'Yenilenme zamanı'

Galatasaray Dİvan Kurulu başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu projelerini anlattı.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 11:04
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın yarın yapılacak Divan Kurulu Başkanlık seçimine “Değişim, yenilenme, tazelenme zamanı” sloganıyla girecek Eşref Hamamcıoğlu, Cumhuriyet’e konuştu. Mehmet Cansun döneminde mali işlerden sorumlu yöneticilik yapan, son 3 yıldır da Divan Başkanı İrfan Aktar’ın ekibinde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Hamamcıoğlu, “Ekibimizde işinde uzman isimler var. Bu işi başaracağımıza inanıyoruz, arkamızda ciddi bir rüzgâr var. Yeni bir sayfa açalım, artık tazelenme zamanı geldi. Verimliliği ve tecrübeyi birleştiriyoruz. Gelsinler bize oy kullansınlar. Güçlü Divan, güçlü Galatasaray” dedi.

Yönetimini Aykutalp Derkan, Nedime Konuksever, Sadık Burçin Tunçel, Öner Kılıç’tan oluşturan; rakipleri İrfan Aktar ve Bünyat Balaban’dan farklı olarak ilk kez sosyal medya hesabı açıp web sitesi kurarak üyelerle yakın iletişime geçen, gençlere de hitap edeceklerini belirten Hamamcıoğlu şunları söyledi:

* Galatasaray topluluğu artık dinamizm ve tazelenme bekliyor. Divan’a katılım yüzde 12 civarında. Çarşamba olması negatif etken mi, cumartesi olsa katılım artar mı? Bunu anketle ölçümlemek lazım. Divan’da oluşturulan gündem insanların ilgisini çekmemeye başlıyor. Divan Kurulu’nun görevi ayda 1 kez toplantıyı yönetmek gibi algılanıyor.

* 12 yıldır başkanlık yapan büyüğümüz ne diyor; “113 yıllık çınar başkalarına emanet edilemez, zor günler bekliyor”. Galatasaray bu kadar çaresiz değil. İnsanları bununla korkutursanız olmaz, sınırlarsınız, o zaman tek adamcılığa girer hadise. Bu bir bayrak yarışı, liyakat işi. Ben ilgimle, emeğimle sıranın bizlere geldiğini düşünüyorum. Galatasaray’a yeni nefesler lazım.

* 3 yıl divan başkan yardımcılığı yapmamın bana şu faydası oldu; nelerin yapılmaması gerektiğini öğrendim. Ekip çalışması, iş bölümü yapmak lazım. Bu yapılamadı. Eğer siz divan yönetimindeki çalışma arkadaşlarınızı gündemden, görüşmelerinizden haberdar etmezseniz o zaman tek adamcılık oluyor. Sonra eleştirilere maruz kalıyorsunuz. Galatasaray Divan üyeleri gittikçe gençleşiyor. Beklentiler farklı. Hiçbir proje üretilemediğini gördüm. Divan’ın denetleme, yol gösterme gibi bir mecburiyeti var. Hiçbir denetleme yapamadık. Önerdiğimiz zaman “İcat çıkarmayın” dendi.

* Türkiye’nin en önemli insan kaynağı Divan Kurulu’muzda. Üyelerimiz arasından kulüp ve bağlı şirketlerin ihtiyacı olan iletişim, mali işler, gayrimenkul, etik değerler konularında bilgili, tecrübeli kişilerden 2-3’er kişilik “Divan Dayanışma Grupları” oluşturarak; öneri, proje geliştirip yönetime destek vereceğiz. İnsanlar işin içine girince katılım da artar. Divan’ın birleştirici özelliği olması lazım.

* Seçilirsek, daha önce beyan ettiğimiz hedef ve projelerin dışında Mayıs’taki kongre öncesi başkan adaylarına divan başkanının veya daha profesyonel birinin moderatörlüğünde GS TV’de üyelerin soru sorabileceği bir açık oturum yapacağız. Paylaşımcılık, tarafsızlık, şeffaflık, verimlilik, tecrübe önemli, biz bunları birleştirip yola çıktık. Yarın yapılacak seçimde divan üyelerimiz 15 yıllık bir statükoya son vermek istiyorlarsa tercihlerini “kırmızı listede” konsolide etmelerini temenni ediyorum.

SEÇİM 26 MAYIS'TA

Galatasaray’da seçimli genel kurul 26 Mayıs’ta yapılacak. Başkan Mustafa Cengiz’in yanı sıra Dursun Özbek de adaylık çalışmalarını sürdürüyor. Eski başkan Adnan Polat, 17 Nisan’da gündemi değerlendireceği bir basın toplantısı yapacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler