Salih Uçan basına tanıtıldı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'nın Fenerbahçe'den transfer ettiği Salih Uçan basına tanıtıldı.

Yayınlanma: 17.07.2014 - 16:50
Abone Ol google-news

Roma'nın Trigoria semtindeki Fulvio Bernardini Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına, Roma Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Italo Zanzi ile gelen genç futbolcu, yeni takımının formasıyla poz verip, 48 numaralı formasını imzaladı.

Salih Uçan, bir gazetecinin, "Kalitesinden şüphe duyulmayan bir futbolcusunuz, Fenerbahçe'de çok az oynadınız ve gelecekte daha da az oynamaktan korkuyordunuz. Diğer Avrupa kulüpleri size talip olmazken Roma sizin için büyük bir rakam ödedi. Bir gariplik var mı?" sorusu üzerine, Fenerbahçe'de Spor Toto Süper Lig'de ve Avrupa'da çok önemli maçlarda oynadığını belirtti. Uçan, "Birinci senemde gösterdiğim başarıdan ötürü Walter Sabatini beni Roma'ya istedi. Fenerbahçe'de daha fazla oynama şansı bulsaydım, buraya gelmeyebilirdim. Bu seçimde bir hata görmüyorum" diye konuştu.

Roma'da çok önemli orta saha oyuncularının bulunduğunun, bunlardan hangisine taktik ve teknik anlamda benzediğinin sorulması üzerine de Uçan, "Roma'da önemli orta saha oyuncuları olduğuna şüphe yok. Eminim ki her bir maçta bu oyuncular, takımı zafere taşıyacaktır. Bu konuda başka bir sözüm olamaz" yanıtını verdi.

Roma'nın genel taktiği gibi orta sahada daha çok hücuma yönelik de oynayıp oynayamayacağına ilişkin bir soruyu ise Uçan, "Ben hem orta hem de hücuma yönelik oynadım. Bu ikisine de alışkınım" şeklinde cevapladı.

- "Kalitemi ortaya koymak için kendime güvenim tam"

Salih Uçan, "Roma gibi ünlü bir kulüpte oynayacaksın. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal bu başarıyı elde edebileceğini düşünmemişti ama şimdi buradasın. Şampiyonlar Ligi'nde de oynama şansın oldu. Kendini bu iki yılda nasıl geliştirmeyi düşünüyorsun" sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlk yıl bana oynama şansı verdiği için Aykut Kocaman'a teşekkür ediyorum. İkinci yılımda ise teknik direktör değişti ve çok oynama şansı bulamadım ama bundan şikayet etmiyorum. Aksine onun tercihine saygı duyuyorum. Benim için yeni bir yaşam başladı. İki yıl kontratım var ve sıkı çalışıp, Roma'yı daha yüksek seviyelere taşımak istiyorum. Kalitemi ortaya koymak için kendime güvenim tam."

Uçan, dünyadaki futbolseverlerin merakla beklediği Roma-Lazio derbisinin hatırlatılması üzerine de "Dünyanın her yerinde önemli derbiler oynanır. Ben Galatasaray derbisini de yaşadım. Derbiler çok heyecan veriyor. Burada da aynı heyecanla derbiyi bekliyorum" diye konuştu.

Roma ile görüşmelerin uzun sürmesi ve çıkmaza girip Roma'ya gelmesinin riske girdiğinin anımsatılması üzerine ise genç futbolcu, "Doğal olarak transfer dönemi kolay olmayan uzun bir dönemdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ile görüşmeler zor geçti, İki kulübün anlaşması kolay olmadı. Sonuçta gerekli anlaşma sağlandı ve transfer gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Uçan, hangi tarz oyun oynadığının ve nasıl oynamanın hoşuna gittiğine ilişkin bir soruyu da "Büyük yeteneklere sahip bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. Sevdiğim özelliklerimden biri, takım arkadaşlarıma pas vererek gol atmalarını sağlamak" şeklinde yanıtladı.

Roma'da uluslararası düzeyde deneyimli ve başarılı oyuncuların bulunduğunun belirtilmesi ve ilk sezonda Roma formasıyla hedefinin ne olduğunun sorulması üzerine de Salih Uçan, "Bucaspor'da 18 yaşında oynamaya başladım. 19 yaşında Fenerbahçe'ye geldim ve bu kulüpte büyük deneyimli ve tecrübeli oyuncularla oynadım. Uluslararası oyuncular arasında ne kadar kaliteli olduğumu gösterdim. Roma'da da deneyimli ve kaliteli oyuncular var. Hedefim kısa sürede uyumu sağlamak ve en iyi şekilde oynamak" diye konuştu.

Uçan, Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia ile takım arkadaşlarından Totti ve De Rossi gibi oyuncular için de "Teknik Direktör Garcia ile konuştum bana güven duyduğunu belirtti. Bu beni mutlu etti. Takım arkadaşlarımla ilk izlenimim çok iyi. Şu anda İngilizce iletişim kuruyorum ama en kısa sürede İtalyanca öğrenip onlarla daha iyi anlaşmayı ümit ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

48 numaralı formayı neden tercih ettiğinin sorulması üzerine de Uçan, "Bugüne kadar bütün takımlarda 48 numara giydim. Benim doğum yerim olan Marmaris'in plaka numarası olduğu için tercihim böyle oldu" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler