‘Harika iş yaptılar’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'dan Beşiktaş'ın zaferine övgü.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 18:47
Abone Ol google-news

Ligde sendeleyen Beşiktaş Avrupa arenasında doludizgin gidiyor. Şampiyonlar Ligi’nde Porto ve Leipzig’i yenerek ikide iki yapan Siyah - Beyazlılar önceki gece deplasmandaki Monaco galibiyetiyle başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu galibiyetin anlamı büyük. Nedeni, Siyah - Beyazlıların yıllar sonra Fransız temsilcileri karşısında ilk kez kazanıyor olması. Pazar günü Galatasaray ile zorlu bir maça çıkacak Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş’ın Monaco karşısınmda elde ettiği başarıya kayıtsız kalmadı. Kocaman, “Beşiktaş harika bir iş yaptı. Tebrik ediyorum. Şampiyonlar Ligi’nde devamını getirmelerini bekliyorum. Türk futbolu için çok önemli bir başarı. Beşiktaş’ı geldiği nokta ve Monaco galibiyeti nedeniyle kutluyorum” yorumunuda bulundu.

Cezalılar sahada

Derbi öncesinde Fenerbahçe’de cezalı oyuncuların Galatasaray karşısında oynayabilecek olmaları yüzleri güldürüyor. Skrtel’i ilk 11’de sahaya sürecek olan Aykut Kocaman, bu futbolcunun yanında ise Portekizli Neto’ya şans verecek. Bir başka cezalı isim Alper Potuk da, Yeni Malatyaspor maçında cezasını tamamladı ve derbi öncesinde şans bekleyen isimlerden. Hasan Ali’nin son maçtaki performansından memnun kalan Kocaman, cezasını dolduran İsmail Köybaşı’nı yedek olarak başlatmayı düşünüyor. Sakatlığı bulunan Robin van Persie ve Mehmet Ekici, zorlu karşılaşmada yer almayacak.

'Beraberlik kötü olmaz'

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano Galatasaray derbisi öncesinde açıklamalarda bulundu. Giuliano, forvet arkası oynadığı zaman kendisini daha iyi hissettiğini belirtti ve Türk Telekom Stadyumu’ndan alınacak beraberliğin kötü sonuç olmayacağını ifade etti. Brezilyalı “Benim gol atmam takımın önüne geçmemeli. Önemli olan takımın kazanmasına katkı sağlamak. İkinci forvet olarak oynadığım zaman kendimi daha iyi hissediyorum. Ama her bölgede elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sahanın neresinde oynarsam, ceza sahasına girme gerekliliği duyuyorum. Bu sezonki hedefim geçen seneki rakamları yakalamak. Tite döneminde ilk kez Brezilya Milli Takımına çağrılmadım. Bu demek değil ki artık çağrılmayacağım. Çok çalışıp dönmek istiyorum. Mircea Lucescu bana Zenit’teyken çok yardım etti. Fenerbahçe’ye imza attığımda da bana sarıldı ve başarılar diledi. Onu çok seviyorum. Aykut Kocaman ile şu ana kadar çok iyi ilişkimiz var. Harika bir insan. Herkesten maksimum katkı almak istiyor. Galatasaray galibiyeti bizi yukarı çıkarır. Rakibimizin önemli maçları başlayacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler