Kurtuluş: 'İyi oynadığım maçları görmezden geldiler'

Beşiktaşlı futbolcu Serdar Kurtuluş, "iyi oynadığım maçları insanlar görmezden geldi. Benim için hocamın kararı önemli. Bu takımın sağ beki benim. Oynamak için alındım. Yeni sezonda bunu herkese göstereceğim" dedi.

Yayınlanma: 03.07.2014 - 16:49
Abone Ol google-news

Siyah-beyazlı futbolcular Serdar Kurtuluş ve Atiba Hutchinson, Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında bulunan Hotel Klosterpforte'de sabah antrenmanının ardından hazırlık dönemini değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni sezonun camiaya ve takıma hayırlı olmasını dileyen Serdar Kurtuluş, "İnşallah sakatsız, belasız bir dönem geçiririz. Kamp yoğun bir tempoda devam ediyor. Çok önemli ön eleme maçlarımız var. Hedefimiz elemeleri geçip lige odaklanmak. Yirmi beş günlük süreçte çalışıp, iyi hazırlanmak istiyoruz. Sezonu en erken açan takımlardan biriyiz. Bu avantaj gibi duruyor. Kapasitemiz var ve arkadaşlık ortamı güzel. Bunu sahaya yansıtırsak ön eleme turlarını geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Sezona çok iyi başladığını ve Galatasaray derbisinden sonra moral bozukluğu yaşadığını, ancak bunu atlattığını dile getiren Kurtuluş, "İnsanlar bana ön yargıyla yaklaştı. Şampiyonluk kaybedilmiş ve her şey benim üzerime bırakılmış gibiydi. En çok kızdığım konu ise Galatasaray maçından sonra performansımın düştüğü. İyi oynadığım maçları insanlar görmezden geldi. Benim için hocamın kararı önemli, elimden geldiği kadar katkıda bulunmak istiyorum. Bu takımın sağ beki benim. Oynamak için alındım. Yeni sezonda bunu herkese göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Kurtuluş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beklentilerin yüksek olduğunu biliyorum, beklentileri karşılayacağım. Ben kendime güveniyorum. Sahaya çıkıp işimi yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman çok iyi oynadığım maçlar vardı. Rezilini çıkardığım maç olduğuna inanmıyorum. Daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Daha önce şampiyonluk yaşamıştım, bu sene bu hedefimi sürdürmek istiyorum."

Kadronun, geçen yıla göre değişmediğini ifade eden Kurtuluş, "Başarılı olduğumuz dönemde çok iyi bir arkadaşlık ortamı vardı. Bunu şimdi üst seviyeye çekmek zorundayız. Kampta vakit bulamıyoruz, her gün çift idman yapıyoruz. Geçen sezon birçok zorluk yaşadık. Hava şartları ağırlaştığında Olimpiyat daha da zorlaşıyor. Taraftarlarımız ellerinden geldiği kadar stadyumu doldurmaya çalışıyorlar fakat İnönü atmosferini yakalayamıyoruz. Yeni stadımızda daha iyi maçlar çıkartacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

- "Türkiye'nin ve İstanbul'un her yanından zevk alıyorum ve Türkiye'de mutluyum"

Zor bir sezonun adından tatil yapıp kampa katıldığını söyleyen Atiba Hutchinson da "Ben biraz geç katıldım, ancak arkadaşlarımın arasında olmak güzel. Şu anda atmosfer çok iyi. Herkes canla başla çalışıyor. Tatilden sonra vücudun kendini hazırlaması zaman alır. Deyim yerindeyse tam gaz çalışıyoruz. Sezonun başlamasını dört gözle bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"Bir sezonda bu kadar çok mevkide oynadığım olmadı" diyen Hutchinson, "Beşiktaş'a geldiğimde teknik heyet farklı pozisyonlarda oynayabildiğimi biliyordu. Takım için gerekli olduğunda, ihtiyaç duyulan bölgelerde forma giyebilirim. Kendimi en iyi hissettiğim yer, orta sahanın ortası" ifadelerini kullandı.

Yeni stadın hazır olmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Hutchinson, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kamp, sezona iyi başlamak ve arkadaşlık anlamında çok önemli. Formda olmanız gerekiyor. Ayrıca birbirinize, saha içi ve dışındaki davranışlarınıza alışmanız lazım. Geçen yıldan gelen arkadaşlarla birlikteyiz. Aramıza katılacak olanlar ne kadar erken gelirse o kadar iyi. Kimin hangi duruma nasıl tepki verdiğini beraber ne kadar çok çalışırsanız görebilirsiniz.

Kampta evden ve sevdiklerinizden uzaktasınız. Sadece oyuncular bir aradayken aralarında güçlü bir bağ oluşuyor. Türkiye'nin ve İstanbul'un her yanından zevk alıyorum. Yaşamak çok keyifli. Kız arkadaşımla birlikteyiz. Ülkedeki futbol ortamı beklediğimden çok iyi. Yüksek seviyede bir futbol oynanıyor. Kolay maç yok. Özellikle deplasmanlarda. Türkiye'de olmaktan dolayı mutluyum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler