Fatih Terim ve Aykut Kocaman'dan derbi sonrası açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenememelerinin hatırlatılması üzerine, “Bu statta çok güzel unutulmazlarımız var. İsterse 50 sene kazanmayalım ama şampiyon olalım. Ben ona katılmıyorum” dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Hakem Bülent Yıldırım’ın 3 penaltıyı atladığını savunan Kocaman, “Hakemin ismini duyduğum anda idare etmeye geleceğini düşündüm” dedi. Kocaman, Giuliano’nun Fernando’ya yaptığı hareketin de kırmızı kart olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenememelerinin hatırlatılması üzerine, “Bu statta çok güzel unutulmazlarımız var. İsterse 50 sene kazanmayalım ama şampiyon olalım. Ben ona katılmıyorum” dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Hakem Bülent Yıldırım’ın 3 penaltıyı atladığını savunan Kocaman, “Hakemin ismini duyduğum anda idare etmeye geleceğini düşündüm” dedi. Kocaman, Giuliano’nun Fernando’ya yaptığı hareketin de kırmızı kart olması gerektiğini söyledi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Biz önce atsak biz, onlar atsa onlar öne geçecekti. Galatasaray olarak, Fenebrhaçe ile deplasmana oynamak kolay değil. Düşüncelerimizin büyük bir bölümünü sahaya yansıttık. Top çizgiyi geçmeyince yapacak bir şey yok. Bugün öyle bir durum oldu. İlk yarıda iki pozisyon var. İkinci yarı yiyebilirdik, gol de atabilirdik. İkinci yarı, direk dahil çok gol atabilirdik. Elimizden gelen her şeyi yaptık” diye konuştu.
Galatasaray’ın 3 puan almadığı her yerde puan kaybettiğini söyleyen Terim, “Sonuçta lideriz, 2 puan bırakıyoruz. Tek tesellisi rakiplerimizden biriyle oynadık. Galatasaray’ın 3 puan dışında aldığı her sonuç puan kaybıdır” şeklinde konuştu.

“Fernando’nun sakatlığı dolayı akılda olmayan bir değişiklik oldu”

Fernando’nun sakatlığının oyunu nasıl etkilediğinin sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Bizim için çok önemli bir oyuncu. Ndiaye’den sonra Fernando’yu da kaybetmek istemiyoruz. İnşallah önemli bir şey yoktur. Milli arayı tedavi le geçirip, dönmesini sağlayacağız. Pas istasyonu olarak oyun zekası olarak, pas organizasyonu olarak önemli bir yerde oynuyor. Akılda olmayan bir değişiklik yoktu. Onu değiştirmesek Eren veya Yasin’i alabilirdik. Sağlığı bizim için önemli. Puan kayıplarını telafi edersiniz ama oyuncuların sağlığı daha önemli” diye cevap verdi.

“Her oyuncum benim için kıymetli”

Takımda dar rotasyon olduğu yönündeki soruya Terim, “Benim hiç şikayet ettiğimi duydunuğunuz oldu mu? Sakat olduğunda önemli değil 11 oyuncu var diyorum. Basında okuduğum zaman derin kadromuz var deniyor. Ben saygı ile yaklaşıyorum. Her oyuncum benim için kıymetli, önemli. Devre arasında mevcut takımdaki oyuncuların seviyesi çıkarmamız gerektiğini söylemiştim. Sinan ve Donk gibi. Yasin’i de milli takım arasında hazırlayacağız. Ben genel olarak şikayet eden değilim” açıklamasını yaptı.


Mariano’nun geçen hafta gördüğü kartın doğru olduğunu belirten Terim, “Yapacak bir şey yok. Sarı-kırmızıyı formamızda ve armamızda da seviyoruz. Doğru zamanda çıkarsa daha sevineceğiz” dedi.

“Önemli olan sezon sonunda birinci olmak”

Galatasaray’ın avantajlı mı dönüp, dönmediğinin sorulması üzerine Terim, "Sonuçta ligi birinci bitirmek önemli. Önde olmak psikoloji ama önemli olan sezon sonunda birinci olmak. Rakiplerinden biriyle puan farkını koruma açısından iyidir. Galatasaray kazanmadığı her yerde puan kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

“Florya’yı da taraftarlara açacağız”

Maç öncesindeki son antrenmanın Türk Telekom Stadyumu’nda yapılması hakkında da konuşan Fatih Terim, “Bundan sonra da bu uygulamalar devam edecek. Florya’yı da açacağız. Antrenmanımızı delegelere ve taraftara daha çok açacağız. Hep beraber yemek yiyeceğiz. Oyuncularla bir araya getireceğiz. Tüm taraftarımıza teşekkür ederim. Bir riskti, sahaya atlamalar olabilir diye düşünmüştük. Çok anlayışlı davrandılar. Nezaketli davrandılar. Çok güzel bir ortam oldu. Oyuncularımız da bundan etkilendiler. Antrenmana 28 bin kişi katıldı. Geçen sene maçlarda bu kadar çok insan yoktu. Ben biraz bu kararı alırken endişeli değildim. Onların anlayışı sayesinde güzel bir aktivite oldu” değerlendirmesinde bulundu.

“Ben geldiğimden beri 0-0 yok”

Karşılaşmadan 0-0 gibi bir skor beklemediğini ifade eden Terim, “Ben geldiğimden beri 0-0 yok. Bu sezon gol atmadığımız maç yok. En çok gol atan takım biziz. Böyle bir takımdan 0-0 beklemek yanlış olur. Top rakipteyken pozisyon oyununu iyi oynadık. Zaman zaman iyi baskı yaptık. Bu tip maçları oynamak kolay değil. En az pas hatası ile oynaya çalıştık. Son 5 dakika direkle beraber 3-4 pozisyonumuz var. Ben ancak kazanamıyorsak, kaybetmeyelim düşüncesindeyim” dedi.

“Nagatomo’nun devam etmesini isterim”

Devre arasında İtalyan ekibi Inter’den kiralık olarak gelen Japon futbolcu Nagatomo için ise Terim, “Nagatomo bizim iyi ki aldığımız bir futbolcu oldu. UEFA’dan gelecek kararı bekleyelim, ondan sonra bakacağız. Takımda olmasını isterim. Karakteri ile uyum sağladı. Uzun yıllardır Galatasaray’da yıllardır oynuyormuş gibi adapte oldu. Önemli bir oyuncu. Takımda devam etmesini isterim” şeklinde konuştu.

“Bu statta çok güzel unutulmazlarımız var”

Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenememelerinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim, “Ben bir istatistiğe takılmıyorum. Stat ile ne alaka. Bu statta çok güzel unutulmazlarımız var. Maçı kazanmışınız, kaybetmişiz önemli değil. İsterse 50 sene kazanmayalım ama şampiyon olalım. Ben ona katılmıyorum. Öyle bir istatistiğe takılmıyorum. Direğe çarpıyor. Togla’nın 90 küsür dakikalarda kaçırdığı var. Ben de gol olmasını isterdim. Bugün buradan 3 puanla dönseydik, çok başka şeyler konuşabilirdik" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray maçının ardından konuştu. Hakem Bülent Yıldırım’ın 3 penaltıyı atladığını savunan Kocaman, “Hakemin ismini duyduğum anda idare etmeye geleceğini düşündüm” dedi. Kocaman, Giuliano’nun Fernando’ya yaptığı hareketin de kırmızı kart olması gerektiğini söyledi.


Galatasaray ile sahasında 0-0 berabere kalan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maçın her iki takım adına da gidip geldiğini söyleyen Aykut Kocaman, “İki taraf da galibiyete yakındı. Ancak iki taraf da değerlendiremedi. Maçın son 15 dakikalık bölümünde karşılaşma bizim adımıza kontrol edilemez bir hal aldı. Öne geçmek için fırsatlar yakaladık ancak biz de Galatasaray gibi golü bulamadık. Bugün bir tekrar daha yaşadık. Net bir şekilde maçın skoru bizim işimize gelmiyor. Bizim dışımızdaki 3 takımın işine geliyor. İçeride Beşiktaş’la oynayacakları için Galatasaray, buradaki beraberliğin iyi olduğunu düşünüyordu. Maça gelen hakem de aynı şeyi düşünüyordu galiba. Beraberliğin bozulmaması için elinden geleni yaptı. Çok net şekilde görünüyor bu. 3 tane net penaltı var. Feghouli’nin Neustadter’e yaptığı harekete görmeme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Dirar’a sarı kart gösterdi. Gri bir pozisyon. Ama aynı sarı kartı diğer tarafa göstermiyor. Geçen senelerdeki gibi aynı şeyler devam ediyor. Ben bunları dillendiriyorum. Dillendirdikçe de kötü adam oluyorum. İkinci yarıda son derece net bir şekilde Serdar, Soldado’ya künde atıyor. 4 hakem var sahada. 4 hakemin de görmeme ihtimali, bu kadar tecrübeli hakemin bunları atlamış olmasını anlamıyorum. Bu arada mutlaka Galatasaray’la ilgili de atladığı kararlar vardı. 0-0’lık bir Galatasaray maçı vardı ve Sabri, Dia’nın üzerine çıkmıştı ama bu hakem yine görmemişti. Bugün taraftar son derece istekliydi. Onlar da durumun biraz farkındalar. Hem bizimle ilgili hem de hakemlerle ilgili durumun farkındalar. Puan anlamında kalan 8 maçı kazanmaktan başka hiçbir çaremiz yok. Bunun da yeterli olduğunu söylemek güç. Rakiplerimizin de puan kaybını beklemek zorundayız” açıklamasını yaptı.

“Kalan 8 maçı da kazanmalıyız ancak bu da yetmeyebilir”

Kalan maçlarda şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kocaman, “Kayseri’ye kazanmak için gideceğiz. Önce kendi maçınızı kazanıp ardından rakiplerin maçlarına bakmanız gerekiyor. Bugün gayret açısından oyunculara bir şey söyleyemem. Karşımızdaki takım da ligin lideri olan Galatasaray. Kuvvetli oyuncuları var. Böyle bir takım karşısında maçı kendi tarafımıza çevirebilmek için son derece gayretli oynadık ve bundan sonra da aynı gayretle devam edeceğiz. Herkesin kendine ait oyun yorumu var. Bizim 5, 6’ya yakın gol pozisyonumuz vardı. Verilmeyen 3 tane penaltı var. Fenerbahçe’nin sürekli aynı yerlerde dolandırılmasından insan sıkılıyor. Bu oyun öyle bir oyun değil. Sadece merkezdeki 2 oyuncuyla bu oyunu tarif etmek garip kalıyor” dedi.
Hakemlerin artık yönettiği maçlarda yaptıklarının hatanın ötesinde olduğunu söyleyen Kocaman, “Hakemlerin yaptığının yıllardır hata olduğunu söylemek iyimserlik ve saflıktır. Artık ben hata olduğunu düşünmüyorum. Benim tespitim, geçen yıllarda da bunların olduğu şeklinde. Özellikle benim dönemlerimde daha da yoğunlaşıyor bu durum” diye konuştu.

“4 gol attığımız 2 maçta sadece 1 puan aldık”

Takımın gol yollarında problem yaşamadığının altını çizen Kocaman, “Galatasaray’ın ligi bırakmış Karabük karşısında attığı 7 golü düştüğümüz zaman, bu takım Galatasaray’la birlikte en fazla gol atmış olan takım. Kendi sahamızda puan kaybettiğimiz Gençlerbirliği ve Akhisar maçlarında 4 gol attık ancak bu 2 maçta 1 gol yedik. Bizim attığımızdan çok anlamsız yediğimiz goller bizi geride bıraktı. Bunların ardından kaygılı vuruşlar daha çok artıyor. Kayıpların ortaya çıkaracağı hasarlar daha da artıyor. Bizim kaçırdığımız gollerden ziyade, hatalarımızdan kaynaklı yediğimiz goller daha öne çıktı. Esas itibariyle oyunu tarif etmek gerekirse, kendi doğrularımın temelini atıp, oyuncu kalitesiyle ilgili problem varsa bunları telafi etmek. Şapkadan tavşan çıkaran oyuncuların yaptıkları daha çok öne çıkar. Bu doğaldır çünkü taraftarların da isteği bu yöndedir. Ancak antrenörlerin de durumu kontrol etmek ve oyunu daha doğru oynayan oyuncularda ısrar etmesi kadar doğal bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.

“Seçim hem kulübü hem takımı etkiliyor”

Fenerbahçe’de yaklaşan seçimin hem kulüp hem de takım üzerinde etkisinin olup olmadığıyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Aykut Kocaman, “Seçimin kulübün ve takımın üzerinde etkisinin olmadığını söylemek iyimserlik olur. Defterin ortasından konuşmak gerekirse, puan durumuna bakıldığında bizim çok formda olduğumuz söylenemez. Bu, farkında olmadığımız bir durum değil. Takım nasıl bütüncül olmalıysa, kulübün de taraftar konusunda bütüncül olması gerekiyor. Taraftar birbirine paralel gidiyor” dedi.

“Giuliano’nun yaptığı yüzde 100 kırmızı karttı”

Bülent Yıldırım’ın bu maça atanacağını duyduğu anda karşılaşmayı idare etmeye geleceği izlenimine kapıldığını söyleyen Aykut Kocaman, “Ben hakemlerle ilgili bireysel olarak yorum yapmıyorum. Ben hakemleri, bu davranış biçimine yönelten durumdan bahsediyorum. Her meslek grubunun içinde, antrenörler ve futbolcular da dahil olmak üzere, meslek ahlakından uzak insanlar vardır. Bu hakemler, antrenörler ve futbolcular içinde vardır. Ben bunu söylemek istemiştim zamanında. Hakemlerin hepsinin kötü olduğunu söylemek yanlış. Ben onları hatalı karar vermeye iten güçten bahsediyorum. Hepsi zor iş yapıyor. Bu Bülent Yıldırım için de geçerli. Bülent Yıldırım’ın bu maçı idare etmeye geldiğini anladım. Bu sonuç Fenerbahçe dışında herkese yarıyordu. 3 tane net penaltı vardı maçta. Daha önce Alper’i oyundan attı ve ben o maçta faulü Alper’in lehine verdiğini sandım. Bugün de Giuliano’nun Fernando’ya girişi yüzde 100 kırmızı karttı” ifadelerini kullandı.

“Fenerbahçe’de eski bütünlük hali yok”

Karşılaşmanın sonuna eklenen sürenin yanlış olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, “Son resmi maçta 7 dakika uzatma oldu, kupa maçında 10 dakika uzatma oldu, bugün bizim hesapladığımız 12-13 dakikaydı. Sadece 6 oyuncu değişikliği oldu. Bu bizim gözlemimizdi” dedi.


Taraftarlar içinde bölünme olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kocaman, “Fenerbahçe’nin bütünlükte olduğunu söylemek zor. Bu maçta nispeten gerçek Fenerbahçe gücünün yüzde 60’ını gördük. Burada daha evvel de teknik direktörlük yaptım ve yıllarca futbol oynadım, bu taraftarın gücünü biliyorum. Bu bütünlüklü hal olmadığı zaman maçları yönetenler, atamalar yapanlar da bundan etkileniyor” dedi.
Hakemlerin futbol dünyasının en eğitimli insanları olduğunu da sözlerine ekleyen Kocaman, “Futbol dünyasının en donanımlı meslek grubu hakemlerdir. Eğitimle, yönetebilme sanatlarıyla öne çıkıyorlar. Futbolcular ve antrenörlere göre daha eğitimli durumdalar. Ancak bazı maçlardaki yönetimlerine göre ya daha çok maç alıyorlar ya hiç maç alamıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler