Süper Ligde 9 haftada 7 teknik adam değişti

Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor, Antalyaspor, Karabükspor, Trabzonspor ve son olarak Konyaspor sezona başladıkları teknik direktörleriyle yollarını ayırdı.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 12:13
Abone Ol google-news

Ligin ilk 9 haftalık bölümünde 7 takım, teknik direktör değişikliğine giderken, Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor, Antalyaspor, Karabükspor, Trabzonspor ve son olarak Konyaspor sezona başladıkları teknik direktörleriyle yollarını ayırdı.

 Hoca kıyımı daha 3. haftada başladı

Süper Lig'de ilk teknik direktör değişikliği Gençlerbirliği'nde gerçekleşirken sezona Ümit Özat ile başlayan Gençlerbirliği, 3. haftadaki Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası takımın başına Mesut Bakkal'ı getirdi. Evkur Yeni Malatyaspor da teknik direktör değişikliğiyle erken tanışan takımlardan olurken Ertuğrul Sağlam'ın 4. hafta sonunda istifa etmesi üzerine Malatya temsilcisi, takımı Başakşehir'de Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan Erol Bulut'a emanet etti. Lige kötü bir başlangıç yapan ve ilk 5 haftada bir puan alan Osmanlıspor, Bülent Uygun ile yollarını ayırdı. Mor-sarılı ekibin yönetimi, geçen sezon Yeni Malatyaspor'u Süper Lig'e taşıyan İrfan Buz ile sözleşme imzaladı.

Rıza Çalımbay, Erkan Sözeri, Ersun Yanal ve Mustafa Reşit Akçay

Sezon öncesi gerçekleştirdiği transferlerle adından söz ettiren Antalyaspor'da, istenilen sonuçların alınamaması ve takım içinde yaşanan sorunlar nedeniyle tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, 5. haftadaki Kayserispor yenilgisi sonrası istifa etti. Yerine Brezilyalı ünlü teknik adam Leonardo getirildi. Süper Lig'in 6. haftasında Yeni Malatyaspor karşısında alınan 4-2'lik mağlubiyet Kardemir Karabükspor'da ayrılık getirirken teknik direktörlük görevine Erkan Sözeri'nin yerine Tony Popovic'i getirdi. Süper Lig'in 8. haftasında Akhisarspor'a sahasında 6-1 gibi farklı bir skorla yenilen Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdı. Bordo Mavili takımın yeni hocası Antalyaspor’dan ayrılan Rıza Çalımbay oldu. Ligin 9. haftasında Kayserispor karşısında deplasmanda alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından deneyimli teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollar ayrıldı. Böylece daha ligin başlarında 7 takım, teknik direktör değişikliğine gitmiş oldu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler