Mahkemeden TFF'ye Fatih Terim darbesi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, A Milli Takımı çalıştırırken sözleşmesi tek taraflı feshedildiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federesyonu'na ( TFF) açtığı 12 milyon 950 bin liralık (3 milyon 500 bin avro) tazminat davası sonuçlandı. Terim'e 9 milyon lira tazminat ödenecek.

Yayınlanma: 07.05.2018 - 14:16
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fatih Terim'e sözleşmesini haksız yere fesih ettiği gerekçesiyle yaklaşık 9 Milyon TL faiziyle tazminat ödemesine karar verildi.

 Terim ve TFF arasında avro üzerinden yapılan sözleşme gereği avro / TL kuru 3.70 liraya sabitlenmişti. Yani Terim, futbol direktörlüğü boyunca 11.89 milyon avro kazanmış oldu. Terim'in yıllık kazancı ise 3.5 milyon avro civarında.

 Fatih Terim, primlerle birlikte TFF'den yaklaşık 50 milyon TL kazandı. Tecrübeli teknik adama TFF'nin tazminat olarak 9 milyon TL daha ödemesine karar verildi.

TFF, 'Galatasaray'dan daha fazla kazanıyor' diye itiraz etmişti

Görevine son verildikten sonra TFF’ye dava açıp 12 milyon 950 bin TL tazminat talep eden Fatih Terim’e karşı, TFF’nin mahkemeye sunduğu dilekçede, “Davacı, TFF’den kazandığından daha yüksek parayla, G.Saray’la 15 milyon TL’lik bir anlaşma imzalamıştır. Görüldüğü üzere bir mağduriyet olmadığı açıktır” ifadeleri kullanıldı.

 <haber-dikey:834068>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler