İtalya’nın Dünya Kupası biletini kaptırması 1 milyar euro’ya mal oldu

İtalya Futbol Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası'na katılamayacak olması ülke ekonomisinin 1 milyar euro'yu bulan bir kayba uğramasına neden oldu

Yayınlanma: 14.11.2017 - 17:06
Abone Ol google-news

İtalya Milli Takımı’nın 2018 Dünya Kupası’na katılma hakkını kaçırmasının sarsıntıları devam ederken ülke ekonomisi de bu başarısız sonuçtan payını aldı.

İtalya Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Franco Carraro, İtalya’nın Dünya Kupası’na katılamamasının bedelinin ülke ekonomisi için 1 milyar euro civarında bir kayıba neden olduğunu dile getirdi.

2018 Dünya Kupası Play-Off elemeleri ilk maçında İsveç’e 1-0 yenilen İtalya, San Siro’daki rövanş mücadelesini 0-0 beraberlikle tamamladıve Dünya Kupası biletini İsveç’e kaptırdı.

1958 yılından beri ilk kez Dünya Kupası’na katılamayacak olan İtalya’da büyük öfke hakim. Teknik direktör Gian Piero Ventura maç sonrası istifasını verirken İtalya futbolunda büyük değişimler yaşanması bekleniyor.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Taveccchio hakkında açıklama yapan Carraro, “Tavecchio 48 saat süre istedi. Aynaya bakmak ve durumunu değerlendirmek zorunda. Eğer psikolojik ve çevresel koşulları iyi değerlendirebilecekse görevinde kalmalı” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon