Aysal Galatasaray'ın yeni patronunu açıklayacak

Galatasaray'da teknik direktör konusunda somut bir adım henüz atılmamışken, Aysal'ın 25 Haziran Çarşamba günkü toplantıda ismi açıklaması bekleniyor.

Yayınlanma: 24.06.2014 - 10:08
Abone Ol google-news

Sarı-kırmızılı kulüpte adı ön plana çıkan Alman hocanın takımın başına gelme olasılığının bir hayli düştüğü öğrenildi. Yeni Jürgen Klopp olarak lanse edilen genç teknik adamla ilgili bazı yöneticilerin, “Almanya’da küme düşmemeye oynayan bir takımı orta sıralarda tutan bir hocayı getirmek doğru olur mu?” değerlendirmelerinde bulunduğu belirtildi

Mircea Lucescu, Jupp Heynckes, Ottmar Hitzfeld, Dick Advocaat, Martin Jol, Joachim Löw, Mustafa Denizli, Matthias Sammer, Ruud Gullit, Marco Van Basten, Ronald Koeman, Jorge Jesus, Luciano Spalletti, Hikmet Karaman, Maradona, Juande Ramos, Jurgen Klinsmann, Thomas Tuchel...

Bu isimler; Galatasaray’ın Roberto Mancini’den sonra temas kurduğu veya medyada sarı-kırmızılı takım için konuşulan hoca adaylarıydı.

Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal’ın Alman veya Hollanda ekolü açıklamasının ardından koordinatörlük görevine gelen Erdal Keser’in etkisiyle Alman bir teknik adamla sözleşme yapılması ağırlık kazanmıştı.

Cim-Bom’un görüştüğü isimler arasında ilk sıradaki isim de Mainz’le yollarını ayıran ve boşta olan 40 yaşındaki Alman hoca Thomas Tuchel’di. Galatasaray’ın bütün şartlarını kabul eden ve mali konularda hiçbir zorluk çıkarmadığı gibi, transfer bütçesinde de yönetimin alacağı karara saygılı olan Tuchel’le ilgili bazı tereddütler bulunduğu belirlendi.

Top başkanda

Almanya’da yeni Jürgen Klopp olarak lanse edilen genç teknik adamla ilgili sarı-kırmızılı yönetimde bazı isimler, “Klopp’a benzemek ve onu taklit etmek bir referans noktası ise Hikmet Karaman da Fatih Terim’i taklit ediyor. Sırf bu nedenle Almanya’da küme düşmemeye oynayan bir takımı orta sıralarda tutan bir hocayı getirmek doğru olur mu” değerlendirmelerinde bulundu.

Bu arada tatilde olmasına karşın teknik adam görüşmelerini yakından takip eden ve telefonla süreci yürüten Başkan Ünal Aysal’ın hoca konusunda henüz kararını vermediği belirtildi. Sarı-kırmızılı kulüpte son günlerde adı ön plana çıkan Thomas Tuchel’in gelme olasılığının yüzde 5 olduğu belirtildi.

Bu düşük ihtimal Galatasaray’ın diğer hedefler üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Sarı-kırmızılılarda bu koltuk için Benfica ile Avrupa Ligi’ni alan Portekizli Jorge Jesus, İtalyan teknik adam Luciano Spalletti, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ağırlık kazanan isimler.

25 Haziran Çarşamba gününe ertelenen yönetim toplantısında ise Başkan’ın anlaştığı hocayı açıklaması bekleniyor. (Milliyet)



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler