Arda Turan'a verilen 16 maçlık ceza için Rıdvan Dilmen ne dedi?

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, PFDK'nın Arda Turan'a verdiği 16 maçlık cezayı değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, Arda Turan'a verilen ceza sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yüklendi.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 07:27
Abone Ol google-news

Rıdvan Dilmen, Başakşehir-Sivas maçında orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve yan hakem Erdinç Sezertam'a saldırısı ve tehditleri nedeniyle Arda Turan'a verilen 16 maçlık ceza için TFF'yi suçladı.

İşte Rıdvan Dilmen'in olay açıklamaları...

"Toplumun bir kısmının gönlündeki cezayı verdiler malesef. Türkiye'de iyi futbolcu olmak ve özellikle belli bir yerlere gelmek rahatsız edici...

Arda Turan'da yaptığı hareketle kendisine zarar vermek isteyenlerin ekmeğine yağ sürdü.

Arda ceza almalı ama bu 16 maçlık ceza TFF ve kurulların bugüne kadar aldığı veya alamadığı adil olmayan kararların bir yenisidir.

Eğer TFF, 'Arda Turan'a bile 16 maç ceza verdik, artık kimse böyle hareketler yapamaz' diyorsa hata yapıyor çünkü ben biliyorum ki bundan sonra yine yapanlara ceza verilmeyecek.

Arda Turan'ı itibarsızlaştırma operasyonuna en son TFF de karar vermiştir. Bu kasıtlı ve intikam duygusuyla alınmış bir karardır.

Arda'ya bu ceza federasyon başkanıyla, TFF ile, gazeteci ile yaşadıkları nedeniyle verildi. Beklediler, beklediler ve Arda da buna alet olunca tarihi bir ceza verdiler.

<haber-yatay:972418,972284>

Arda ceza almalıydı ama bu 16 maç geçmişten birikimle dolu olan bir intikam kararıdır. Arda'nın büyük futbolculuğu yaptıklarının doğru olduğunu anlatmaz. Ama bu birikimi kamuoyuna sundular malesef.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçının tekrarına karar verirken, Fenerbahçe'ye 3 maç ve 1 milyon TL ceza verildi. Fenerbahçe madem suçluysa, neden hükmen mağlup edilmedi?

TFF, Arda Turan cezasının nedenini açıklar o zaman saygı duyarız ama TFF'nin yüzlerce adil olmayan karar verdiği net şekilde ortadadır.

Örneğin; Pepe'nin kırmızı kart görüp 1 maç sonra oynamasının mantığı anlatılmalı. Kırmızı kart gören oyuncunun ertesi maçta oynaması anlatılmalı...

Arda'ya verilen bu cezanın altında kişisel problemler var. Engin Baytar da ceza almıştı, o da hatalıydı. Ancak bunun iki katını yapan oyuncuları, 1 maç sonra sahada gördük biz. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler