Zidane, Katalan deplasmanı öncesi konuştu: Normal bir maç olacak

Real Madrid teknik direktörü Zinadine Zidane, Katalan takımı Girona'yla deplasmanda oynayacakları maç öncesinde konuştu.

Yayınlanma: 28.10.2017 - 15:36
Abone Ol google-news


Real Madrid teknik direktörü Zinadine Zidane, Katalan takımı Girona'yla deplasmanda oynayacakları maç öncesinde konuştu. Katalonya krizinin maça etkisi olmayacağını savunan Zidane, "Bizim için özel bir maç olmak durumunda değil" dedi.

"Dışarıda bir sürü gürültü var, beni ilgilendirmiyor" diyen Zidane, "Yarın bir lig maçı yapacağız, hepsi bu. Oyunu düşünün, ortamı değil. Duruma tabi ki bakıyoruz, ama yalnızca yarın oynayacağımız maça odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.

Zidane tansiyonu düşürmeye çalışsa da, Girona ve Real Madrid takımlarının özel konumları nedeniyle maçın gergin bir ortamda geçeceği düşünülüyor. Barselona'nın 100 kilometre kuzeydoğusundaki Girona, bağımsızlığa desteğin yüksek olduğu bir bölge. Girona, görevden alınan Katalonya lideri Carles Puigdemont'un doğduğu şehir olmasıyla da öne çıkıyor.

Real Madrid Kurumsal İlişkiler Direktörü Emilio Butragueno'nun spor gazetesi Marca'ya yaptığı açıklamada "Bu ilk kez olmuyor, daha fazla önem atfetmeye gerek yok" demesi de dikkat çekti. İspanya'da kraliyet ailesinin takımı olarak bilinen Real Madrid'in siyasi tartışmaların odağında olduğu biliniyor. Özellikle General Franco'nun baskıcı yönetimi altındaki yıllarda "El Classico" adıyla anılan Barcelona-Real Madrid derbilerinin siyasi bir önem kazanabildiği biliniyor.

Real Madrid kulüp otobüsünü götürmeyecek

Real Madrid, polis saldırısının olduğu 1 Ekim referandumundan bu yana ilk kez Katalonya'da olacak. Öte yandan takımın Girona'ya Cumartesi günü uçakla gideceği, ama bu kez otelden stadyuma geçerken kulübün resmi otobüsünün kullanılmayacağı öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler