Erzurumspor her hafta ‘zorunlu deplasmanda’

TFF 1 Lig’in yeni ekibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kazım Karabekir Stadyumu’nda e- bilet turnikelerinin dört aydan bu yana kurulamaması nedeniyle ilk devre maçlarının tamamına yakınını başka kentlerde oynayacak.

Yayınlanma: 17.09.2017 - 09:01
Abone Ol google-news

B.B. Erzurumspor Başkanı Dilaver Yılmaz, Passolig turnikelerini kuracak firmayla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında anlaşma imzalandığını, alınan bilgiye göre üç hafta sonra turnikelerin yapımına başlanacağını ve çalışmaların 120 günde biteceğini söyledi.

TFF’nin şimdiye kadar lige çıkan tüm takımların statlarına e- bilet sistemini kurduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Onlar da bu süreçte bütçelerinin müsait olmadığını Gençlik Spor Bakanlığı’nın yapması istediler. Ukrayna maçında gençlik ve spor bakanımız federasyon başkanına gerekli talimatı verdi. Ardından bütçeyi aktardı. Yüklenici firma, e- bilet sistemini kurmak için federasyonla 120 günlük bir sözleşme imzalamış. Sistem İtalya’dan gelecek. Biz yeni lige çıkmış bir takımız. Yeni bir takım kurduk. Yaklaşık yedi hafta sonra belirli tribünlerin turnikeleri tamamlanacak. Sınırlı sayıda seyirci almaya başlanacak. Tümünün bitmesi devre arasını buluyor. Bu da ilk yarıda içerde oynayacağımız bütün maçları dışarıda oynayacağımız anlamına geliyor.”

B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise takımının 24 Mayıs 2017 günü oynanan play-off maçıyla TFF 1’nci lige çıktığını ve bakanlığın bu durumu bilmesine rağmen dört ay boyunca hiçbir şey yapılmadığını ifade etti.

Özköylü şunları söyledi: “Taraftar mağdur oluyor. Biz niye sürekli göçebe gibi her hafta bir yere gitmek zorunda kalalım? Niye iç sahadaki maçımızı deplasman takımıymış gibi oynamak zorunda kalalım? Bu tamamen federasyon ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün yapması gereken bir uygulama. Aradan dört ay geçmiş. Şimdi yüklenici firma, 120 güne biteceğini söylüyor. Bu ne demek? Dört ay daha… Ayıptır günahtır. Bu insanları, takımı, buradaki çalışanları mağdur etmek, vicdansızlıktır.”

E- bilet sistemi kuruluncaya dek statta geçen yıl uygulanan kağıt bilet sistemine geçilmesini öneren B.B. Erzurumspor’un hocası şu ifadeleri kullandı: “Geçen sene kağıt biletle bu insanlar bu maça girebiliyor muydu? Girebiliyordu. Güvenlik sağlanıyor muydu? Sağlanıyordu. Şimdi stadımızda bütün güvenlik kameraları takıldı. Tam dört aydır Futbol Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü buraya bir çivi çakmadıysa suçlu tamamen onlardır. Sürekli yazılar yazıyor, başvurularda bulunuyoruz. Bize gelen cevaplar o kadar komik ki. Biz bu ülkenin takımıyız. Biz burada bu mağduriyeti yaşayamalıyız. Bize mazeret uyduramazlar. Mutlaka özel bir uygulama yapılmak zorundadırlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon