Trabzon'da futbolu betona gömdüler

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sebat Fatih Stadı’nın yerine rezidans yapılmasını kararlaştırdı, Boztepe sahası otel oldu, Söğütlü sahasının yıkılması onaylandı, Avni Aker AVM oluyor. Trabzonlu futbolseverler isyanlarda.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 23:42
Abone Ol google-news

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, futbol kenti olan Trabzon’da futbol sahalarını bir bir yok ediyor. Boztepe sahası ve Fatih Stadı’ndan sonra Söğütlü futbol sahası da yıkılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan toplantıda Söğütlü sahasının yıkılarak yerine okul yapılmasına karar verildi. Akçaabat Sebatspor’un maçlarını oynadığı tarihi Fatih Stadı’na rezidans yapılması TOKİ’nin projeleri arasında...

Boztepe sahasının yerinde ise otel yapımı tüm hızıyla sürüyor. Yavuz Selim sahası, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projede konut ile işyeri olarak planlandı. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamuoyu baskısıyla bu projeden vazgeçildiğini açıkladı. Ne var ki henüz resmiyete yansıyan bir şey yok. Avni Aker ise bilindiği gibi yıkılıyor. Bir kısmı müze yapılacak. CHP Trabzon Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda ASKF Başkanı olan Cahit Erdem, bu duruma sert tepki gösterdi. 20 kulübün idman yaptığı ve maç oynadığı, birçok kulübün soyunma odasının bulunduğu futbol sahasına okul yapılma kararını Trabzon’da futbolu bitirme kararlarının yeni bir parçası olduğunu söyleyen Erdem, “Müsabakalar devam ederken bir saha yıkılamaz. 100 bin nüfuslu bir ilçede gençleri internet kafelere, madde bağımlılığına mahkûm edemezsiniz. Boztepe sahası, Fatih Stadı gitti, şimdi sıra Akçaabatlılar’ın tek maç oynadıkları Söğütlü sahasında. Artık binaların duvarlarına bu karara imza atacakların fotoğraflarını asacağım. Tarih onları hiç affetmeyecek. Lanet ile anılacaklar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler