Galatasaraylılardan “Rocky'li Pankart” iddialarına suç duyurusu

Galatasaray'dan 'Galatasaray-Fenerbahçe arasında 22 Ekim Pazar akşamı gerçekleşen futbol karşılaşmasında Galatasaray tribünlerindeki koreografiyle ilgili iddialara karşı suç duyurusu yapıldı.

Yayınlanma: 27.10.2017 - 16:46
Abone Ol google-news

Galatasaray'dan 'Galatasaray-Fenerbahçe arasında 22 Ekim Pazar akşamı gerçekleşen futbol karşılaşmasında Galatasaray tribünlerindeki koreografiyle ilgili iddialara karşı suç duyurusu yapıldı.

Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin bugün savcılığa ilettiği suç duyurusu dilekçesinde, “Galatarasay taraftarı olarak spor kulübümüzün isminin ve bu spor kulübünü sevdiğimiz, desteklediğimiz için adlarımızın Fetullahçı Terör Örgütü ile aynı cümlede kullanılmak ve tüm Türkiye'ye gerçek gibi yansıtılmak suretiyle şahsımıza iftira atılmıştır” dendi.

Türk Telekom Stadyumunda 22 Ekim 2017'de düzenlenen derbide, Galatasaray tribünlerinin oluşturduğu koreografide ilk olarak, “Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor” ve “Ayağa kalk” pankartları açıldı. Bu sırada ABD’li aktör Sylvester Stallone’nin Rocky filmlerinde canlandırdığı boksör “Rocky Balboa”nın bir çizimi makaralı sistemle tribüne çekildi.

Koreografiye, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatının ardından soruşturma açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı da koreografiyle ilgili iki başmüfettişin görevlendirildiği açıkladı.

Galatasaray Kulubü ise resmi internet sitesinden, “Mayıs 2017'de Bursa'da açılan ‘Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, ayağa kalk’ pankartından yola çıkarak hazırlanan, sayısız ödül almış Rocky filminin temasının işlendiği görsel şölen zavallıca çarpıtılmaya çalışılmaktadır” açıklamasını yapmıştı.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” şikayeti

Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Savcısı Asım Ekren’e verilen dilekçede, “Rocky karakterinin boks müsabakalarında sergilediği mücadeleci tavrın, futbol müsabakasına da yansıtılmasının amaçlandığı ve Galatasaray takımı oyuncularına motivasyon sağlanmak istendiği” ifade edildi.

Dilekçede, “12numara.org” rumuzlu Twitter kullanıcısı ile diğer şüpheli veya şüphelilerin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca şiddete neden olabilecek açıklamalar”, “İftira” ve “Hakaret” suçlarından haklarında soruşturma açılarak cezalandırılmaları talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon