Kimse bilmiyor

Galatasaray'da yönetim, teknik direktör, transfer belirsizliği sürüyor.

Yayınlanma: 20.12.2017 - 18:51
Abone Ol google-news

Galatasaray’da başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulunun 31 Mayıs 2018’i beklemeden 20 Ocak’ta olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı, birçok belirsizliği de beraberinde getirdi. Başkan Özbek’in yeniden aday olacağı kongrede yönetim kurulu listesine kimleri alacağı büyük merak konusu.. Mevcut yönetimdeki isimlerin hiçbiri, Özbek’in kendisiyle yola devam edip etmeyeceğini şu anda bilmiyor. Özbek, beraber çalıştığı isimlere, kulüpteki gelecekleri ve yeni dönem hakkında hiçbir bildirimde bulunmadı. Ayrıca başkan Özbek’in “Göreve çağırdığım isimler hizmetten kaçmasın” dediği isimlerin kimler olduğu, hangi kişilere görev vermek istediği hakkındaki belirsizlik devam ediyor. “Başkanı ve yönetimi yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray’a vurmaya başladı” ifadesini kullanan Özbek’in Sarı-Kırmızılı camiada kimi kastettiği de bilinmiyor. Yönetimdeki belirsizliğin yanı sıra futbol takımının içinde bulunduğu sıkışık takvimde yol haritasının nasıl olacağı soru işaretlerini barındırıyor. Tudor’la yolları ayıran yönetim, zirve yarışında büyük önem taşıyan Göztepe maçına hocasız çıkma riskini alırken, henüz yeni bir teknik direktörle anlaşma sağlamadı. 7 Ocak’ta başlayacak devre arası kampına kadar bu sorunun çözülüp çözülmeyeceği net değil. 31 Ocak’ta bitecek transfer döneminde teknik direktör yokken nasıl bir çalışma yapılacağı belirsizliğini koruyor. Süper Lig’de ikinici yarı 19 Ocak’ta başlayacak, 20 Ocak’ta ise seçim yapılacak. Bu tarihe dek anlaşılması muhtemel teknik adamla hangi süreyi kapsayacak bir kontrat yapılacağı, Özbek’in başkan seçilememesi halinde ne olacağı bilinmeyen unsurlar arasında.

Ünal Aysal aday değil

Başkanlık için aday olacağı konuşulan Ünal Aysal, yaptığı yazılı açıklamada böyle bir düşüncesinin olmadığını belirtip, “Aday olmayacağım fakat başarılı olacağına inandığım bir başkan adayı olursa muhakkak ki elimden gelen desteği vereceğim. Beni tekrar başkan görmek isteyen taraftarlara ve genel kurul üyelerine teşekkür ederim. Galatasaray’dan kopmam söz konusu olamaz. Galatasaray ile olan gönül bağım, yaşadığım sürece devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘Rüyanda mı gördün?’

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, TRT Spor’a yaptığı açıklamada, “Dursun Özbek’in salı günkü açıklamaları boşuna organize edilmiş bir basın toplantısıydı. Gazeteci arkadaşlardan biri güzel başlık atmış ‘Özbek top çevirdi’ demiş. Koca Galatasaray Kulübü’nü yönetmek için ‘20 günde hazırlanırım’ diyen bir adam varsa onu hemen kapıdan dışarı atmak lazım. Erken seçim olacak iş değil. Başkan en son 2 Aralık’ta bir olağanüstü genel kurul organize etti, revize bütçe konuşuldu, herhangi bir erken seçimden bahsetmedi, orada desene ‘Ben erken seçim yapacağım’ diye. Hemen ardından bir divan toplantısı yapıldı. Hararetli bir toplantı oldu, o gün de aklında yoktu erken seçim. Sen erken seçimi rüyanda mı gördün? Başkan her şeyi söylüyor, bir türlü G.Saray’a zarar verdiğini belirttiği dış mihrakların kim olduğunu açıklamıyor?” dedi.

Hakan’a af çıktı

Galatasaray’da sezon başı Tudor’un kadro dışı bıraktığı Hakan Balta dün affedildi ve A takımla antrenmana çıktı. Balta’nın önceki gün Futbol Direktörü Cenk Ergün’le görüşüp “Bugüne kadar Galatasaray’a hizmet etmeye çalıştım, sorun çıkarmadım, kulübüme ileride de hizmet etmek istiyorum. Teklifler aldım gitmedim. Sözleşmemde fedakârlığa hazırım, futbolu Galatasaray’da bırakmak istiyorum” dediği öğrenildi. Ergün’ün konuyu Dursun Özbek’e aktardığı ve Hakan Balta’ya izin çıktığı belirtildi.

Seçim kararı aldı ama ‘Seçim en son’ dedi

Dursun Özbek, dün memleketi Giresun’a gidip Giresun Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin ödül törenine katıldı. Özbek seçim konusunda “Çalışma içerisinde değiliz. Seçim çok yeni alınmış bir karar. Böyle bir çalışma içerisinde değiliz. Önceliğimiz zaten takımın bu hafta sonu bir maçı var. Bir antrenör sorunu var. Şu andaki işimiz Galatasaray’a hizmet. Seçim çalışmaları en son geliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler