İlk beraberlik Nijerya ve İran'dan geldi

Dünya Kupası F Grubu mücadelesinde İran ve Nijerya karşılaştı. 0-0 sona eren 90 dakika 2014 Dünya Kupası'nın berabere biten ilk maçına sahne oldu.

Yayınlanma: 17.06.2014 - 00:57
Abone Ol google-news

Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ederken, ilk maçında Arjantin'in Bosna-Hersek'i 2-1'le geçtiği F Grubu'nun ikinci maçında İran ve Nijerya 0-0 berabere kaldı.

Emmanuel Emenike ve Joseph Yobo'nun yanı sıra Çaykur Rizespor forması giyen Godfrey Oboabona'nın da Nijerya forması giydiği maçta Afrika temsilcisi daha atak bir futbol sergilese de beklenen gol bir türlü gelmeyince iki ekip puanları paylaştı. İlk dakikadan itibaren oyunu rakip yarı alana yıkma çabası sarf eden Nijerya ile güçlü bir takım savunmasıyla kontra atak kovalayan İran'ı karşı karşıya getiren mücadele gol pozisyonu açısından 2014 Dünya Kupası'nın en kısır maçına sahne olurken, 90 dakikanın en akılda kalır yanı Emmanuel Emenike'nin giydiği kırmızı kramponların bir dönem Fenerbahçe forması giyen bir başka Nijeryalı Jay Jay Okocha'yı anımsatmasıydı. Ahmed Musa, Emmanuel Emenike ve Mikel Obi gibi yetenekli futbolcularına ikinci 45 dakikada Peter Odemwingie ve Shola Ameobi'yi de ekleyen Nijerya'nın 90 dakikada gol bulamaması futbol otoritelerini hayli şaşırttı. (Eurosport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon