Kolombiya'dan bir galibiyet daha

Dünya Kupası C Grubu maçında Kolombiya, Fildişi Sahili'ni 2-1 yenerek 6 puana yükseldi ve gruptaki liderliğini sürdürdü. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı...

Yayınlanma: 19.06.2014 - 21:24
Abone Ol google-news

 

C Grubu'nda ilk maçlarını kazanan iki takım Kolombiya ve Fildişi Sahili, ikinci maçlarında karşı karşıya geldiler...

İlk maçta Yunanistan'ı 2-0'la geçen Kolombiya ve Japonya'yı 3-1 yenen Fildişi Sahili arasındaki maç oldukça hızlı başladı.

İki takım da başlama vuruşuyla beraber hücumu düşününce, ortaya yüksek tempolu bir mücadele çıktı.

Kolombiya takımı 9. dakikada Cuadrado'nun ve 17'de Carlos Sanchez'in yarattığı tehlikelerle golü aradı ancak bu pozisyonlarda Fildişi Sahili savunması dikkatliydi. Afrika temsilcisi Fildişi ise ilk maçın yıldızı Serge Aurier ile gole yaklaştı.

İlk yarının en tehlikeli atakları ise 28 ve 31. dakikada yaşandı. Önce Kolombiya'da James Rodriguez'in ortasında Teofilo Gutierrez, müsait pozisyonda istediği vuruşu yapamadı ve direğin hemen yanından auta yolladı. Daha sonra ise Fildişi Sahili'nin 31'deki tehlikesinde Yaya Toure'nin pasıyla buluşan Serge Aurier, bu kez sol ayağıyla etkili vurdu ancak kaleci Ospina köşeden çıkardı.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümünden gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti...

İkinci yarıda ise tempo biraz düşüktü... Bu devredeki ilk gol tehlikesi 59'uncu dakikada yaşandı. Juan Quintero, Juan Cuadrado'yu ceza sahasının sağ tarafında topla buluşturdu. Cuadrado'nun dar açıdan vuruşunda kaleciye de çarpan top üst direkten geri döndü.

Dakikalar ilerledikçe oyunda kontrolü eline geçiren Kolombiya takımı, 64'te golü bulmayı da başardı. Cuadrado'nun soldan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte kafayı vuran James Rodriguez, takımını Fildişi Sahili karşısında 1-0 öne geçirdi.

Bu golün moraliyle daha rahat oynamaya başlayan Kolombiya, ikinci golü de Fildişi savunmasını çıkarken yakalayıp buldu. Die Serey'in kaptırdığı topla kontraya çıkan Kolombiya'da Teofilo Gutierrez, sağ tarafta müsait durumdaki Juan Quintero'ya bıraktı. Quintero da düzgün bir plaseyle takımına 70'inci dakikada 2-0'lık üstünlüğü getirdi.

Fildişi Sahili'nin umutlarını canlandıran gol, 73'üncü dakikada geldi. Kolombiya ceza sahasında 3 rakibini çalımlayan Gervinho, çok sert vurdu ve kaleci Ospina'yı mağlup ederek farkı 1'e indirdi.

Kalan dakikalarda ise Didier Drogba önderliğinde Fildişi Sahili, beraberlik için Kolombiya karşısında büyük bir baskı kurdu. Ancak bu pozisyonlardan gol sesi çıkmayında, Kolombiya sahadan 2-1 galip ayrıldı ve C Grubu'nda 2'de 2 yaparak 6 puanla liderliğini sürdürdü. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Stat: Ulusal

Hakemler: Howard Webb, Michael Mullarkey, Darren Cann (İngiltere)

Kolombiya: David Ospina, Cristian Zapata, Mario Yepes, Juan Zuniga, Pablo Armero (Dk. 72 Santiago Arias), Abel Aguilar (Dk. 79 Alexander Mejia), Carlos Sanchez, James Rodriguez, Juan Cuadrado, Victor Ibarbo (Dk. 53 Juan Quintero), Teofilo Gutierrez

Fildişi Sahili: Boubacar Barry, Didier Zokora, Souleymane Bamba, Serge Aurier, Arthur Boka, Die Serey (Dk. 73 Mathis Bolly), Ismael Tiote, Yaya Toure, Gervinho, Max Gradel (Dk. 67 Salomon Kalou), Wilfried Bony (Dk. 60 Didier Drogba)

Goller: Dk. 64 James Rodriguez, Dk. 70 Juan Quintero (Kolombiya), Dk. 73 Gervinho (Fildişi Sahili)
Sarı kartlar: Dk. 55 Didier Zokora, Dk. 90 Ismael Tiote (Fildişi Sahili)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler