Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek 24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor.

Yayınlanma: 19.08.2017 - 22:22
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek 24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor. 23 Ağustos Çarşamba günü başlayacak ve 4 Eylül’e kadar sürecek festival, açılışını 2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatro’da, G. Verdi’nin “Aida” operası ile yapacak. Varna Operası başrejisörü Kuzman Popov’un rejisiyle yerli ve yabancı solistlerin sahnede olacağı temsiller, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 23-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İki gün arka arkaya sahnelenecek eserin 23 Ağustos tarihindeki ilk temsilinde yabancı solist sanatçılar; Kamen Chanev (Viyana Devlet Operası), Dimitrinka Raychev (Varna Operası), Agunda Kuleva ( Bolşoy Tiyatrosu) ile DOB solist sanatçıları Murat Güney (İstanbul DOB), Engin Suna (Antalya DOB), Şafak Güç (Antalya DOB), M. Burak Pektaş (Antalya DOB), Arzu Aydoğdumu (Antalya DOB) sahneyi paylaşacaklar. Temsilin orkestra şefliğini Borislav Ivanov yapacak. “Aida”nın ikinci temsilinde Antalya ve Mersin Devlet Opera Balesi sanatçıları sahnede olacak. 25 Ağustos Cuma akşamı sahnelenecek Alexandru Samuil yönetimindeki temsilin solistleri ise M. Koray Damcıoğlu, Nurdan Küçükekmekçi, Stare Çelebi (Samsun DOB), Alaaddin Atseven, Şafak Güç, Engin Suna, M. Burak Pektaş, A. Zişan Damcıoğlu olacak. 29 Ağustos Salı akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Ayşem Sunal Savaşkurt tarafından uyarlanan “Uyuyan Güzel”i, Piyotr İlyiç Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde Marius Petipa koreografisi ile sahneye taşıyacak. 4 Eylül Pazartesi akşamı, Rusya’dan festivale katılan Moskova Natalia Sats Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu, “Şehrazat / Chopınia / Poloveç Dansları” üçlü dans gösterilerini sunacak. Michael Fokin’in koreografisini Andris Liepa sahneye koyacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler