Servet Çetin Mersin İdmanyurdu'nda

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu, son olarak Eskişehirspor'da forma giyen Servet Çetin ile anlaşarak bir yıllık sözleşme imzaladı.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 09:21
Abone Ol google-news

Mersin İdmanyurdu uzun süredir transfer görüşmesi yaptığı Servet Çetin ile sözleşme imzaladı. Sağlık kontrolünün ardından tesisleri gezen tecrübeli defans oyuncusu, Başkan Yardımcısı Senan İdin'in katıldığı imza törenine katıldı. Burada konuşan Senan İdin, MİY için transfer sürecinin devam ettiğini belirterek, "Şu anda transferimizi tamamlamış değiliz. Takım kampta. Burada hocanın göreceği eksiklikle ilgili vereceği raporla eksikliklerimiz tamamlayacağız. Pazar günü bir Azerbaycan takımı ile hazırlık maçı yapacağız. Takım, futbol anlamında dün antrenman yapmaya başladı. Transfer konusunda izlediğimiz bir strateji var. Bu çok önemli bir husustur. Bir takım kurarsınız yaş ortalaması çok yüksek olur, onun da geleceği olmaz. Bir takım kurarsınız yaş ortalaması çok düşük olur, bu kez de onun tecrübelisi olmaz. Dolayısıyla bize arkadan yetişecek kaliteli futbolcular, ayrıca bu ligde de tecrübesi olan ağabeylerin de olduğu bir takım kurmak istiyoruz. Genel anlamda takıma baktığınız zaman Vederson ve Servet'in transferinden önce bizim yaş ortalamamız 24,7'ydi. Bundan sonra transfer edeceğimiz oyuncularımızın biraz daha tecrübeli olmasını planlıyoruz. Forvette biraz daha güçlenmek istiyoruz. Bu anlamda transferler yapmak istiyoruz" dedi.

İdin, Servet'in çok tecrübeli bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Servet'i hepiniz biliyorsunuz. Ülkemizin yetiştirdiği nadir futbolculardan bir tanesidir. Geçen yıl Eskişehir'de oynuyordu. Bizim için esas olan, transfer ettiğimiz futbolcunun ahlaklı, dürüst olmasıdır. Bu şehri sevip, bu takımı sahiplenmesine çok dikkat ediyoruz. Özellikle bu hususa çok ama çok dikkat ediyoruz. Çünkü her şeyde olduğu gibi bir sezon boyunca her şey güllük gülistanlık olmaya biliyor. Zaman zaman, iyi, zaman zaman da kötü şeyler oluyor" diye konuştu.Ardından söz alan Servet Çetin'de konuşmasının başında MİY'i neden tercih ettiğini kaydederek, şunları söyledi, "Ben her zaman kariyerim boyunca bir takımla anlaşırken, bir nokta da para çok önemlidir ama yöneticilerle başkanla yaptığım görüşmelerde paradan önce bana güveniyor musunuz, güvenerek mi alıyorsunuz diye sorarım. Ondan sonra zaten süreç buraya kadar geldi. Bende güven duyduğum için Mersin İdmanyurdu benim için ağır bastı zaten. Süreç biraz uzadı ama hayırlısı bugüneymiş. İnşallah bu şehir için, kulüp için iyi mücadele etmeye çalışacağım. Oynayacağım futboldan, takıma sağlayacağım katkıdan dolayı almış olduğum parayı hak etmiş olurum. Hem de sevgilerini saygılarını kazanırım" dedi.

Konuşmanın ardından Senan İdin ile Servet Çetin bir yıllık sözleşme imzalarken, futbolcunun vakit kaybetmeden Bolu'daki birinci etap kamp çalışmalarına katılacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler