

"Vergi verdik veriyoruz. 2 yılda 100 milyon dolara yakın vergi vermiştir, bundan da gurur duyuyoruz. Vergi vermesek o paraları yatırım yapardık. SPK olaylarında bize şöyle böyle söyledikleri halde, küçük hissedarlarımız zarar görmesin diye yapmadık, hiç hisse satmadık.

Futbolda açık, konjonktür gereği bazı mercilerin müdahalaleleri nedeniyle gelir olarak istediğimiz noktaya gidemiyoruz. YÖK'ten üniversite için istediğimiz izin gelmiyor. Bir sürü özel üniversite açılıyor, bize izin yok.

"İSVİÇRE FEDERAL MAHKEMESİ KARAR VERECEK"

Biz İsviçre Federal Mahkemesi'ne CAS'ı dava ettik. CAS kararını resmi olarak halka açıklamadı. Bunun da sebebi Türkiye'de olan davaların devam etmesi. Bunu kulüplere tebligat yaptılar. CAS'ın kararından oy birliği olan konular kadar, oy birliği olmayan kararlar da var. 2011 yılında müracaat yaptığımız döküman var. Bizim şike yapmadığımızı belirten dökümandan ötürü bize 1 yıl ceza verdi UEFA. CAS, buradan ceza verilemez diyor. CAS, kabul etmediği konular olmasına rağmen bizim 2 yıllık cezada indirim yapmadılar. 24 Haziran'a kadar İsviçre Federal Mahkemesi karar verecek.

"İLK KARAR, DURDURMA YA DA DURDURMAMA OLACAK"

İlk karar durdurma ya da durdurmama kararı olacak. Yalnız, UEFA kendi yandaşlarını korur. UEFA bizim hukuk gibi olmuş. Platini'yi görüyor, duyuyorsunuz. DAha çok göreceksiniz. Ben biliyorum. UEFA kendine davrandığı gibi Türkiye'ye de davranır. Türk takımları sahipsiz bırakılmıştır. Görüyorsunuz Trabzonspor, sayın Levent Bıçakçı ile parasal ilişkileri var. Bıçakçı, UEFA Tahkim üyesi. Kısa zamanda bazı gelişmeler bekliyoruz. Olduğu zaman daha değişik konuşuruz."

"ŞİKEYİ BU ÜLKEYE SOKANLARIN..."

3 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız. Bir gün bu ülkede hürriyetin, adaletin olacağına inanıyoruz. Şike yapanların bol bol gezip bizlerle ilgili suçlama yaptığına, şikeyi bu ülkeye sokanların rahatça gezmeleri beni rahat etmiyor.

2006'da, 2009'da, 2012'de son maçta kaybettik. Bu camia üç defa son maçta kaybettik. Yapmış olsaydık son maçlara kalmazdı. 2011'de mayı ayında Karabük maçında muhalif bir arkadaş konuşma yaptı. Başkan son maça kalmayalım demişti. Önümüzdeki sezon da inşallah son maça kalmayacağız"

VİLLA KONUSU

Aziz Yıldırım, kulübün kullandığı Tuzla'daki villalarla ilgili konuya da açıklık getirdi. Özellikle gelen yabancı oyuncuları rahata alıştırdıklarına dikkati çeken Yıldırım, "En lüks yerde oturmak istiyorlar. Mecburen kabul ediyorsunuz. Evler alalım dedik. 8 villayı Ali Yıldırım kulübe sattı, evler bana kaldı. 7 sene oldu. Keşke Fenerbahçe'nin çok evleri olsa. 7 senede 3 milyon 360 bin lira kira geliri sağlamışız. Fenerbahçe'nin ödemesi gereken parayı ödeyeceğim, şahsıma alacağım. Kira bedeli de kulübe kalır ama 'şimdi kalsın' derseniz, param çok olduğunda hibe ederim. Karar sizin. Bana iade ederseniz mutlu olurum. Satılmasına izin verin. Satılana kadar Fenerbahçe kullansın" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından villaların kendisine satılması için oylama yapıldı. Üyeler, yönetim kuruluna bu konuda oy birliğiyle yetki verdi.

ALİ ŞEN YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Toplantıda gündeme konulan bir maddeyle 1996 yılındaki genel kurulda ibra edildikleri halde bir üyenin mahkeme kararıyla iptal ettirdiği, dönemin başkanı Ali Şen ve yönetim kurulunun ibra edilip edilmeyeceği yeniden oylamaya sunuldu.

Oylama sonucunda 1996 yılında başkan olan Ali Şen ve yönetimi oy birliğiyle ibra edildi. O dönemde Ali Şen'in başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan vekili görevini yapan Vefa Küçük, "Ben de ibra edilmiş oldum. Teşekkür ederim" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler