Taraftardan Aziz Yıldırım'a Aydınlar tepkisi: O kadar korkuyor musun?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar bir araya gelerek Acıbadem Sağlık Grubu'nun forma sponsorluğu anlaşmasını imzaladılar. Fenerbahçe taraftarının bir kısmı bu anlaşmaya tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 16:07
Abone Ol google-news

3 Temmuz şike kumpası sürecinden bu yana araları bozuk olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile eski Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Ali Aydınlar, sponsorluk anlaşması için bir araya geldi ve el sıkıştı.

 TARAFTAR TEPKİLERİ

Aziz Yıldırım rakibiyle el sıkıştı

3 Temmuz 2011 tarihinde Mehmet Ali Aydınlar'ın TFF Başkanı olduğu dönemde başlatılan 'şike operasyonu' kapsamında aralarında Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan'ın da bulunduğu 93 şüpheliden 31'i yaklaşık bir yıl tutuklu kalmıştı.

Soruşturma o dönemde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatılmıştır. Daha sonra dava Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e devredilmiş ve bu savcı operasyonları başlatmıştır. 10 Ağustos 2015'te Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski savcı Zekeriya Öz, hakkında, "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" gerekçesiyle tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarıldı.

 YILDIRIM VE KOÇ OMUZ OMUZA, AYDINLAR'A KARŞI

 TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edildiğini açıkladı. Aydınlar daha sonra "Bu kararı UEFA’nın talebi doğrultusunda aldık" diye konuşmuştu. Fenerbahçe'nin yerine ise Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor gitti. Ali Koç, "Federasyondan bizi düşürmesini talep ediyoruz" dedi. Şike kumpası sürecinde Ali Koç tüm duruşmalara katılırken Fenerbahçe yönetiminde önce çıkan isim oldu.

 Aydınlar ise o dönem Fenerbahçeli olduğu halde Fenerbahçe'ye kurulan kumpasa ortak olmakla suçlandı.

 AZİZ YILDIRIM'DAN SERT SÖZLER: GALATASARAY'IN ADAYI MISIN?

2013 yılındaki kongrede Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar başkan adayı olarak karşı karşıya geldi. Yıldırım o kongrede Aydınlar'a sert sözlrle yüklenmişti.

 "10 zengine mahkum edilemeyecek kadar büyüktür" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

 "Şimdi kimler Fenerbahçe'ye başka olması gerekiyor diye bir soru sorduğumda en başta ikiyüzlü olanların bu kulübe başkan olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sen Galatasaray'ın başkan adayı mısın? Galatasaray'daki mesai arkadaşın Lütfü Arıboğan'ı da yönetime alacak mısın? Eğer başkan olursan TFF'de yaptığın gibi Galatasaraylılarla elele vererek Fenerbahçe'yi Galatasaray'a mı katacaksın?"

 ALİ KOÇ'A KARŞI İTTİFAK MI?

Aziz Yıldırım'ın 2017'de kulüpten ihraç etmek için disiplin kuruluna sevk ettiği Mehmet Ali Aydınlar ile el sıkışması, bazı Fenerbahçe taraftarlarının da tepkisini çekti.

 Ali Koç'un başkan adaylığını açıklamasının ardından Yıldırım'ın Aydınlar'la anlaşmasını eleştiren kimi taraftarlar, Yıldırım'ın Ali Koç'a karşı Aydınlar'ın desteğini almak için bu adımı attığını savundular.

 TARAFTAR TEPKİLERİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon