Transfer canavarı Jose Mourinho

Avrupa'nın önde gelen futbol liglerinde yeni sezon öncesi transferin en hareketli takımı İngiltere Premier Lig'in Chelsea takımı oldu.

Yayınlanma: 17.07.2014 - 12:17
Abone Ol google-news

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nın sona ermesiyle transfere hız verdi.

İngiltere ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için daha önce Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Cesc Fabregas'ı kadrosuna katan Chelsea, Dünya Kupası'nın ardından iki önemli isimle daha sözleşme imzaladı.

İngiliz ekibi, ilk olarak uzun süredir Mourinho'nun çok istediği golcü Diego Costa'yı resmen açıkladı. Geçen sezon attığı gollerle Atletico Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde final oynamasında ve La Liga'da şampiyonluk yaşamasında büyük pay sahibi Diego Costa'nın transferini bitiren Chelsea, forvet sorununu çözdü.

Fabregas ve Diego Costa transferleriyle yetinmeyen Chelsea, Ashley Cole'nun İtalya'nın Roma ekibine gitmesiyle doğan sol bek ihtiyacını da Atletico Madrid'den giderdi. İngiliz temsilcisi, dünyanın en iyi sol bekleri arasında gösterilen Filipe Luis'i alarak, Avrupa'nın ses getiren transferlerini gerçekleştirdi.

- En sansasyonel transfer

Alexis Sanchez'i Arsenal'a, Fabregas'ı da Chelsea'ye satan La Liga takımlarında Barcelona, hücum hattını Uruguaylı oyuncu Luis Suarez ile güçlendirdi.

Katalan ekibi, Dünya Kupası'nda İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini'yi ısırdığı için 9 milli maçtan ve 4 ay futboldan men edilen Suarez'i 5 yıllığına renklerine bağladı.

İspanyol basını, şu ana kadar "en sansasyonel transfer"e imza atan Barcelona'nın, Suarez için Liverpool'a 75 milyon avro ödeyeceğini iddia etti.

Barcelona, daha önce anlaşmaya vardığı Real Sociedad'ın Şilili kalecisi Claudio Bravo'ya da 4 yıllık imza attırdı.

- Real Madrid'den kaleye ve orta sahaya takviye

La Liga'nın bir diğer ekibi Real Madrid, İspanyol eldiven Ilker Casillas'ın Dünya Kupası'ndaki formsuzluğu nedeniyle kaleye önemli bir takviye yaptı.

İspanyol basını, geçen sezon Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren Real Madrid'in, Dünya Kupası'nın en başarılı eldivenlerinden biri gösterilen Kosta Rikalı Keylor Navas'ı, Levante'den transfer ettiğini yazdı.

Real Madrid ayrıca Bayern Münih'in orta sahası Toni Kroos'u da renklerine bağladı. Real Madrid'in, Dünya Kupası'nda boy gösteren Kroos için Alman kulübüne 30 milyon avro ödeyeceği öne sürüldü.

- Atletico Madrid dağılıyor

La Liga'da 18 yıl aradan sonra mutlu sona ulaşan Atletico Madrid, şampiyon kadroyu koruyamadı.

İspanyal temsilcisi, Diego Costa ve Filipe Luis'i Chelsea'ye, Adrian Lopez'i de Porto'ya verdi. David Villa, New York City'e transfer olurken, Diego Ribas da Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

Arda Turan'lı Atletico Madrid, Diego Costa ve Adrian'nın gitmesinin ardından Bayern Münih'in Hırvat forveti Mario Mandzukic'i transfer etti.

Atletico Madrid, Granada'nın Brezilyalı stoperi Guilherme Siqueira ile anlaşırken, Getafe'nin kalecisi Miguel Angel Moya'yı da kadrosuna dahil etti.

- Liverpool transferde hız kesmiyor

İngiltere'de şampiyonluğu geçen sezon Manchester City'e kaptıran Liverpool, aynı durumla tekrar karşılaşmamak için bu kez işi sıkı tutuyor.

Transferin hızlı takımlarından Liverpool, son olarak Benfica'da forma giyen Lazar Markovic'e imza attırdı. 20 yaşındaki Sırp kanat oyuncusu için Portekiz ekibiyle 20 milyon sterline anlaşan Liverpool, transfer döneminde daha önce Rickie Lambert, Adam Lallana ve Emre Can'ı almıştı.

- Demba Ba ve Ribas ses getirdi

Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşiktaş, Demba Ba, Fenerbahçe de Diego Ribas transferleriyle Avrupa'da adından söz ettirmeyi başardı.

Beşiktaş, Chelsea'nin Senegalli futbolcusu Demba Ba'yı İstanbul'a getirerek, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu öncesi forvet mevkisinde Almeida'dan doğan boşluğunu doldurdu.

Son şampiyon Fenerbahçe de Atletico Madrid'den Diego Ribas'a sarı-lacivertli formayı giydirerek, Alex'ten sonra yaşanan 10 numara sorununu çözmek için önemli bir hamle yaptı.

- Diğer önemli transferler

Avrupa'da gerçekleşen diğer önemli transferler şöyle: Futbolcu Gittiği takımlar Lescott West Bromwich David Luiz PSG Bernat Bayern Münih Heitinga Hertha Berlin Abidal Olympiakos Gomis Swansea Joe Cole Aston Villa Kaka Orlando City David Villa New York City Ashley Cole Roma Salih Uçan Roma Menez Milan Alex Milan Hakan Çalhanoğlu Bayer Leverkusen


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler