Ertuğrul: 'Hedefim kaleyi korumak'

Süper Lig'de son üç sezonda kiralık olarak Samsunspor ve Kayserispor'da forma giyen Fenerbahçeli kaleci Ertuğrul Taşkıran, bir gün sarı-lacivertli takımın kalesini korumayı hedeflediğini söyledi.

Yayınlanma: 11.07.2014 - 13:09
Abone Ol google-news

Göztepe Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen sezon öncesi sağlık kontrollerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ertuğrul, sarı-lacivertli takımın kalesini koruyan Volkan Demirel'in dünya çapında bir isim olduğunu, Mert Günok'un da performansıyla kendisini kanıtladığını ifade ederek, "Fenerbahçe çok büyük bir aile ben de bu ailenin içinde en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Ben de bu yarışın içinde tabii ki olmak isterim. Geçmiş yıllardaki süreç de beni en iyi şekilde hazırladı" diye konuştu.

2014-2015 sezonundaki planının ne olacağı ve rekabetten korkup korkmadığı sorularına 24 yaşındaki kaleci şöyle cevap verdi:

"Sonuçta kulübüm neyi uygun görürse biz onu yapmakla yükümlüyüz. Şu anda kesin bir şey söyleyemem. Ama, kiralık da olsa bu kulübüme hizmet etmek adına olacak. Kesinlikle (rekabetten) korkmuyorum. Çünkü biz küçüklüğümüzden beri Volkan ağabeyi izleyerek büyüdük. Çok büyük başarılara imza attı. Hem milli takıma hem Fenerbahçe'ye çok iyi hizmetler verdi. Tabii ki bir devir teslim olacaktır. Biz de bu sürece en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Ben bunun hazırlığını diğer kulüplerde oynayarak yaptım. Mert de kulüpte bulunarak kendini kanıtlama çabası içinde yaptı. Kesinlikle gözümüzün korktuğu bir durum yok. Bu rekabet Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna hizmet edecek. Bende bunun gururu ve mutluluğu var. Heyecanla bekliyorum."

- "Fenerbahçe bir ekol"

Fenerbahçe'de yıllardır Türk kaleci geleneğinin bulunduğunu ifade eden Ertuğrul, bunun gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Altyapılarda kaleci yetiştirmek konusunda Fenerbahçe'nin en iyi kulüp olduğunu kaydeden sarı-lacivertli futbolcu, "Yıllardır Fenerbahçe'de bir Türk kaleci geleneği var. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Bu en iyi şekilde de devam edecek. Şu an biz oynuyoruz göz önündeyiz ama altyapıda çok iyi kaleciler de var. Şu anda bu işi Türkiye'de en iyi yapan kulüp Fenerbahçe. Bu bizi gururlandırıyor. Fenerbahçe bu konuda bir ekol" ifadelerini kullandı.

Son üç sezonda Süper Lig'de Samsunspor ve Kayserispor forması altında önemli tecrübeler edindiğini anlatan Ertuğrul, "Benim adıma çok faydalı oldu. Fenerbahçe'de bulunduğum dönemde burada kalıcı olmam çok zordu. Kulübüm de uygun gördü, gittim oynadım. Sonuçta 70'e yakın lig maçı oynadım. Onun öncesinde herhangi bir profesyonel tecrübem yoktu. A2 Ligi'nden çıkıp gittim. Süper Lig kariyerime başlamış oldum. Benim adıma bu güzeldi" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler