Prandelli'den Sneijder'e mesaj

Galatasaray'ın teknik patronu Cesare Prandelli önemli açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 20.07.2014 - 10:00
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli Avusturya kampı'nda gstv'ye özel açıklamalarda bulundu.

Cesara Prandelli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Taraftarların bana güven duyması benim için büyük bir onurdur. Burada olmak benim için çok büyük bir görev. Ben inanıyorum ki şampiyonluğu kazanacağız"

"Çok profesyonel bir kulübe geldim. Çok güzel bir ortam var burada. Şu ana kadar her şey çok güzel gidiyor"

"Bazı Türkçe kelimeler öğrendim. Günaydın, iyi akşamlar, afiyet olsun"

"Açıkçası Başkan Aysal çok gerçekçi bir insan. Kısa bir sürede tanıştık ve gözlerimin içine baktığımda dördüncü yıldızı istediğini gördüm. Hepimiz bunun coşkusunu yaşamak istiyoruz. Bunun için çalışacağız"

"Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübü. Biz Galatasaray'ı Fatih Terim döneminde tanıdık. Türkiye Ligi de çok gelişim gösterdi. Buraya gelmeden önce Galatasaray ile ilgili çok iyi düşüncelerim vardı"

"Benim kalbimde aidiyet hissiyatı birkaç kez oldu. Gittiğim takımların yeni döneminde yüzde yüzümüzü vererek kendimizden ödün vererek çalıştık. Umarım Galatasaray'da da aynı hissiyat oluşur. Burada seneler boyunca kalmayı hedefliyorum"

"Şimdilik yalnızca dörtlü defans çalışması yapıyoruz. Top kontrolü bizim için çok önemli. Topun bizde olmasını istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz"

"Bu bizim için bir başlangıç. Oyun kurmak ve paslaşmak bizim için çok önemli. Bu sadece başlangıç. Biz oyunu kuruyorsak ve top bizdeyse o oyunu biz egale ederiz. Bundan sonrası bizim için böyle çalışmalarla geçecek. Ama ilerleyen zamanlarda bazı şeyler de ekleyebiliriz. O yüzden zamanla Galatasaray'ı göreceksiniz"

"Bizim ile ilgili şunu söyleyebilirim. Yol kat ettikçe kazanan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Yolculara da bunu her gün tekrarlıyoruz. Hiç bıkmadan da her gün tekrarlayacağız. Kurucağımız takımda farklılıklar var. Geçen sezonun takımında çok karakterli bir ekip gördüm. Bu benim çok hoşuma gitti. Biz onun üzerine bazı şeyler ekleyerek ve taktiği biraz değiştirerek yeni Galatasaray'ı oluşturacağız"

"Her taraftarın ve hocanın kalbinde ofansif bir takım yatar. Bu bizim için çok önemli. Biz bunu kurmaya çalışacağız. Ofansif 4 forvetle oynayacağımız anlamına gelmiyor. Derinlikleri kovalayacağız. Top kaybedersek hemen kazanacağız ve oyunu kuracağız. Tekrar rakibin yarı sahasına girerek gol atmaya çalışacağız. Bu bizim işimiz. Biz Galatasaray'ız ve bunu göstereceğiz"

"Bizim için önemli olan oyuncuları kendi bölgelerinde oynatmak ve oradaki yeteneklerini keşfetmek. Zaten kazanan bir takım kurmaya çalışıyoruz ve bunun meyvelerini toplayacağız yol kat ettikçe"

"Birkaç gün daha çift idmanlara devam edeceğiz. Herkes takıma yardım etmeye çalışıyor tüm oyuncular çok istekli. Tüm futbolcular birbirine yardım ediyor bu da bizim için çok önemli. Bir süre antrenmanlar böyle sürecek"

"Geçen yıl Galatasaray-Juventus maçına kendi gözlemcilerimizi göndermiştik. Yazılan raporlarda buradaki insanların sıcaklığı, taraftarın takıma tutkusunu gördük. Bu çok hoşumuza gitti. Umarım bu böyle devam eder"

"Çalışırken herkese empati kurmamız lazım. Kazanmak için bir takım kuruyorsak herkesle aynı hedefe odaklanmamız ve birlik olmamız lazım. Birlik üzerine çalışıyoruz. Bu bizim için çok önemli ve meyvelerini toplayacağız"

"Bizim hedefimiz büyük bir aile kurmak. Bu herkesin hayalidir. Galatasaray kazanırsa sadece biz değil taraftarlar da kazanıyor"

"Profesyonel anlamda çok ilerideyiz. Her zaman baştan başladığınızda yeni bir şeyler kurabilmek için yeni adımlar atıyoruz. İlk yaptığımız antrenmanlardan itibaren aerobik güç vermeye çalışıyoruz. Yeni egzersizlere başladık. Herkesle tek tek ilgileniyoruz. Uzun yıllardır bunun meyvelerini topluyordum böyle de sürecek"

"Galatasaray'a dördüncü yıldızı almak için geldim. Bu benim için çok ayrı bir motive kaynağı"

"Süper Kupa ile başlayacağız. Şampiyonlar Ligi'ne başladığımızda onun müziği bizi ayrı bir havaya sokacak. Ama önce Süper Kupa'yı düşünüyoruz"

"Her ülkede derbiler çok önemli. Buraya ilk geldiğimizde de bize derbilerin öneminden bahsettiler. Biz derbide çok güçlü bir takımla karşılaşacağız. Bunun için hazırlanacağız. Başa baş bir mücadele olacak. Umarım kupa bizim olur"

"İtalya ile Türkiye arasında benzerlikler var. Futbol mantalitesi olsun medya ve taraftarlar olsun. Ama biz işimizi yaparken yolumuzdan çıkmak istemiyoruz. Kazanan bir takım kurmak istiyoruz çünkü"

"Benim için çalışan herkes saygı duyulması gereken insandır. Ben herkese saygı duyuyorum. O yüzden medya çalışanlarına da saygım olduğu için hepsiyle tek tek tanıştım. Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Ama ona da saygı duyarım"

"Çok profesyonel Türk oyuncularımız var. Selçuk, Semih, Burak gibi... Çok istekliler. Buradan sonrası bize kalmış. Onlara oyun kurmayı göstermek taktikler vermek... Türk futbolculara sahip olmak ve onların büyük isimler olması benim çok hoşuma gidiyor"

"Sneijder'ın Galatasaray'a çok istekli geldiğini görmüştüm. Çok büyük karakterli ve profesyonel bir futbolcu. Dünya Kupası'ndan aynı istekle döner umarım. Onunla birlikte kazanacağımız çok kupa var"

"Felipe Melo'yu Floransa dönemimden beri tanıyorum. Çok karakterli bir oyuncu. Ama savaşçı ruhun sadece onda olmaması gerekiyor. Takımdaki tüm oyuncularda olması gerekiyor. Ben takımda bunu görmek istiyorum ve umuyorum tüm kupaları tek tek kazanacağız"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler