Atilla Gökçe Beşiktaş'ın kararını yorumladı: Her şey 25 Ocak 1995'e dayanıyor

Kaldığı yerden devam edilmesine karar verilen Fenerbahçe maçına çıkmayacağını açıklayan Beşiktaş'ın bu kararını değerlendiren Milliyet gazetesi yazarı Atilla Gökçe, olayların kökeninin 25 Ocak 1995'e dayandığını belirtirken maç sonrası estirilen rüzgara dikkat çekti ve bundan sonra hiçbir hakemin maçı tatil etmeye cesaret edemeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 09:34
Abone Ol google-news

Beşiktaş yönetiminin TFF'nin verdiği kararın ardından Divan Kurulu toplantısı sonrasında Fenerbahçe derbisine çıkmayacakları yönündeki resmi açıklamasını Atilla Gökçe, Tivibuspor'da değerlendirdi.

İşte Atilla Gökçe'nin dikkat çeken açıklamaları:

Futbol müsabaka talimatının 19. maddesine göre yapılması gereken uygulamadan Beşiktaş'ın beklediği karar, maçın 3-0 hükmen Beşiktaş'ın lehine tescil edilmesidir. Ancak hakem, gözlemci, MHK gibi organların yazdığı raporlar incelendiğinde TFF, hakemin maçı tatil etme kararını uygun görmeyerek 20. maddeden uygulama yaptı. 20. madde çıkış yolu maddesidir.

Bu kararın çıkmasında medyada Fenerbahçe'nin talepleri doğrultusunda yayınlara geniş yer verildi. Aykut Kocaman "Çakmak nerede kardeşim. Kan görmedim ben." diyerek meslektaşına biraz kuşkucu yaklaştı. Bütün bunların sonunda öyle bir rüzgar esti ki kamuoyu üzerinden, TFF'nin yönetim kuruluna dayandı.

Bu olayın kaynağı 25 Ocak 1995'e dayanıyor. O gün Serdar Çakman "Bir gün göreceksiniz, küfür yüzünden maçı tatil edeceğim." dedi. İşte o kararı da Kocaelispor - Samsunspor maçı sırasında aldı. Bu kararı TFF doğru bulmadı. Oturup talimatı yeniledi. Hakemin tatil kararının uygun görülmediği hallerde neler yapılır diye, bir gönül alma ve çıkış yolu maddeleri koydular. TFF sonrasında kendi kendine kamuoyunun baskısına açık bir hale geldi.

Kamuoyunu etkileyen sesler de oluştu. Medya da bunlardan biri. Devlet Bahçeli de bunlardan biri. TFF'yi bir anlamda köşeye sıkıştırıp, kamuoyu baskısıyla oluşan kanaati oy birliğiyle kanaat.
Bu bir Beşiktaşlılık duruşu. Çok da haksız değiller. Evet futbol maçının sonucu sahada belirlenmeli ama siz maçı oynanamaz hale getiriyorsanız, o zaman bedelini ödemek durumundasınız.
Türkiye'de bedel ödenmemiştir. Öte yandan bu karardan sonra Türkiye'de hiçbir hakem, daha vahim ve dehşet verici bir olay olmadığı sürece benzer olaylarda maçı tatil etmez. Hakemliği ve kariyeri yara alır çünkü.

25 Ocak 1995'te ne olmuştu?

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kocaelispor ile Samsunspor arasında oynanan maçta sürekli küfüre maruz kalan Serdar Çakman maçı tatil etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler