Yiğithan'ın dramı

Fenerbahçe'den Rotterdam'a transfer olcaktı, sakatlandı, 3 ay yok.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 18:55
Abone Ol google-news

 

Fenerbahçe’nin genç stoperi Yiğithan Güveli, eski hocası Advocaat’ın çalıştırdığı Hollanda Ligi ekibi Sparta Rotterdam’a transfer olmak üzereydi. Gün sayıyordu 19 yaşındaki stoper. Hollanda’ya gidebilmesi için çalışma izni bugün çıkacak, Yiğithan da yarın yeni takımına katılmak adına bu ülkeye gidecekti. Ancak genç isim Ziraat Türkiye Kupası’ndaki İstanbulspor maçında çok büyük talihsizlik yaşadı. Maçın 20. dakikasında arka adalesinden sakatlanarak sedyeyle kenara geldi. Gözyaşlarına engel olamadı... Genç futbolcudan herkesi üzen haber dün geldi. Yiğithan’ın sol üst adalesinde kopma ve kısmi yırtık tespit edildi.

19 yaşındaki oyuncunun sahalardan en az 3 ay uzak kalacağı öngörülüyor. Şimdilik ameliyat gözükmüyor. Ancak tedavi süreci uzarsa Yiğithan’ın sezonu kapatma tehlikesi bulunuyor. Yazık oldu Yiğithan’a... Sakatlık sonrası Fenerbahçeli futbolcunun, Sparta Rotterdam’a transferi iptal oldu. Advocaat’tan, genç yıldızın sakatlığı sonrası sıcağı sıcağına ilk açıklama geldi. Geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran teknik adam “İlk 11’de oynadığını ve 20 dakika sonra sakatlandığını duydum. Bu bana biraz garip geldi. Eğer uzun süre sahalardan uzak kalacaksa ona ihtiyacım yok” dedi. Advocaat açıklamasının sonunda, Sarı-Lacivertlileri yöneticilere yönelik “Şimdi Fenerbahçe’nin bana yeni başka bir oyuncu vermesi gerekecek” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Yiğithan için “Sakatlığından dolayı son derece üzgünüm. Kendisiyle geçen sezon çalışmış bir hocanın onu istemesinin ardından sakatlığı büyük şanssızlıktı. Biraz daha oynayarak göndermeyi istiyorduk” yorumunda bulundu.

Novak Trabzonspor’da

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Çek sol bek Filip Novak’ta mutlu sona ulaştı. Bordo- Mavililer, dün oyuncu ve kulübüyle her konuda anlaştı. Bordo- Mavililer, Danimarka Ligi ekiplerinden Midtjylland’da forma giyen 27 yaşındaki oyuncuyu bugün Trabzon’a getirecek. Karadeniz ekibi, Novak’a yıllık 1.1 milyon Avro garanti para verecek. Trabzonspor, bu transfer için Midtjylland’a 2 milyon Avro bonservis ödeyecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “İkinci yarı hepsi final niteliğinde maçlar. Oyuncularıma güveniyorum ama en çok taraftara güveniyorum. Öyle bir Trabzon olmamız gerekiyor ki, gelen takımlara buranın çok zor bir deplasman olduğunu göstermemiz gerekiyor. Sözleşme problem değil. Ben uzatırım. Ama burada başarılı olman gerekiyor, iyi şeyler yapman gerekiyor. Benim herkesle aram iyi, sıkıntım yok. İki taraf da birbirini iyi tanıdığı zaman mukavele yapılır. Bana yönetim 2 yıllık teklif yaptı, ben 1 yıllık olmasını istedim. Duruma göre konuşuruz sezon sonu” dedi. Atiker Konyaspor’la Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan maçın 13. dakikasında sağ arka adalesinden sakatlanan Mustafa Akbaş’ın yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler