Vida krizine çözüm bulundu

Boyko ve Aras'ı kadroda düşünmemesine rağmen bu oyuncuları satacak kulüp bulamayan Beşiktaş, yeni transferlerine lisans çıkartmak için federasyona ektra para ödemeyi göze aldı. Siyah-beyazlılar, böylelikle Hırvaat stoper Vida'yı Antalyaspor maçında oynatabilecek.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 10:21
Abone Ol google-news

Beşiktaş'ta takımdan gönderilmesi beklenen Denys Boyko ve Aras Özbiliz'in henüz bir takımla anlaşmamaları siyah-beyazlılarda kontenjan krizinin yaşanmasına neden oldu.

Boyko'nun Club Brugge'a transfer olamamasının ardından takıma yeni katılan Domagoj Vida'nın lisansı çıkartılamamıştı. Siyah-beyazlı yönetim, hem Vida'nın hem de yapılması beklenen yabancı forvet transferinin lisanslarının çıkartılabilmesi için Boyko ve Aras'ın federasyondaki lisanslarını iptal etmeyi planlıyordu. Bunun için federasyonun belirlediği rakamı ödeyen Beşiktaş, böylelikle yeni transferlerinin önünü açtı. Siyah-beyazlılar, Boyko ve Aras'ın takımdan ayrılmama ihtimaline karşılık iki oyuncunun lisansını iptal edebilir. Boyko ve Aras'ın federasyon listesinden çıkartmayı amaçlayan yönetim, Vida'nın lisansının ardından yapılması beklenen forvet transferinin lisansını da çıkartabilecek. Beşiktaş, Boyko ve Aras'ı takımdan gönderemezse iki oyuncuyu kadro listesinden silmek için TFF'ye bir miktar para daha ödeyecek.

 VİDA'NIN LİSANSI ÇIKTI

 Beşiktaş'ta Pepe ve Tosic'in sakatlıkları sebebiyle Antalyaspor'la oynanacak maçta oynamaları beklenmiyor. Lisansı çıkartılan Domagoj Vida'nın kadroda olması bekleniyor. Daha önce işlemleri yetişmediği için kupa maçında Osmanlıspor'a karşı forma giyemeyen Hırvat oyuncu, Şenol Güneş'in şans vermesi halinde Antalyaspor maçında oynayabilecek. Öte yandan Beşiktaş yönetimi, İngiltere'deki forvet temaslarından başarıyla dönerse, Kanadalı futbolcu Cyle Larin'i Süper Lig'in ikinci yarısında kiralık olarak bir başka takıma verebilir. Beşiktaş, Larin transferi için, kulübü Orlando City ile görüşmelerde bulunuyor. Hatırlanacağı üzere Amerika kulübü, oyuncusunun sözleşmesinin devam ettiğini ve bu transfer için hukuki işlem başlatabileceklerini açıklamıştı.

 Slimani fiyat yükseltti

Forvet arayışları kapsamında Leicester City'nin golcüsü Islam Slimani'yle görüşen Beşiktaş, Cezayirli oyuncunun fiyat yükseltmesi nedeniyle beklemeye geçti. Sezon başında Portekiz ekibi Sporting Lizbon'dan İngiliz ekibine 30 milyon Euro karşılığında transfer olan yıldız futbolcu, siyah-beyazlılardan 6 aylığınıa 2.5 milyon Euro talep etti.

Orkan Çınar, Konyaspor'da

 Beşiktaş, genç oyuncusu Orkan Çınar'ın transferi için Konyaspor'la kiralık olarak anlaştı. 21 yaşındaki futbolcu sezon sonuna kadar yeşil beyazlı formayı giyecek. Gökhan Töre'nin dönüşüyle birlikte Orkan'ın sürekli oynayabileceği bir takıma kiralık verilmesine izin verildi. 21 yaşındaki futbolcu bu sezon 5 resmi maça çıkarken 1 gol attı, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler