Hajrovic konuştu! Galatasaray'a geri dönecek mi?

Sarı-kırmızılı kulüpten kaçtığı ve geri dönmeyeceği iddialarının doğru olmadığını belirten Hajrovic yeni sezonda yedek kalmak istemediğini söyledi.

Yayınlanma: 12.06.2014 - 09:29
Abone Ol google-news

Brezilya'da konuşan Izet Hajrovic, Galatasaray’dan kaçtığı ve geri dönmeyeceği iddialarını yanıtladı, birçok konuyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılı takımda yeterince şans bulamadığı için sıkıntılı olduğunu kaydeden genç futbolcu kesinlikle kaçmadığının altını çizdi.

‘Yönetimin haberi vardı’

Dünya Kupası’nda forma giyecek olmanın heyecanını yaşayan Hajrovic, “Zaten Galatasaray’ın oyuncularına ödemeleri bazen geç yaptığını biliyordum. Konu sadece para değil. Ben kesinlikle kaçmadım. Böyle bir durum yok. Evet erken ayrıldım. Bunun nedeni evlenmemle ilgili. Bu durumdan hem Mancini’nin hem de yönetimin haberi var. Evleneceğim için erken gittim. Paramı alamadığım için kaçtığım ve geri dönmeyeceğim iddiaları doğru değil” dedi.

Bosnalı yıldız tek derdinin futbol oynamak olduğunu belirterek, “Önümüzdeki sezon ne olacağını bilmiyorum ama ben futbol oynamak istiyorum. Genç bir oyuncu olarak kulübede oturarak kendimi geliştiremem. Kulüple oturup, konuşacağız. Eğer oynamayacaksam buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Buna Galatasaray karar verecek” ifadelerini kullandı.

‘İşim daha da zorlaştı’

Hajrovic ilk 11’de oyuna başlamasına rağmen sadece 20 dakika sahada kaldığı Şampiyonlar Ligi’ndeki Chelsea maçını da değerlendirdi.

Genç oyuncu, “Açıkçası biraz heyacanlıydım. İlk kez bu kadar büyük bir kalabalık önünde ve sıcak atmosferde oynamıştım. Bu da beni etkiledi” yorumunu yaptı.

Yarım sezon forması giydiği Galatasaray’ın dünyanın en büyük kulüplerinden biri olduğunu da dile getiren İzet Hajrovic şöyle devam etti: “Ben hiçbir zaman Galatasaray’ı bir basamak olarak görmedim. Galatasaray benim için dünyanın en büyük 15 kulübünden biri. Türk Telekom Arena ve taraftar inanılmaz. Kulüpte kimseyle de bir problemim yok zaten. Fakat yeni statüye göre önümüzdeki sezon 5 yabancı futbolcu sahada olabilecek. Bu da benim işimi fazlasıyla zorlaştırıyor.”

‘Arjantin’den puan alabiliriz’

İzet Hajrovic, Dünya Kupası ile ilgili görüşlerini de paylaştı. Bosna Hersek Milli Takımı’nın en önemli kozlarından biri olarak kabul edilen genç futbolcu, “Kendimi kupaya hazır hissediyorum. İlk maçta Arjantin karşısında alacağımız iyi bir sonuç bizi gruptan çıkabilir. Bu maçtan mutlaka puanla ayrılmak istiyoruz. İran ve Nijerya kalite olarak bize yakın takımlar. Bu yüzden gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Misimoviç’ten Cim-Bom’a selam

Bosna Hersek kampında eski bir Galatasaraylı olan Zvjezdan Misimoviç ile de konuşma şansı bulduk. Dinamo Moskova’dan, Çin ekibi Guizhou Renhe’ye transfer olan 32 yaşındaki tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılıları yakından takip etiğini söyledi. Galatasaray’ın son iki yılda Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olduğunu kaydeden Misimoviç bu durumdan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başarılı futbolcu, Dünya Kupası’nda Arjantin’le oynayacakları ilk maç için ise “İyi bir sonuç almak istiyoruz. İlk maçımızı Arjantin’e karşı oynamayı avantaja çevirebiliriz” yorumunu yaptı.

Kampın yıldızı

İzet Hajrovic, ülkesinin oynadığı 3 hazırlık maçında başarılı bir performans gösterdi. Fildişi Sahilleri, Meksika ve Santos U20 takımlarıyla oynanan maçlara ilk 11’de başlayan Hajrovic, rakip filelere 2 gol bıraktı. 22 yaşındaki futbolcu, Bosna-Hersek’in Meksika’yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada tek golü kaydederken, Santos U20 takımına karşı alınan 5-1’lik galibiyette attığı güzel golle dikkat çekti.

Baliç: Hepimizi şaşırttı

Safet Susiç’in yardımcısı Elvir Baliç de Arjantin maçına gerçekçi yaklaştıklarını söyledi. Dünya Kupası’na iyi başlamak istediklerinin altını çizen Baliç, “Öncelikle onlar kadar koşmalıyız. Çok hızlılar. Bizim ilk olarak bunu halletmemiz lazım” dedi. Genç çalıştırıcı, Hajrovic’in ortaya koyduğu performanstan çok memnun olduklarını da belirterek, “Bizi en çok şaşırtan isim İzet oldu. Takımında fazla oynamamasına rağmen fizik olarak iyi durumda. Her şeyden önemlisi çok istekli. Tüm teknik ekip İzet’in performansına şaşırdık. Neden daha fazla oynamadığını bilmiyorum. Belki de Başkan transfer ettiği için! Ben öyle biliyorum” ifadelerini kullandı. Baliç, turnuva boyunca tüm Türkiye’den gelecek destekler için şimdiden teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Sadece gülümsedi!

Uzun süredir ismi Galatasaray ile anılan Bosna Hersek’in en önemli gol silahı Edin Dzeko tamamen Dünya Kupası’na motive olduğunu ifade etti. Manchester City ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki dünyaca ünlü forvet, “Galatasaray’a gelecek misin?” sorumuza karşılık gülümsemekle yetindi.

İzet seneye başka bir takımda olacak

Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Safet Susiç, Hajrovic’in gelecek sezon Galatasaray forması giymeyeceğini savundu, “İzet daha fazla şans bulmalıydı. Bu şekilde devam etmek istemiyor” diye konuştu

İzet Hajrovic, Galatasaray’dan kaçmadığını dile getirirken, Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Safet Susiç, şok açıklamalar yaptı. Oyuncusuyla konuştuğunu kaydeden deneyimli çalıştırıcı, Hajrovic’in gelecek sezon Galatasaray forması giymeyeceğini iddia etti.

Genç futbolcunun sarı-kırmızılı takımda düzenli oynayamadığı için ayrılık kararı aldığını ifade eden Susiç, “İzet oynamak istiyor. Galatasaray’da bu şekilde devam etmeyi düşünmüyor. Şehir ya da kulüple ilgili hiçbir sıkıntısı yok. Bu konuları konuştuk. Bence de daha fazla oynama şansı bulmalıydı. Dünya Kupası’nda benim ilk 11’de büyük ihtimalle olacak. Çünkü çok kaliteli ve potansiyeli olan bir oyuncu” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler