Volkan Demirel: 'Yine şampiyon olacağız'

Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, enerjilerini taraftarlarını mutlu etmek için harcadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 17.07.2014 - 16:40
Abone Ol google-news

Demirel, kulübünün Düzce Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde devam eden kampın üçüncü gününde düzenlediği basın toplantısında, burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını anlattı.

Hayatını kaybeden kulübün eski başkanlarından Faruk Ilgaz'a rahmet dileyen Demirel, "Büyük, efsane başkan, Fenerbahçe'nin büyüklerinden ağabeyimizi kaybettik. Ailesine ve Fenerbahçe camiasına tekrar tekrar başsağlığı mesajları vermek istiyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Bununla beraber o acımız, yasımız devam ediyor. Kamp dolayısıyla cenazeye katılamadık, keşke yanlarında olabilseydik. Takım adına 'başları sağ olsun' diyorum" ifadesini kullandı.

Tesislerde 4'üncü kamp dönemini geçirdiklerini vurgulayan Demirel, geçen sezon şampiyonluğa ulaştıklarını, yeni sezonda da aynı başarıyı hedeflediklerini dile getirdi.

"Buradaki tesisler, hava, ortam iyi olmamızı sağlıyor" diyen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok da iyi imkanlar var. Tekrar tekrar burada emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor. Herkesin hazır geldiği kamp süreci oldu. Süre uzun olmasına rağmen, herkes çalışmış ve hazır geldi. 'İlerleyen günlerde sezonun başlamasıyla meyvesini verecektir' diye düşünüyoruz. Belki hava şartları bizi biraz zorluyor ama buranın güzelliği gibi gözüküyor. Daha güzel günler, daha güzel çalışma ortamları geçirip kampımızı tamamlamak istiyoruz."

Tecrübeli eldiven, Dünya Kupası'nda kalecilerin ön plana çıktığına dikkati çekerek, Neuer'i Schalke 04 takımından beri takip ettiğini. dünyanın en iyi kalecisi olduğunu 4 yıl önce de söylediğini anımsattı.

Sadece yarı final ve finali izlediğini belirten Demirel, "Biraz futboldan uzak kalmak istedim. Kalecilerin ön plana çıktığı Dünya Kupası oldu. Favori takımların elendiği, adı sanı duyulmayacak takımların iş yaptığı turnuva oldu, güzeldi. İsterdim ki takım arkadaşlarımdan birisi kazansın ancak Almanya kazandı. Almanya'yı kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- "İyi bir fikstür olduğunu düşünüyorum"

"Her sezon yeni bir umut, yeni bir heyecan, yeni bir yarış" diyen milli kaleci, fikstürün ligde çok önemi olduğunu vurguladı.

Demirel, her şeyin son haftalarda belirlendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sonuç o zaman belli oluyor. Elimizden geldiği kadar, her maçımızı, yer, mekan, stat, neresi olursa olsun, Fenerbahçe forması altında elimizden geleni yapmaya çalışıcağız. Fikstürü avantajlı görüyorum, iyi olduğunu düşünüyorum. İlk 8 haftada önemli maçların hepsini oynuyorsunuz. Bu maçları atlattığınızda yolun birçoğunu yarılamış gibi gözüküyorsunuz. Baştan işi sıkı tutarsak ki tutacağımıza eminim. Geçen seneden sadece Salih ayrıldı takımdan. Ona da buradan 'hayırlı olsun' diyorum. Orada da büyük işler yapacaktır. Yetenekleri ve kendine öz güveni büyük bir kardeşim. Elimizden geldiği kadar ligi en iyi şekilde başlayıp bitirmek istiyoruz. Takıma ekstra Diego katıldı. Takımın gücüne güç katacaktır, zaten yaptıklarımız ortada."

- "Dördüncü yıldızı takacağız"

Bu yıl 4'üncü yıldız konusunun gündemde olduğunu aktaran Demirel, şampiyonlukların 1959'dan beri sayıldığını, buna göre 19 şampiyonlukları bulunduğunu anımsattı.

Demirel, müzelerinde 28 şampiyonluk bulunduğunu hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Onu da gelip görebilirler. Yani 6'ncı yıldıza ama 1959'dan beri sayıldığı için, 4'ncü yıldız gibi gözüküyor. Tabii ki Türkiye'nin şampiyonluğu her zaman büyüktür. Her şampiyonluğun güzel anlamı, gururu ve onuru vardır. Biz de hem bu gurur yaşayacağız hem de 4'üncü yıldızı takacağız. Taraftar değil, insanoğlu her zaman fazlasını ister. Allah azla yetinmeyi nasip eylesin. Amacımız, şampiyon olmak. Bütün enerjimizi Fenerbahçe taraftarını mutlu etmek için harcıyoruz. Tabii ki ilk önce kendi mutluluğumuz. Şampiyon olunca mutlu oluyorsunuz, güzel zaman geçiriyorsunuz. Keyfiniz yerinde oluyor.

Ay, gün, tarih fark etmeden, tek hedef şampiyon olmak."

- "Diego, kalitesini kanıtlamış"

Yeni transfer Brezilyalı Dieo Ribas'ın kaliteli futbolcu olduğunu belirten Demirel, " Diego, iyi futbolcu, eminim ki katkısı olacaktır. Fenerbahçe'de on numara giyen futbolcular her zaman efsaneleşmiştir. Diego'nun da bir efsane olacağına inanıyorum" dedi.

Yabancı kuralında yeni geçilen uygulamanın kendileri için avantaj oluşturduğunu savunan Demirel, "Biz avantajlı durumdayız. Türkiye'nin en yetenekli ve karakterli futbolcularının bizde olduğunu düşünüyorum. Yaş, tecrübe, oynadığı maç sayısı itibarıyla avantajlıyız. Yabancı sayası konusunda fazla yorumum yok. Neticede sahaya 11 kişi çıkıyor. Çıkan her oyuncu kendini kanıtlamıştır. Sayının azalması fazla etkilemez" görüşünü paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler