‘Tudor da biliyor şampiyon olmalıyız’

Galatasaraylı Rodrigues, zirve yarışını Cumhuriyet’e yorumladı

Yayınlanma: 13.10.2017 - 01:54
Abone Ol google-news
 
Tudor’un oyun planın da kilit bir noktada gö rev yapıp sürati, fizik gücü, asistleriyle ön plana çıkarak 11’in vazgeçilmezleri arasına giren Garry Rodrigues, Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda en büyük rakibinin yine kendisi olduğunu söyledi. Yeşilburun Adalı yıldızın Florya’daki röportajımızda Cumhuriyet’e yaptığı özel açıklamalar şöyle:
 
‘Takım ruhumuz var’
 
- Galatasaray’ın ilk 7 haftalık performansının sırrı nedir?
 
- Çok iyi olarak nitelendirebilirim. Belki her maçta aynı performansı yüksek bir şekilde sergileyemedik ama genel olarak baktığımızda performansımız çok iyi. Buradaki en önemli konu takım ruhu. Kendimizi çok güçlü olarak hissediyoruz, güçlü bir takımız. Bütünleşmiş bir takım var. Takım ruhunu bu noktada öne çıkarmak istiyorum ama umarım bu sezon boyunca devam eder. Çünkü sezon içinde çok fazla yükseliş ve inişler olabilir. Genel olarak bakınca fantastik bir iş çıkardığımızı söylemem gerekir. 
 
‘En güçlü rakip biziz’ 
 
- Tudor’la geçmişte çalışman avantaj sağladı mı? Hocanın felsefesini anlatabilir misin?
 
- Onu PAOK’tan tanıyordum ve bu ufak da olsa diğer oyunculara göre bir avantajdı. Nasıl çalıştığını, neler yapmak istediğini daha iyi biliyordum. Aynı stilde devam ediyor. Onunla çok sıkı çalışıyoruz, antrenmanları çok sıkıdır. Tudor’un oyuncuyu geliştiren bir yapısı vardır. Bu bir süreç ve bu sürecin iyi işlediğini görüyorum. Geçen sezon geldiğinde zamana ihtiyacı vardı
çünkü sezonun ortasında gelmişti. Şimdi sezon başından beri onun iyi bir iş yaptığını görebiliyoruz. Umarım daha da gelişiriz. Tudor da biliyor ki şampiyon olmak zorundayız. Biz de bunun için çalışıyoruz.
 
- Şampiyonluk yarışında en ciddi rakip olarak kimi görüyorsun?
 
- Kendimiziz, en güçlü rakibimiz Galatasaray... Biziz...
 
‘Bruma ile kıyaslamayın’
 
- Bruma’nın gidişiyle senden beklenti arttı. Bu beklentileri karşılayabildiğine inanıyor musun?
 
- Bruma, ben geldiğimde zaten takımın sürekli oynayan futbolcularından biriydi ve çok da iyi oynuyordu. Burada yaptığı iyi işlerin ardından da iyi bir kulübe gitti. Geçen seneden bu sezona bakıldığında takım çok farklı. Çok daha farklı bir sistemde oynuyoruz. Belki insanlar benzer futbol stillerine sahip olduğumuz için bizi kıyaslıyorlar ama belki çok da doğru değil. Sadece onun pozitif taraflarını kendime aldım ve bunlardan yola çıktım. İnsanlar Bruma’yı seviyordu. Ben de umarım aynı şekilde bu performansla devam edip onların beklentilerini karşılarım.
 
‘Forma rekabeti güzel, hak eden oynar’ 
 
- Feghouli’nin gelişiyle senin mevkiinde forma rekabetinin artmasını nasıl buluyorsun?
 
- Bence çok güzel bir şey, herkes için çok iyi... Çünkü daha fazla çalışıyorsun ve daha fazla konsantre oluyorsun. Galatasaray gibi bir takımda her pozisyon için 3-4 benzer seviyede iyi durumda oyuncu olması gerekiyor. Biz de bu sayıda iyi oyuncuya sahibiz. Kim hak ederse zaten o oynar. Bu karara da saygı duymanız gerekir.
 
- Galatasaray’ın şimdiden şampiyon ilan edilmesi takımı nasıl etkiliyor?
 
- Bu çok normal. Galatasaray, Türkiye’nin en fazla şampiyon olan takımı. İnsanlar zaten Galatasaray’ın şampiyon olabileceğini düşünür. Ama biz profesyonel oyuncularız, hafta hafta düşünürüz. Hedefimize ulaşmak için de maç maç konsantre oluyoruz.
Umarım sonunda şampiyonluğa ulaşırız.
 
‘Konya da F.Bahçe de 3 puan’
 
- Türkiye, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini bekliyor. Sen ne düşünüyorsun?
 
- İnsanlar belki unutuyor ama Fenerbahçe derbisinden önce önümüzde Konyaspor maçı var. Bizim için şu an en önemli maç Konyaspor maçı. Çünkü Konyaspor’u yenersek de 3 puan alacağız, Fenerbahçe’yi yenersek de 3 puan alacağız. Ama insanların bu düşüncesini çok doğal karşılıyorum. Çünkü Türkiye liginde sezonun en büyük maçları Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oluyor.
 
‘Her maça gelin’
 
- Stat her maç doluyor. Taraftara ne mesaj vermek istersin?
 
- Her maça gelmelerini söyleyebilirim. Onların isteğine karşılık verdiğimiz sürece gelmeye devam edecekler. Sürekli kazanarak, kazanamasak bile bu mücadeleyi sergileyerek, onlara bu ışığı vererek her maça çekmeye çalışacağız. 
 
‘İngiltere’den teklif yok’
 
- Bazı İngiliz kulüplerinin seninle ilgilendiği doğru mu?
 
- Şu anda öyle bir şey yok. Sadece Galatasaray’ın başarısına odaklanıyorum. Şampiyon olmayı hedefliyoruz.
 
'Her şeyi kazanmak istiyorum'
 
- Kariyerinde bugüne dek oynadığın ülkeler futboluna neler kattı?
 
- Hollanda başladığım yer. Sonra Bulgaristan’a gittim, orası büyük tecrübeydi, daha büyük bir insan oldum. Sonra İspanya’ya gittim, en güzel tecrübelerden biriydi çünkü dünyanın en iyi liglerinden biri olan La Liga’da oynadım. Yunanistan’da PAOK, beni daha iyi bir oyuncu yaptı, orada şampiyonluk için oynadım, UEFA Avrupa Ligi’nde forma giydim, Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynadım. Galatasaray şimdiye kadar oynadığım en büyük kulüp. Galatasaray’la her şeyi kazanmak istiyorum; şampiyon olmak, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak, Galatasaray’ın ne kadar büyük bir takım olduğunu daha da iyi hissetmek istiyorum.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler