Beşiktaş'ın veda videosuna İngiliz kulüpten yanıt: Everton'a hoş geldin Tosun Paşa

Everton, Beşiktaş'tan Cenk Tosun'u resmen kadrosuna kattığını açıkladı.

Yayınlanma: 06.01.2018 - 09:18
Abone Ol google-news

<video:899645>



Everton, Beşiktaş'tan Cenk Tosun'u resmen kadrosuna kattığını açıkladı.

Everton'ın resmi açıklamasının ardından, Beşiktaş Kulübü de İngiliz kulübü ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Siyah-beyazlı kulüp ayrıca, resmi sosyal medya hesabı üzerinden de Cenk Tosun'a veda etti. "Yaşadığımız unutulmaz" yazılı bir tweet atan Beşiktaş Kulübü, Cenk Tosun'a ait görüntülerin bulunduğu bir video paylaştı.

142 MAÇTA 64 GOL

Cenk Tosun, Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a geldiği günden bu yana siyah-beyazlı formayla 142 maça çıkarken, 64 gol üretti. Deneyimli golcü bu süreye, 2 de Süper Lig şampiyonluğu sığdırdı.

Everton'a transfer olan Cenk Tosun'a birçok ünlü isimden tebrik mesajı geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbol direktörü Ali Naibi, oyuncu Ryan Babel, Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman, eski Beşiktaşlı oyuncu Demba Ba, milli futbolcu Arda Turan ve daha birçok isim, Cenk Tosun için tebrik mesajı paylaştı.

"ÇOCUKLUK HAYALLERİNE KAVUŞTUN"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Daha şimdiden bayrağımızı dalgalandırdın, Yolun açık olsun evlat" derken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Yeni kulübün hayırlı, yolun açık olsun. Burası her zaman senin yuvan ve sen her zaman ailemizin parçasısın Cenk'im" diye yazdı. Cenk'in Beşiktaş'taki yakın arkadaşlarından Ryan Babel, "Adamsın" diyerek bir video paylaşımında bulunurken, Beşiktaş Futbol Direktörü Ali Naibi, "Bu arma için yaptıkların hiçbir zaman unutulmaz. Çocukluk hayallerine kavuştun, yüzün hep gülsün" mesajını paylaştı.

Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman, "Paşa dediğin sert bakışlı, dik, mağrur, yiğit, atılgandır, gözleri ateş saçar, vurduğu gol olur! Yolun açık olsun Cenk Tosun" notunu düştü.

"TOSUN PAŞA"

Milli futbolcu Arda Turan, "Yolun açık olsun hakiki Tosun Paşa", Demba Ba ise, "Tebrikler. Sana öğrettiğim hareketleri hatırla, onlara ihtiyacın olacak. Maşallah" paylaşımında bulundu.
Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

"EVERTON'A HOŞ GELDİN TOSUN PAŞA"

Beşiktaş'ın "Yaşadığımız unutulmaz" başlıklı veda videosuna, Everton resmi hesabından yanıt geldi.
İngiliz kulübünün resmi sosyal medya hesabı Türkçe olarak, "Everton'a hoş geldin Tosun Paşa. Hiç merak etmeyin, ona burada çok iyi bakacağız" mesajını ve Cenk Tosun'un "Herkese merhabalar, destekleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Everton'ı desteklersiniz" sözlerini söylediği videosunu paylaştı.

Beşiktaş Kulübü'nün resmi hesabı ise yanıt olarak, "Biz ona gözümüz gibi baktık, bundan sonra Tosun Paşamız size emanet" notunu düştü.

Cenk Tosun, Premier Lig ekibi Everton ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Cenk, İngiltere Premier Lig'de forma giyecek 16'ncı, direk Süper Lig'den Premier Lig'e transfer olan ise 6'ncı Türk futbolcu olacak.

EN ÇOK FORMA GİYEN İSİM MUSTAFA İZZET

Premier Lig'de en çok forma giyen Türk isimler ise, Leicester City ve Birmingham City formalarıyla 248 karşılaşmaya çıkan Mustafa İzzet ve Blackburn Rovers ile 233 kez sahaya çıkan Tugay Kerimoğlu oldu. Mustafa, 34 gol 2 asistlik bir katkı verirken, Tugay, 11 gol 3 asistlik performans gösterdi. En az forma giyen isimler ise Blackburn Rovers formasını 1 kez sırtına geçirebilen Yıldıray Baştürk, Bolton Wanderers formasını 2 defa terleten Bülent Akın oldu.

SÜPER LİG'DEN PREMIER LİG'E DİREK TRANSFER OLANLAR

Süper Lig'den Premier Lig'e direk transfer olan Türk futbolcular arasında Tuncay Şanlı, Fenerbahçe forması giyerken İngiltere'den gelen teklifle Middlesbrough'ya transfer oldu. Sonrasında ise Stoke City ve Bolton Wanderers formaları da giydi. Tuncay, 127 maça çıkıp 20 gol atarken, 12 asistlik de bir performans gösterdi.

Fenerbahçe forması giyerken Premier Lig'e giden başka bir isim ise Alpay Özalan. Aston Villa'ya transfer olan Alpay, 58 kez Premier Lig'de forma şansı buldu.

Blackburn Rovers'ın kadrosuna kattığı bir diğer futbolcu olan Hakan Ünsal da, 8 defa formasını giydiği takımında uzun soluklu kalamadı ve tekrar Galatasaray'a dönüş yaptı.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic tarafından West Ham United'a kiralık olarak transfer olan Gökhan Töre, Premier Lig'de 5 kez West Ham formasıyla sahaya çıktı.

Bülent Akın, futbol oynadığı dönemde Süper Lig'de en büyük bonservis bedellerinden birisi ödenerek Denizlispor'dan Galatasaray'a transfer olarak gündeme geldi ve Sarı kırmızılı takımdan Bolton Wanderers'a transfer oldu. Boltonformasıyla 2 maça çıkan Bülent, tekrardan Süper Lig'de geri dönüş yaptı.  

PREMIER LİG'DE FUTBOL OYNAMIŞ TÜRK FUTBOLCULAR

Mustafa İzzet (Leicester City, Birmingham City)
Tugay Kerimoğlu (Blackburn Rovers)
Hakan Ünsal (Blackburn Rovers)
Yıldıray Baştürk (Blackburn Rovers)
Tuncay Şanlı (Middlesbrough, Bolton Wanderers, Stoke City)
Alpay Özalan (Aston Villa)
Emre Belözoğlu (Newcastle United)
Nuri Şahin (Liverpool)
Colin Kazım Richards (Sheffield United)
Bülent Akın (Bolton Wanderers)
Kerim Frei (Fulham)
Jem Paul Karacan (Reading)
Gökhan Töre (West Ham United)
Oğuzhan Özyakup (Arsenal) (Oğuzhan Özyakup, Arsenal ile Premier Lig'de forma giymedi)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler